Glömde visst av att gå in - vaknade av solens strålar ute i friska luften

La lite bubblande vin på kylning tills ikväll.
 
 
Vi måste ju fira att man inte längre kommer att spammas av okamratliga bilder från Turkiet. Som den här till exempel.
 
 
 

Bara det regnar på rätt tidpunkt så...

Kurar ner mig i soffan på Haciendan och tar mig an högen av böcker. Ösregnet smattrat mot taket.
 
Inte en gnutta ökning av pulsfrekvensen trots regnet.
 
Så här mitt i natten (nåja, men ungefär där nånstans) är jag immun mot känsloyttringar gentemot nederbörden. Tar översta boken, grottar in mig i täcket, lyssnar till regnet, läser tills jag somnar (eventuellt hinner jag greppa bok två i ordningen), flyttar sen in i det lite varmare sovrummet och sover tills jag vaknar. 
 
Det är Semester med versalt S. Semester de lux.
 
 
 
 
 
 

Hann fem hål på golfbanan innan vädret slutade leverera...

Haft en höjdardag. Trots vädret som bestämde sig för att lägga av prick klockan 13.57 - då kom de första trevande regndropparna. Men trevligt folk all over piggade onekligen upp dagens tillvaro.
 
Fokuserad på dagens träning!
 
 
Maddis! Du ser ju ut som en typ Adonis där uppe på podiet. (Ja, nu vet jag inte riktigt vad den kvinnliga motsvarigheten till den där guden heter - men du fattar liknelsen. Grym approach alltså och passet likaså!)
 
Jag brukar rätt ofta vara ute och spela golf med Tommy. En riktig höjdare i bekantskapskretsen faktiskt. Alldeles snart pensionär. Man måste inte vara jämnåriga för att trivas med sällskapet. Den som träffat Tommy vet att han är en av de snällaste.
Som idag när jag svor en harang över att jag glömt pappersnäsdukarna hemma. En lättare gräsallergi kommer alltid över mig på golfbanan. Och man känner sig inte så bekväm (eller snygg om nån fit gästspelare skulle glida förbi) när snoret öser ner från näsan via överläppen ner på hakan.
 
-- Här, du kan ta den här! säger Tommy och halar upp en näsduk. Den är oanvänd.
 
En tygnäsduk! Tyg!
 
-- Äh. Men... Ska jag? Du har inget papper eller?
 
Jag tog emot näsduken efter att vi konstaterat att inget papper fanns i den direkta närheten. När jag var liten hade jag tygnäsdukar med Bambi på. Det kommer jag ihåg. Sen dess har jag nog aldrig snutit mig i en sån. Förrän idag då. (Nu ska den bara tvättas och strykas innan den lämnas tillbaka...)
 
Fem hål hann vi innan himlen öppnade sig. 13.57, som sagt.
 
Grilla gick ju trots allt att göra med lite tajming mellan skurarna.
 
 
Inget EM i friidrott när en svensk Moa tar guld utan glass kan bli nästa ordspråk! Skulle ätit mer glass om jag hade vetat att att du inte var trött ens på upploppet, Moa. Herre gud. Go girl, go! London next!
 
 
 

Vädret levererar idag med, åtminstone så här i början av dagen

Tillbaka här igen då. Och jag bloggar fortfarande enligt the old school, via datorn. Same, same.
 
Man vet att man körde ett helt ok gym-pass när det smärtar när man rollar sig under armarna.
 
Men det hindrar inte att man kan köra lite spinning, man cyklarna ju inte med armhålorna (dom kopplas väl bara in om man fullständigt skulle kollapsa över styret möjligtvis).
 
På med spinningdojjorna! Finns inga ursäkter. (Dessutom messade Madde att hon tagit bort den där "Flytta på dig"-hemske-låten med hon den där Arrividerci... Bara det gör ju att du måste komma och va med!)
 
 
 
 
 
 
 

Nu får det vara nog... nu heter jag wordpress i efternamn.

Jag är väldigt trogen det jag påbörjat (tills den där berömda droppen orsakar översvämning de lux) även om saker och ting inte flyter på - bara man får uppdatering om hur landet ligger. Men efter autosvaret på mejlet till blogg.se där det står att dom inte svarar på några mejl om mobilbloggningen utan "vi meddelar när det är klart (don't mind your little ärthjärna)" väljer jag att byta bloggportal. (Hos blogg.se har jag visserligen haft en gratistjänst, men jag är väl ändå kund hos dom och vi har väl ändå en win-win-situation eftersom dom lägger upp reklam på min sida? Eller är jag ute och cyklar?)

