Vårjackan på

Vilken vårdag vi haft i dag. Lite mer vår  dag eftersom det varit i princip vindstilla till skillnad från igår denna underbara dag.
Jag gick ut hårt, på tunn is med tanke på min frysbenägenhet, och vädrade vårjackan. Men isen var så pass solid så jag hade kunnat gå naken. Härligt varmt och skönt. 

Men mina kära vänner. Vis av ålderns erfarenhet så är sötebrödsvårdagarna snart över. I morgon slår det över till mars. Värsta månaden man ska ta sig igenom om man liksom jag lider av en grav störning vad gäller känslan för vinter. Det är nu den riktigt groteska vinterdepression slår till med full kraft. Tror inte jag haft en enda trevlig (ur väderperspektiv alltså) födelsedag. Det är snö, snö, snö och cirka trettio minusgrader. Snart fyller jag.
Långtidsprognosen visar inte trettio minus. Men visst sjutton visar den snö och stadiga tio minus på min födelsedag. I år också.

Men visst. Jag låter våren blåljuga mig rätt upp i ansiktet några dagar till, som det ser ut, och låtsas gå på det. Mot bättre vetande. Sen störtdyker jag in i mars månads snödepression.


Vem har lagt den i kökslådan?!

img_3585 (MMS)

Bara för att jag åkte och handlade när jag var hungrig då blir det så där. I'm hooked. I'm an addict. Vågen visade 57,8 i morse - har trots inga uppoffringar alls jobbat mig neråt. Helt ok att trycka i sig hela påsen alltså! You go cheez doodle girl.


Pajer i massor till den 10:e.

img_6578 (MMS)

Pajer i massor till den 10:e.


Perfekt - vilket flyt

Blev lite lätt bedrövad ii förrgår när hyresgästerna sa upp lägenheten.
-- Åååh vad trist och meckigt att annonsera efter nya och inte veta vad det är för folk, tänkte jag.

Men nu löste det sig ju så strålande bra att grabbarna som bodde där innan nuvarande hyresgäster flyttar tillbaka.
Pratade med den ene nyss:
-- Tror jag måste fira med ett glas rött i kväll.

Guld! Välkomna tillbaka, grabbar.


Lycka!

img_7887 (MMS)

Lycka!


Världssämst i år på det här med melodifestivalen

Har bara sett en hel delfinal och slötittat lite sporadiskt på de andra. Det känns konstigt eftersom jag är ett riktigt fan of melodifestivalen, men det har inte riktigt platsat i planeringen.

Ska titta nu på lördag igen. För att med tanke- och viljekraft heja fram bästa och sötaste tjejerna, Elina och Johanna i Timoteij. I morgon åker dom iväg för genrep och förberedelser inför andra chansen. Ska kolla så dom sköter sig också. Och ser snygga och fit ut och så. Men det finns ju inte en chans i världen att dom INTE skulle göra det. Tro mig.
Visst hjälper ni mig att rösta fram girlsen till finalen på lördag? Tack - visste väl att jag kunde lita på er! Jag unnar dom verkligen den framgången.

Och om tjejerna tar sig till final på lördag? Hur tillbringar man då allra bäst söndagen?

-- Vi syns på söndag, vi har bokat in oss på passet med dig då, sa Johanna och Elina innan vi skildes åt på gymmet efter min klass i dag.

Ja, vad gör man dagen efter att ha uppträtt på melodifestivalscenen och kanske gått vidare till finalen? Jo, man går självfallet
på pass hos mig och fröken Lager. No other options liksom.

Go girls! 

Update: Men jisses, måste skärpa mig... det är jag som köttar. Usch! Nu har jag slutat med det. Haha! 

 

Stör ej!

img_3331 (MMS)

Stör ej!


Gör det jag är bäst på. Svär!

img_3982 (MMS)

Gör det jag är bäst på. Svär!


Inte alls okDet här är inte bara irriterande, det börjar gå mig på nerverna. Ungefär en gång i månaden sker fenomenet.
Nu är kombon av släktingars namn och födelsedagar, husdjursnamn och dödsår, registrerings-
nummer och modell på diverse bilar, namn på ex och nån random siffra på väg att ta slut.
Lösenordstorka helt enkelt. Känns inte aktuellt att be er hjälpa till och droppa förslag på nya lösenord heller,
annars hade det varit en smidig lösning. 


Varför stressa när man kan göra allt i sista minuten?

Tisdag i morgon. Tiden går alldeles för fort eller också har jag en en hel jäkla massa att-göra staplat på hög och får inte tummen ur.
Kom precis på att det är Vasaloppsspinning på lördag. Bra om man har sin 35-minuterssträcka (av totalt tre timmar tillsammans med de andra instruktörerna) klar innan lördagen knackar på dörren. Jag som hatar att leta musik i sista minuten. Dessutom har jag lite ångest för dom här tre timmarna med spinning. Eftersom höften inte precis jublar av smärtfrihet. Men jag har ju bara sju timmars träning kvar innan lördag. Fem klasser leder jag själv och dessutom har jag i kalendern planerat in två egenträningstimmar. Då borde det onda ha härdats bort. (Fast jag känner mer och mer att träna-bort-smärtan-metoden kanske inte är den helt optimala lösningen den här gången.)

Nåväl. Tisdag i morgon som sagt. Och dagens höjdpunkt blir hårklippning. Hos bästa Niclas, slentrianens mästare (som vi båda är mycket nöjda med), som kommer att bli lätt chockad när jag ber honom klippa mig så jag liknar schlagerdivan jag planerat vara på mello-festen. Lycka till säger jag redan nu.


Segt att åka och jobba kväll. Men då slipp...

img_1018 (MMS)

Segt att åka och jobba kväll. Men då slipper man se snöfallet i och för sig. Alltid något.


Dags att ge upp hoppet om denna nu kanske?

img_1948 (MMS)

Dags att ge upp hoppet om denna nu kanske?


Hur tänkte jag där då

img_6230 (MMS)

Missnöjd att jag sög på den här ett tag till. Vem vill inte ha en liten tårtlängd på fyra, fem bitar precis NU!


Härlig helg då rå

Helgen slut. Punkt.

Trevlig sådan med möe (ja, vi säger så på västgötska när vi menar mycket) mat, kalas och shopping. Och... sol och vårkänslor.

Fick pallra mig in på gymmet i dag för att köra mina klasser. Det är extremt tungt när man har den där hugga-av-sig-foten-känslan för att få slippa. Men när man väl är där är det värt hur mycket som helst. Bästa deltagarna finns på Actic i Skövde. Bästa alla kategorier. Ni får alla en Oscarsstatyett. En alldeles egen var.
Och instruktörerna får en. Allihop jag stötte på i dag. Ni är fantastiska!
Ni andra jag inte träffade på. Här har ni också en statyett - en var, det ska ni ha!

Asch. Vi gör så här. Alla får en sån där Oscarsgrej i kväll. Varenda kotte.

För satan vad vi är grymma. Allihop! Sträck på dig och låt det sjunka in. Nu tar vi en ny vecka med Oscarsstatyetten hängande runt halsen och visar hur bra vi är.
Fräsch fredag. Tomatsallad och vitlöksbröd.

img_8733 (MMS)

Fräsch fredag. Tomatsallad och vitlöksbröd.


Det där gjorde susen

Var ruskigt opepp för att åka iväg och träna i kväll. Var ett hårstrå från att strunta i det. Men tvingade mig till slut i väg.

Vilken tur jag gjorde det! Terriern var lika fenomenal som vanligt på cirkelträningen och dessutom dök officers-Sannerud upp på klassen och jag kunde ha honom som parhäst på stationerna. Kul att köra med nån som vägrar vika ner sig för då blir jag lite mer envis. Kunde slängt medicinbollen i huvudet på honom när han körde upp ett rasande tempo på armhävningarna på bollen. Sen tvärdog han. Haha! Det är då man får oanade krafter nånstans ifrån, och kör några extra (samtidigt som man skriker: -- Men kom igen nu då, och försöker låta oberörd) bara för att "vinna" den stationen. Nu slog han mig nog på de flesta stationerna får erkännas, men han fick ta mig sjutton bra motstånd vilket han erkände.

Toppade cirkelträningen med ett powerpass. När jag nu ändå var där. Eftersom musklerna redan var slutkörda var det inte precis någon semester om man säger så. 

Önska mig lycka till när jag ska upp ur sängen i morgon! Jag kommer att behöva det.


Mat är nog en bra idé

Läste precis att den lilla prinsessan ska heta Estrella. Tror bestämt jag är hungrig. Alternativt lite korkad.


Stilla dig lite människa

I dag var det 14 (!) grader i solen och hela trädgården har exploderat av snödroppar. Helt ok.

När jag åkte hem från Bittan förut hamnade jag bakom två bilar som sniglade sig fram i 20 km i timmen.Och när vi passerade 30-skylten utanför skolan gick vi ner till obehagliga 10.
Jag erkänner att jag svor högt och förbannade väglusen längst fram.