Nån gång vid 2008 där var jag nog inte helt kontant med blogg.se heller eftersom jag (vilket passar som handen i handsken just nu) registrerade "vindvirvel" där också:

vindvirvel.wordpress.com, eller om man är skitnödig (kan vara ett internt skämt, men då skrattar vi som fattar):

http://vindvirvel.wordpress.com/

Den (nya bloggen) är totalt spritt språngade näck, men vi (läs jag) börjar väl om från noll i den takt vi (läs jag) hinner. Jag lägger inläggen där nu i alla fall. Välkomna!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nu hatar jag den här plattformen...

Satte mig framför datorn. Skrev och mixtrade med inlägget och cirka 10 foton (man måste spara ner bilderna från iphonen, man kan inte publicera direkt av nu för tiden vilket tar en evig tid) ganska exakt 50 minuter. Då funkar det inte att publicera OCH utkastet har inte sparats. Nu är jag skitsur!

Blogga via dator är så 2011

Om ni undrar var jag är så kan jag förklara det med att jag INTE befinner mig vid datorn över huvud taget så här i semestertider. Och vare sig mobil-appen eller sms-funktionen funkar fortfarande inte, så då blir det så här tråkigt här inne.
Nu ska jag klippa gräs förresten (efter att jag fixat till det där med skruvarna till handtaget ni vet, nu har jag köpt så kallade låsmuttrar - funkar inte det ska jag likt Karl-Alfred knöckla ihop gräsklipparen och slänga den i soptunnan!), då är jag inte heller i närheten av datorn.

Ikväll kanske jag sätter mig här igen. (När mobilappen kommer igång ska jag spamma inlägg varannan minut - jag lovar (eller möjligtvis hotar).)

Knopen som gjordes igår är lätträknade

Gårdagen går till historien som världens tråkigaste dag. Låg framför tv:n hela dagen och gjorde minsta möjliga på mesta möjliga tid och har nog fåt begynnande liggsår. Varenda klocka stannade av tristess faktiskt.

Mot Göteborg. Det är väl inte läge att mingla på uteserveringarna kanske, men springa in och ut i affärer kan man ju göra. Första besöket får bli paraplyaffären, regnskydd känns hett just nu.
Skulle inte slängt den där dunjackan när jag rensade garderoben...

Det vaknades klockan 05.00 här idag. Lite som en pensionär. Fördelen med att vakna i ottan är att man åtminstone fått skymta solen, nu verkar det som om gårdagens helvetesregnande ska gå i repris.

Nu ska jag spana in Timoteij på Nyhetsmorgon och se så Elina och Johanna håller formen även när dom är på turné och lyser med sin frånvaro på gymmet. Seså, spring till tv:n du med!

Just lööööv my new old neighbour and his son, surprise me liksom...

 
 
 
Njut av glädjen i bilderna - tack Christian, helt amazing! Dina kompisar gjorde det där som man bara bubblar av skratt av! 
 
 
 
Så där!
 
 Vi softar lite,,,
 
 Den här bilden är guld!
 
Hallå sexy, man kan inte ställa sig på bakluckan av en Cadillac (?) och spela utan repressalier liksom. Tror vi glömde lämna referenser. Är fortfarande i nån form av chock och kollar bilden om och om igen så det inte är ett montage!
 
 

Jo rå så att... asch - inget att yvas över, hur snabbt går inte 4 lediga veckor?

Ulrika var snäll och lät mig gå tidigare idag. Jag vet. Borde visat solidaritet och varit kvar in till sista minuten och gärna några fler och hålla glädjen över semestern inom mig. Nu blev det inte så. Fick be om ursäkt både en och två gånger till kunderna att min hjärna redan hade gått in i stealth mode, och kände att jag lika gärna kunde vara nån annanstans och prata min galimattias (mycket osäker på den stavningen får erkännas).
 
Nu är allt fixed and done inför morgondagen, midsommarafton, som tillbringas här. Ja, ja - lite småfix kvar (typ klippa gräset á 2 timmar) men där har man (väl) som vanligt (när det gäller högtider av någon form) glädjekalkylerat vad gäller tiden att hinna med. Men so what, det blir midsommar ändå och sprit har vi så det räcker (då krymper det växta gräset och de grumliga fönstren blir lite klarare).
 