Framme vid rondellen får föraren i bilen närmast framför mig spelet när första bilen i "karavanen" inte gjort tillstymmelse till rörelse trots att hela rondellen hur länge som helst varit lika tom som Skövde centrum en söndagsförmiddag.

Så han fullkomligt vältrar sig över tutan. En lång signal i 30 sekunder. Inte en rörelse. Då kommer morsesignaler i tutformat. Fullkomligt hysteriskt.

Då masar sig första bilen iväg. I väldigt sakta mak. Och jag skymtar förklaringen till lushastigheten och rondellstoppet. En övningskörare!

Hur tänkte gubben, för jag såg att det var en gubbe när han svängde av i rondellen, när han råtutar på en stackare i en övningskörningsbil. Inte ens jag skulle komma på tanken att tuta. Näe, det skulle jag faktiskt inte!

Den där stackars övningsköraren kommer inte va helt avslappnad i trafiken vid nästa körlektion. 


Mood? Good indeed, thank you

Som det känns just nu håller den här bloggen på att bli en sån där äcklig feel good-blogg. Sån där som är så jäkla trist. Allt är så hääärligt, livet leeeeker och jag själv är aaaawesome.

Jag hittar inte riktigt lika mycket att häva ur mig när det flyter på bra och tillvaron är över ok-status, då tappar man spetsigheterna när man ska blogga.
Man bryr sig inte lika mycket om nån skulle köra på ens hälsena med kundvagnen på Maxi. Inte ens om vederbörande skulle köra på samma sena 15 gånger. Faktiskt. Man rycker lite på axlarna bara. Istället för att köra tillbaka en knäck på hälsenan som gör att den krullar upp sig till knävecket på idioten som började.

Urtrist bloggläge!

Tills vidare lever jag glatt vidare och gör inte nämnvärt mycket väsen av mig här inne. Tror det här är min rätta person. Lugn, tillbakadragen och timid.

Har ni märkt att det blir ljust tidigt och mörkt väldigt sent förresten? Det har jag.Redo för dagens andra träningspass.

img_3603 (MMS)

Hade likadant linne på mig i morse, så för att det inte ska uppstå några missförstånd: Jag har faktiskt två exakt lika. Är inte fullt så äcklig att jag återanvänder träningskläderna alltså. Även om det vore bekvämt eftersom man aldrig får skåda botten på tvättkorgen särskilt länge i det här hemmet.


Lunch!

img_5828 (MMS)

Lunch!


Underbar dag

Alla blir lite, lite gladare och mer uppåt med strålande solsken ute. Det riktigt kändes i luften bland besökarna på gymmet i dag. Jösses vad mycket trevligt folk det finns.

Och dessutom gick mina klasser gick som på räls i dag. Det var inte ens jobbigt. Och då höll vi ju ändå på i dryga två timmar. Kan bero på att jag faktiskt vilat från träningen i tre hela dagar! Tänkte nämligen jag skulle vila bort höftsmärtan. Pffft. Nu har jag försökt och det funkar inte kan jag berätta. Nu trycker jag på med träning maximalt resten av veckan så får vi se om det funkar att göra som vanligt. Skrämma bort det onda liksom. Det har funkat förr så varför inte denna gång också?

Trots att det varit en lång jobbdag i dag från kvart i åtta i morse till åtta i kväll med bara en dryg timmes paus hemma för att byta om till träningskläder känner jag mig fortfarande rätt pigg och fräsch. Då har dagen definitivt fått med beröm godkänt! Fler såna dagar, tack!

Hoppas du hade en lika bra dag du också.


Moget

Man får dra av några vuxenpoäng när man låtsas att moppvagnen är en curlingsten och man med infernalisk frenesi faktiskt försöker sopa fram den med skurmoppen va?
Var bara tvungen att hitta på nåt för att överleva tröttheten sista halvtimmen på jobbet ikväll vill jag säga till mitt försvar.


För mycket handbollstittande?

img_1413 (MMS)

För mycket handbollstittande?


Fräsch söndagskväll

img_4896 (MMS)

Fräsch söndagskväll


Tänka själv är ju överskattat

Jahaaaa, nu kan man chatta om att belägga parkeringarna vid Stallsiken med avgift för att få färre att åka bil.
Perfa, för man har ju sååå många frågor. Eller hur?

Det fattar väl vem som helst att det bara ska låta bra miljömässigt, och därmed också stadsplaneringsmässigt eftersom man är tvingad att ta hänsyn till miljön och minska biltrafiken d v s att göra cykelfärden bekväm ner till handelsområdet och att kunna gå av bussen precis utanför Biltema.
Allvarligt? Är det nån som tror på allvaret i påståendet? Möbelföretaget MIO är säkert jätteintresserade av att någon åker buss ner när man ska shoppa soffa. Och själv är jag skitsugen på att köpa min 128 tums teve på Mediamarkt och se busschaufförens min när han får hoppa ur och hjälpa mig bära eftersom jag inte orkar lyfta upp den på sagda färdmedel. För att inte tala om när jag får för mig att köpa en 20 meter fullvuxen tuja-häck inne på Plantagen. Den busschaufför som tar det med ro finns garanterat inte.

Löjla er inte! Klart det inte blir nån avgift på parkeringarna på Stallsiken. Det är förstås bara en ren pappersprodukt. Gå vidare, häng er inte fast vid det där. Och SN, hur tänkte ni här. En chatt om grejen?! Förlåt, men det är ju rent löjeväckande.


Överdoserade jag nu eller?

img_7233 (MMS)

Överdoserade jag nu eller?


Våren närmar sig

img_5235 (MMS)

Första vårsådden klar. Utom jalapenofröna då. Dom är på torken så länge.


Lägger ett par timmar

img_4129 (MMS)

Lägger ett par timmar på återvinningsstationen då...


Kul kille och helt galen

Hemkommen från teatern efter att ha begåvats med en föreställning med den här killen.
Garvar än. Helt fucking crazy stand up:are!
Ännu en kväll där tiden var väl investerad vad gäller skrattmusklerna.
Det var kuriosakul att få veta att vi i Skövde måste ha bra schvung på handsk-/vantförsäljningen i stans butiker. Killen hade roat sig med att springa runt och fotat i centrum för att använda sig av bilderna i showen, och ta mig sjutton - tror han hade fångat runt 20 tappade vantar på bild. En tappad av dom två som är brukligt att man innehar alltså, en omaka liksom. Och då hade han ändå bara rört sig runt resecentrum, kyrkparken och runt sitt hotell (som var Scandic Billingen). Ett alternativ till rekordsiffror i handskhandeln kan ju va att vi Skövdeinvånare har en vana att gå med omaka par, en helsvart och en blåprickig liksom. Känner att jag bara måste göra en spaning på det här.

Men hallå! Man kan inte lägga in en paus i en föreställning där det klart och tydligt deklarerats i programbladet att "Föreställningen är 1 tim 15 min utan paus."
Står det att föreställningen ska ta 75 minuter och det där utan paus till och med är understruket då ska det ta mig fn inte va nån paus. Tycker jag.  Drivet i föreställningen dog lite med den där jäkla pausen. Andra akten var inte riktigt lika kul som första, kan bero på att jag blev irriterad - vad vet jag, men det tappade farten lite.

Så nästa gång när utan paus är understruket, eller möjligtvis i fetstil, kör vi på det va?

Bra föreställning i alla fall. Går nästa gång Al Pitcher besöker stan igen. Stående ovationer!
Om jag outar det här kanske det funkar

De senaste sju veckorna har min tanke när jag gått och lagt mig på torsdag kväll varit:

-- Jajamen, då blir det power med Madde i morgon bitti innan spinningen.

Har jag kommit dit? Nej.

Om vi provar den här metoden då. Det vill säga skriver ner det här med risk för att bli hånad en månad framåt för man inte pallrade sig upp den här gången heller liksom.

Jag testar väl åtminstone:

-- Jajamen, då blir det power med Madde i morgon bitti innan spinningen.

Check.

Klockan ringer 5.45! Yeeh!
Kul med lite färg

En helt vanlig torsdagskväll i omklädningsrummet på jobbet.Inget konstigt med det. Möjligtvis ligger mattan lite snett.


Riskfyllt
Skärmdump från aftonbladet.se

Ok då. Det är väl rätt vackert med snö

img_4494 (MMS)

Ok då. Det är väl rätt vackert med snö. Åtminstone otrampad sådan i kombo med solsken, kaffe och sju plusgrader i solväggen.


Valentin - en trevlig kille

Försöker räkna på all uppskattning som bara öst över mig i dag i form av gulliga kort, presenter och blombuketter, när det nu bara återstår några timmar, för att summera det hela men det blir jättekonstigt.

Det kan va det att det är väldigt svårt att räkna till 0 helt enkelt. Försök själv att räkna till noll får du se hur lätt det är.