Det här borde jag inte skriva egentligen. Med stor risk att mina vänner får vatten på sin kvarn. De tycker jag är en städnarkoman. (Det är jag verkligen inte!)
 
Men visst... Den här lilla mojängen anlände idag. Nej, självklart har jag inte köpt den (men skulle mycket väl kunnat gjort det får erkännas) - jag fick den till skänks.
 
 
Den gör allt! Ångtvättar liksom. Allt, sa jag det? Golv, fönster, mattor och altangolv. Kan man fråga sina midsommargäster om vi kan köra aftonen på lördag istället? Det var så lång bruksanvisning så jag hann inte läsa in mig - fick använda the old style till dagens rengöring vilket grämer mig. Många no-no var det. Där man inte skulle använda den, och för säkerhets skulle skulle man prova på "not visible area".
 
Slängde ihop en "Biff Väringsås" till grillade maten i morgon. Ja så heter den här i bôgda - vill man ha receptet, där den heter nåt helt annat, hittar man den här. För att få till den där Väringsåsen bör man mixa alltihop innan servering, då är vi hemma.
 
 
Nu tar vi midsommar!
 
 
Skål! Och ha en riktigt härlig midsommar!
 
(Blogg.se har inte riktigt fått ordning på sin nya plattform så är jag frånvarande här ett tag så beror det på att mobilbloggningen inte fungerar helt (inte alls) tillfredsställande.)
 
 
 
 
 
 

Nu pratar vi väder, så där så svetten bara dryper när man bara står rakt upp å ner. Älskar't!

Lite sjukt att dra bort till gymmet och köra spinning när det är högsommar (för en gångs skull!) ute. Men nu är det som det är. Har vilat en hel vecka (nåja, 6 dagar är i det närmaste en hel vecka) för att kurera höften, om man bortser från de tre golfrundorna då. Men många tycker ju golf inte är någon motion (golfaktivitet går t ex inte in under "friskvård" om en arbetsgivare vill göra avdrag när de vill sponsra sin personal). Det är ju bara fyra och en halv timmes promenad (om man letar mycket och traskar tvärs över banan fram och tillbaka alltså, och det gör man ju oftast). Näe, då är det myyyycket bättre att gå en halvtimme på bandet på gymmet - det är nämligen mycket mer friskvård, det går nämligen att dra av.

Ska prova en av de nya grejerna också, den med alla linor där man kan köra massor av funktionell styrka. Nice! Hoppas jag inte fastnar med huvudet i nån ögla bara - med den här temepraturen är jag inte alls benägen att ta till repet!Arbetsgivaren får ursäkta, men jag har noll separationsångest

 

Skriver upp grovt rep med färdigknuten ögla på inköpslistan

Tänkte beställa tid hos tandläkaren (ja, helt frivilligt faktiskt, utan pistolhot) eftersom det ilar lite i en tand, men som det ser ut behöver jag använda mina Stesolid i helt annat syfte.
För helvete - jag går på semester på torsdag! Torsdag! Semester! Vad är det ni (vilka jag nu diskuterar med) inte förstår?
 
 
 

Aldrig någonsin har en golfrunda varit så lång som idag

Man vet att man inte plockat fram sitt livs bästa spel när man redan på 7:an frågar:
-- Och hur har ni det i morgon vid 16-tiden? Ska vi inte ta och gå en runda om ni hinner?

(Jag hinner inte alls spela i morgon efter jobbet. Egentligen inte. Men nu är det så det blir. Spelar man som en potta skit måste man bara ut igen. Så funkar det med golf. Man hänger inte in golftröjan och deppar ihop. Full av tillförsikt om ett bättre spel traskar man glatt ut i morgon också. Och förmodligen (om spelet taskar sig) börjar man fundera på om man verkligen inte hinner ut, åtminstone 9 hål, på midsommaraftons morgon innan det ska börja dansas små grodorna...)


Helt galet

Börjar jobba först klockan 16.00 idag. Ruskigt konstigt påhitt, det är ju nu man börjar gäspa liksom...