Men Hanna älskar mig åtminstone.
-- Åsa, släpp kylskåpet, skrek hon när jag högst avslappnat kom släntrades på gymmet efter klasserna.
Visst menade hon att jag är väldigt vältränad, har snygg hållning och lite cat walk-lik gång? Så tolkar jag det i alla fall så jag inte blir bitter och sur efter noll-resultatet i min beräkning.


Taggar ner lite nu

Det var sjutton vad det bokas och planeras till höger och vänster här i stugan.
 Det är trevligt, men nu får det nog lugna ner sig lite.
Här har man lite att stå i för att rodda runt det häringa kalajset. 
Har inte hittat nån outfit än. Det vore bra att fixa det snart känner jag.
 
En liten promenix i Nyhavn gör inte alls ont. Ser fram mot det!
(Bilden från Wikipedia)
Hej Grekland! Ska bli kul att ses igen.
Om nu nåt finns kvar förstås när det blir så dax. Kanske får ha drachmer istället för euro med mig.
Kändes värt att gardera med av- och ombokningsskydd.
Yes! Ola Salo som Jesus. Mycket trevligt. På Göta Lejon (bilden tog jag från deras hemsida) i Stockholm.
Med hotellfrukost. Förstås.


Låter bokningsådran vila sig lite nu och tar mig tillbaka till nuet. 
Tills nåt nytt jag bara inte kan motstå dyker upp.
Det dröjer väl förmodligen inte så länge om jag känner mig själv rätt.


 


Zzzzz tidigt idag

Går och lägger mig. Ska försöka lagra lite sömn eftersom jag redan mår lite lätt illa av ångest för att köra öppning på jobbet på tisdag. Fatta - va på jobbet 06.15. Isch. Då får jag gå upp 04.15 om jag ska få till en normal känsla den dagen. Minsta tidsåtgång på morgonen är två timmar. Punkt. Är icke förhandlingsbar vad gäller morgnar och nämnda tidsaspekt.

Friskvård

Ser fram mot slutet av mars.Skratta, skratta.

Känns som jag snöat in på skratt och jag gillar't.Swedish fika

Ser fram mot lördag!Skratta, skratta.


Blev ju bra i det stora hela

Haft en trevlig helg. Trots att jag jobbat både lördag och söndag. Det ÄR segt att jobba helg alltså. Men dom här två dagarna har susat fram i rekordfart för maken till trevliga kunder i parti och minut och bra stämning var längesen jag upplevde. Tack ska ni ha!

Men... måste bara delge en "spaning" jag haft på gång ett tag och som jag fick bekräftat fyra gånger i helgen.
Vad är det med folk som bara avbryter personalen (mig) när jag uppenbarligen är upptagen och pratar med någon annan (kund - ingen bekant till mig själv alltså) eller möjligtvis pratar i telefonen? Vad har hänt med det där vänta på sin tur? Har det begreppet slutat existera?
Jaha tänker ni. Typiskt ungdomarna där uppe på gymmet. Tänker bara på sig själva och tror dom kan göra som dom vill.
Fel! Det är främst surkärringar (som ni tyvärr blir kallade p g a beteendet) i min ålder som av nån anledning tror att det bara är deras tid som är dyrbar och äger stället dom tränar på. Herregud! Om det vore en ivrig, finnig kille i sextonårsåldern skulle jag faktiskt ha full förståelse för om han i sitt ungdomliga oförstånd skulle avbryta mig och nån som står och pratar. Det kan jag ha överseende med.

Så alla kärringar i min, typ 40, ålder (och faktiskt gubbar i vissa fall, men sällsyntare) vänta på er tur! Visa normalt hyfs, begåvning och uppfostran för guds skull.
Hur bråttom jag än har (eller möjligtvis hur arg jag än är) skulle jag aldrig någonsin komma på tanken att abrupt avbryta mitt i en konversation i en situation där personalen pratar med en annan (förmodligen minst lika viktig som du) kund.

Jag blir vansinnig på eran brist på respekt för både mig och den jag pratar med! Nästa gång kommer jag att säga det också. Jag har tröttnat.


Utsläppt en stund

Herre jösses. Det var minsann vår ute när jag kom släpptes ut från jobbet.
Hinner med en snabb kopp kaffe i solgasset innan jag åker tillbaka till gymmet och river av några klasser.

Underbart väder!Det är jag och Leila K.

img_0724 (MMS)

Det är jag och Leila K. Får en stöt bara jag närmar mig mattorna i entrén med dammsugaren. Gör vansinnigt ont, så vi står ut med lite grusigare mattor än normalt i dag va?


Draghjälp

Aha - det är så här man ska göra!
Bestämma möte på gymmet.

Hade jag inte bestämt med Reportern att vi ska gå på power om en stund hade jag garanterat avbokat och packat ihop mina muskler i en prydlig hög i soffan istället. Men nu har jag inget val, kan ju inte lämna henne i sticket.

På med träningskläderna (för andra gången i dag) med siktet inställt på de riktigt tunga vikterna. Sen kan musklerna (och jag) glida ner i soffan framför På spåret med gott samvete.


Göra om kanske?Från Aftonbladet.se


Jordgubbspaj!

img_6478 (MMS)

Jordgubbspaj!


Ha ha ha ha, skönt att skratta ända från tårna och hela vägen upp

Funderar på om Madde hämtat sig från chocken efter vårt 13 personer långa intåg på gymmet i dag för att hänga av kläderna innan det var dags för föreställningen. Arenans garderober svämmade nämligen över av köer, vem orkar köa? 

Tog 50 minuter att få maten på O'Learys. Trots bantad meny, eftersom det var sååå många beställningar så dom ville skeppa ut maten snabbt. No further comments on that.Fota, fota....Vänta, vänta...Linslusbild. Finns en på mig också, men jag kastar mig fram för att få va med, men det blev bara suddigt. But I know the feeling. Att man bara måste va med om man kan!Spänd förväntan! Uppspelt, som sagt!Här är dom ju! Men va då, det ser ni väl att det är Schyffert som står upp och Lindström som sitter ner, det är ju knivskarp skärpa och nästan inget motljus alls.

Satan vad bra det var! Har inte skrattat så här riktigt gott, så där så man kiknar och det nästan krampar i magen, på hur länge som helst faktiskt. Befriande!
Har ni minsta lilla tanke på att gå på en enda föreställning i år. Ta Ljust och fräscht. Kolla turnéplanen. Finns det bara biljetter kvar i... ja, låt säga Bangladesh om nu så vore fallet, så är det definitivt väl värt varenda öre! Jag lovar. 

Sen höll Affe på att trilla ur bilen, när jag råkade kläcka ur mig att Lindström faktiskt är sexig.

-- Men va fn, det är ju en liten tjock gubbe, skrek (trots att vi åkte i en jätteliten bil och jag inte hade haft en chans att missa vad han ville förmedla även om han hade viskat) han från framsätet.

Lena höll med mig. Tror jag. På ett lite diplomatiskt sätt. 

-- En sexig liten gubbe då! sa jag, och klev ur bilen utanför mitt.

Tusen tack till alla inblandade, inte minst ni som deltog "off stage", för en riktig höjdarkväll!


Ruskigt uppspelt

Taggar till för kvällens föreställning på Arenan. Och är som ett barn på julafton för jag är snuskigt förtjust i Fredrik Lindström. Att Henrik Schyffert är med gör det hela inte mindre upphetsande.

Fast först ska det käkas och umgås med ett sällskap näst intill i paritet i antal med den Germanska folkvandringen.

Mitt stora issue just nu är att INTE glömma att ta med biljetterna till allihop! Inte. Glömma.
Se där ja, hopp om bättre tider igen

Gött mos, som vi brukar säga häromkring när nåt ser ut att bli sketabra!

Skjut mig

Status före träning: Typ övertaggad (alla som på nåt sätt framfört något av det minsta lilla intresse inför en grupp, satsat på att vinna ett OS-guld eller liknande och befunnit sig i det stadiet vet att det är inte 100% optimalt). Pytte-pytteont (efter en ruskigt effektiv dag som innehöll i princip konstant rörelse...).

Status under träning: Hell. Allt gör ont. Snäpper upp smärttröskeln ett steg och låtsas som inget. Ignorerar. 

Status efter träning: Näst intill deprimerad. Det hasande benet hemsöker mig. Igen. Och huvudvärk.

Ja, ja, ja din Messerschmitt - säg att jag ska vänta med att träna tills smärtfrihet uppstår.
(Inom parentes, bokstavligt talat som ni ser: Jag pratade nyss med E och sa exakt samma sak till henne kom jag på. Vila nån vecka och se om det inte känns bättre... hö hö hö.)

Nu funkar jag ju inte så. Under mina glada 25 levnadsår (har aldrig påstått att jag har nåt som ska va en vetenskaplig blogg och då kan man använda flytande tideräkning...) har jag aldrig någonsin vilat bort nån krämpa. Är i valet och kvalet om det inte är dags att börja nu. Not!Tisdagar är bara utfyllnad av veckan

Yes! Den brutna lårbenshalsen känns betydligt bättre i dag. Joggade ut i köket i morse för att testaköra. Joggingturen togs inte enbart för att testa skadan ska erkännas, utan också för att få upp värmen eftersom Murmanskkylan letat sig in i huset.