Fulständigt urblåst

En t-shirt, en långärmad dito, en fleecetröja och en vindtät jacka var dagens outfit. Ändå småfrös jag lite på väg in på 18:e.
För guds skull, man begär väl ändå inte för mycket om man åtminstone kan gå i bara t-shirt i juni? Långbyxor är ok, det är en kompromiss jag kan gå med på om jag bara får matcha med den där ynka t-shirten utan att frysa arslet av mig.
Innan denna mycket trevliga helg läggs till arkivet återstår att heja fram Danmark i kvällens match mot Tyskland. Den blågula tröjan är struken och inhängd tills dess att OS tar vid och ikväll drar jag på den rödvita.

Långt och rakt, nu ska det bli åka av för den lilla bollen
Lite sol skulle göra susen för spelet.
Blåsten får man väl stå ut med, den kan vara bra att skylla på. 


Dagens planering sprack redan i starten

Vaknade klockan 9 ((!) mitt på blanka eftermiddagen) och konstaterar därmed att dagens planering gick helt fel från början. Nu ska jag försöka ta in dom där tre timmarna som jag räknat med i agendan, dom som sovs bort till ingen nytta.  

Helt värdelöst ju

Nu har jag varit helt frånvarande här inne ett tag. Dom gör tydligen om bloggplattformen och då strular allting. Kanske inte allt, men åtminstone mobilbloggningen, och man är ju mer och mer sällan vid en vanlig dator nu för tiden.
När jag nu hittade datorn funkar det inte att lägga upp bilder.
Så det blir inte roligare än så här idag.

(Hade en höjdarkväll i Hjo igår kväll förresten. Förutom detaljen att Sverige förlorade. Men som Marie (som ställde sig upp och jublade när England gjorde mål - hon är ingen fotbollsnörd direkt) krasst påpekade: Den som gör flest mål vinner.
När man nu ändå var kvar i Hjo idag var man ju tvungen att kolla in dom halvtokiga cyklisterna. Och sitta på torget i flera timmar och fika i det härliga vädret kunde man inte heller undvara.)


Redan gått in i viloläge

Vid den här tiden (inte riktigt på klockslaget, men näst intill) nästa torsdag har jag gått på semester.

Har bar fyra gruppträningsklasser kvar att köra och fyra jobbdagar (hade varit fem om inte gulliga Madde erbjudit sig att jobba nästa söndag) innan dess.

Om trekvart betar jag av två av dom där klasserna. I tanken är jag redan i semesterläge för jag är inte på långa vägar till 100% taggad för träningen, ligger bara på en sisådär 60. Men dom fantastiska deltagarna bidrar säkert med dom där sista 40% så jag klarar av att räkna ner de kommande 105 minutrarna längst fram i salen med glatt humör!


UPDATE kl 20.05: Dom där 105 min sa visst bara svisch. Inget viloläge där inte. Tusen tack för pepp av alla vassa träningsnördar, energi- och feel-good-depåerna blev med råge påfyllda.
(Inte minst tack till Maria: -- Du är bara så bra, Åsa. Åh vad jag gillar det här!
Ja men säger du det ska jag väl inte säga emot. Tack söta doktorn, tror aldrig jag sett någon som suttit med ett sånt stort leende under ett helt spinningpass. Underbart!)


Ringa lite, fixa lite - sen snabbt i säng. Tillbaka till jobbet 06.15.Juni månad har inte längre min respekt


Packar golfbagen.


Klarade regnet med 10 sekunder

Åååh vad jag är irriterad. På gräsklipparen. Skruvarna som håller handtaget lossnar hela tiden. Jag blir vansinnig! Ja, man blir lite lätt vansinning när handtaget sitter löst hela tiden och man får stanna maskinen var femte minut för att skruva så inte skruvarna flyger alla världens väg ner i gräset (som dom gjort hundra gånger förut, inte alla på en gång men väl en i taget med jämna mellanrum för dom är ju fyra, innan jag kom på att jag kunde vara uppmärksam på när det var fara å färde) och man själv står som ett fån med bara ett handtag till ingen nytta i nävarna.

Att stanna var femte minut kanske inte låter så mycket att bråka om. Det är det inte heller. OM totala tiden för klippningen är en kvart. Är summa sumarum för arbetet i fråga 1 timme och 45 minuter riskerar man en allvarlig psykos av alla jävla skruvande-stopp.

Självklart har jag försökt åtgärda felet, jag är ju inte dum.