Va bra. I går trodde jag benet skulle lossna av sig själv av ren smärta.

Nu gör det bara ytterst pyttelite ont när jag...

Asch. Varför känna efter, bättre att utnyttja den höga smärttröskeln man blivit begåvad med. Inte rört mig på 2,5 dygn, så ikväll ska det köttas på träningen. Köttas!


PS. Rört mig har jag förstås gjort, men inte med blodsmak i munnen och då räknas det inte. DS


Balls

Har gjort bollar. Såna där mörka. Typ.Här är dom halvfärdiga. Och ser ut som rådjursbajs. Med kokos.
Negerbollarna klara! Men sue mig då for using the no no-word. Du får gärna kalla dom white trash brains om du vill för att kontra. Inga problem för mig - dom små läckerheterna är ju mer vita än färgade om man ska va ärlig.
Fortsatte av bara farten med muffinsbak. Bruna och vita.
Topping. Lakrits, citron, choklad, mocka, nötter, kokos, choklad och hallon (näe, där ljög jag - bara karamellfärg i det där rosa, men hallon lät bra). Rensade lite i skåpen och tog det som fanns till hands helt enkelt.

Och ungefär där stendog min inspirationsådra of baking. Annars hade man kunnat spritsa dit frostingen högst konstnärligt, det var så jag hade tänkt när jag gav mig i kast med projektet. Men här hade jag redan nått stadiet "få-färdigt-skiten-nu-då-och-vem-fn-kom-med-den-här-idén?".
Nöjd ändå. Jag tänker kvantitet. 30 st som med glädje kommer att fylla sitt syfte.

Ngerbollarna är förresten Bittans fel, måste jag säga till mitt försvar, eftersom det var hon som förde dom på tal i går kväll. Annars hade jag aldrig kommit på tanken!
Dagens freudianska felsägning

Pratade med en kamrat. Och eftersom vi båda två var hungriga eftersom klockan passerat lunchtid kom vi in på mat. Och vin.

-- Och till det en bordell. Då är man ju hemma. 

Men nej för helskotta - ingen bordell till den blodiga biffen, tack. Möjligtvis ett bordeuax.

Skrattar än. Hur sjutton blev det en bordell? Vill absolut INTE veta var vederbörande befann sig i tanken där.


Svårknappat!

img_8457 (MMS)

Men vad gör man när man känner kallbranden komma smygande. Inomhus till råga på allt.


No ass left. Frös precis av mig det

Men för sjutton gubbar - minus 18 fucking grader ute. Det är inte ok. Inte alls. Det där med att det "åtminstone är myggfritt - hö hö hö" är urtråkigt nu. Tar hellre en hel svärm med moskitos stora som sparvar än nuvarande kyla.

Men för övrigt gick det ingen nöd på mig i kväll:Den där räkbakelsen går till historien som bästa förrätten ever, tror jag bestämt.
Mätt och nöjd efter vår tredje "Halv-åtta-hos-mig"-sittning. En kvar. I april - då har vi gått laget runt.

Tack för dagens superba måltid Annika.Thank you, it's Friday

Här är fredag nu. Vad har ni för dag?

Tror jag satt rekord för hur rent det här huset kan bli. Tre timmars putsande och fejande non stop i ett rasande tempo. Då blir det rent, helt enkelt.

För man kan inte ta in såna här i storparti om man inte har det sketarent. Liksom vårstädat.

Första för i år faktiskt. Världens (nåja, men eftersom dom kommer i smällkallaste vintern så säger vi så) vackraste blommor.Tulips!

Tulips i mängder. Eller mängder och mängder, men 21 stycken i alla fall, utplacerade på väl valda ställen. Ångrar att jag inte köpte tulpaner för en femhundring jämt. Då hade det verkligen blivit schvung på vårkänslorna. Men jag kan alltid kompletteringshandla i morgon. Då ska jag köpa några riktigt långskaftade också, eftersom min termometer sitter rätt högt upp. Hatar att se strecket med -15 som jag gjorde i morse.

Fikade med pappsen förut förresten. Han var snäll (läs: mycket angelägen att få leka med ajfånen eftersom han inte har nån) och tog en bild.Jag skulle också fota... men då lät det: "Löjla dig inte, lägg ifrån dig den där mojängen nu..."Och han hann nästan ut ur bild. 

När han, lite senare, var på språng ut och stod i hallen ropade han:

-- Hallå där. Kolla här, nu blev det lite skitigt på golvet där jag ställde mina skor. Ställde dom på golvet, ville ju inte smutsa ner mattan. Bara så du vet.

Det klart. Man ser ju hellre att det ljusa trägolvet, ask fyi, suger upp det gråsvarta tövattnet istället för den för ändamålet ämnade dörrmattan. Du du ska ha en stor eloge för tanken, pappa. Ingen annan hade kommit på den.

Nu fredagsmys. Och mat!


Det bästa som finns... lax.Och tomat- och rödlökssallad. Förstås.

I morgon ser jag, bland annat, fram mot tredje avsnittet i vår egen variant av "Halv åtta hos mig". Hos Annika. Nice!


Din tolkning säger allt om dig

Var bara tvungen att kolla varför många i bloggvärlden gått bananas vad gäller några bilderna som Isabella (aka Blondinbella) lagt upp.

Eh. Jag ser en snygg blond tjej i bikini som ser ut att må störtskönt i en helt underbar omgivning som jag näst intill skulle offra en hand för att befinna mig i när jag tittar på termometern och den visar -12 grader här hemma.

Inlägget har, i skrivande stund, 1259 kommentarer. Etttusentvåhundrafemtionio dito.

Alltför många av dessa menar att dom ser ett fetto på bilderna. Ungefär så, om man klumpar ihop de elakaste och mest korkade jag orkade plöja mig igenom.

Dom som inte ser en vacker människa som ser ut att må strålande på dom här bilderna tycker jag ska gå och undersöka skallen för ni är inte friska nånstans. Ni måste få hjälp, för er egen skull.


Disabled

Kom farande som ett jehu ut till soptunnan och gjorde den sevanliga tvära svängen till höger.
Då försvann marken helt enkelt. Jäkla isfläck! Och hel--tes j--la snö som gjorde att jag inte såg isen.
Drog rätt ner i marken med höften före.

Inga stora rörelser med nedre delan av kroppen resten av den här fantastiska dagen. Går och drar vänsterbenet efter mig, ungefär som Quasimodo.

Tur att Guldlock kunde hoppa in istället för mig på klasserna i kväll. (Tanken föresvävade mig faktiskt en hel timme att jag skulle kunna köra ändå och liksom bara jobba med ett ben och ena sidan... folk fattar väl att man ska använda hela kroppen även om inte instruktören gör det?)

Nån föreslog farbror doktorn och röntgen. 
Pfft... I morgon bitti kör jag spinning. Basta! Förhoppningsvis kan jag lyfta benet från golvet när jag vaknar.

Se så - nu håller vi alla tummar, tår, hårstrån, andan och allt annat som kan hållas att jag studsar upp ur sängen i morgon. Ja, du med, fuska inte nu!


Skôj, skôj

I dag upptäckte jag att det faktiskt inte är kolmörkt när klockan är 16.45, snarare skymning bara. En sån där upptäckt gör att man bubblar av glädje inombords av vetskapen om att det faktiskt kommer en vår och det ganska snart!

Meddelade Sara redan i morse att jag tänkte gå på hennes aerobic-klass i kväll. I förebyggande syfte för att mota bort latmasken. Har man sagt att man ska komma, är det betydligt svårare att sjunka ner med arslet i soffan även om man vill liksom.

Ställer mig i salen. Ungefär en halvmeter från Sara och väntar på att hon ska säga nåt käckt. Vi brukar ju inte direkt tiga ihjäl varandra.
Nähä. Inte ens ett höjande på ögonbrynen åt lilla mig. 

Hon drar igång. Hälsar välkommen. Babblar en hel massa om grundsteg hit och dit - jag lyssnar och nickar.

Och se där ja. Efter nästan fem minuters prat avbryter hon sig mitt i pågående mening och skriker med uppspärrade ögon:

-- Men där är du ju! Jag undrade var du var, du skulle ju komma!

Hmmm. Ja, där var jag. På en halv, max en, meters avstånd. Stått där hela tiden. Alltid skönt att få bekräftat att man är en tillbakadragen liten beige och timid varelse som inte gör så mycket väsen av sig. 

Sen körde vi på så det stod härliga till. Med svajande höfter och skakande bröst. Typ. Jag svajade så gott jag kunde, men skakade nästan ingenting eftersom det inte är min påse.

Tack, härliga underbara Sara! Du är inte bara ruskigt rolig, du är grym också.   


Iiiih! Musbajs!

img_8292 (MMS)

Visserligen i källaren. Men ändå.


RSS 2.0

BloggRegistret.se

BlogRankers.com

Personligt