Två skiftnycklar har dragits åt var sitt håll så jag blivit blå i ansiktet, skruvar bytts till sprillans nya, nya muttrar, brickor (la på en hel klunga brickor vid ett tillfälle till och med för att överdriva - till ingen nytta förstås) och idag provade jag mitt senaste grepp:Jag är ett geni, problems solved. Så gick tankarna förut får erkännas. Så här i efterhand ligger tuben i soppåsen, sönderkramad (tyvärr var den av plast så den där härliga känslan av söndrigt kramig form slätade ut sig vilket retar mig så jag kan dö!). (Jag plockade upp den för att fota, sen tryckte jag hårt, så botten höll på att gå ur sophinken, ner den så långt jag kunde bland soporna igen.)

Alldeles nyss upplyste en vänlig själ mig om att det finns "hackiga" brickor att använda sig av. Mitt sista hopp står till dessa. Hackiga brickor låter som ljuv musik just nu.

Eller måste man vara rymdforskare för att fixa till en sketen gräsklippare?


Tittar man på vädret behöver man väl inte fundera på om min ledighet tog slut precis idag...

Börjar man 06.15 är man hemma rätt tidigt. Då hinner man klippa gräset innan Danmarks avspark. Gillar dom där danskarna.

Näe, fram med klippar'n fortare än ögat. De svarta molnen har noterat att jag slutat jobbet och står i givakt i kanterna beredda att skicka in trupperna över Norrmalm. 

 


Hängivna och duktiga spelare distraheras inte av något oväsentligt på banan

En härlig golfrunda med bara några futtiga regnstänk. Redan på 4:e hålet började jag titta på blommor, fundera på om man kom ihåg några trädarter som man lärt sig i skolan, leta boll (när man ändå är ute i skogen kan man ju leta reda på några fler bollar än den ursprungliga eftersom man redan trampat ner den i skiten dels p g a ilska och dels för man vet att man aldrig kommer att kunna slå ur den från slyn), räkna brännässlor och annat roligt man gör när man försöker distrahera adrenalinet från att gå fullständigt överstyr och bli en fullständig galning.

Då kan man snubbla över en sån här.En bedårande liten söt dunboll (mindre än en golfboll) som trillat ur boet, ner i gräset, och inte kunde flyga en endaste millimeter. Ett lätt byte för en elak skata, så vi "grävde" ner den lite...Det kändes som en bra gärning. (Tills (lite längre fram, typ vid 7:an) en muntergök i sällskapet sa att det säkert finns massor av ormar i det där höga gräset så den dör nog ändå...)

Vi ägnade nog en halvtimme åt den lilla fågeln, vilket visar på
1) en inte extrem hängivelse åt själva golfen (spelet var inte precis något att skriva hem om).
2) att hemmabanan inte har några större problem med starttider eftersom ingen kom ifatt oss.

Näe nu har jag lite annat att göra. Heja Sverige!


Behöver inte precis köpa några nya i brådrasket

Skönt att man har några att välja på.

Chansar på uppehåll. Nån gång ska man väl ha flyt.

Syns på banan!Dör av tristess

Regnet hänger i luften och jag är ledig två dagar till.
Väderprognosen lovar dagsskurar, ungefär som igår. Fjorton gånger tog jag fram gräsklipparen under gårdagen och exakt lika många gånger ställdes den tillbaka oanvänd eftersom himlen öppnade sig vid varje ansats att få bukt med det knälånga gräset.

Får hitta på nåt inomhusaktigt av nåt slag. Och låtsas att det är februari, - för sånt här väder i den månaden är ju helt ok.
Inte en solstrimma på himlen så långt ögat når, mest regnmoln faktiskt

Gårdagskvällen gick väl inte under beskrivningen "ljum sommarkväll",
men det funkade att sitta ute med lite god vilja, glatt humör och filtar.

Rödvin och negerbollar är förresten en underskattad kombo.


Men skin då för hel--te

Imorgon ska du väl vila sol-jävel....


Ser fram mot när jag jobbar helg nästa gång

Packat en goodiebag efter Maddes beställningslista. Muttern är min. Den ska det köpas en make till på vägen hem från gymmet, så gräsklipparen kan lagas av någon händig. Som mig till exempel. (Så ni inte tror Madde har en skruv lös alltså.)

Får nog åka nu så någon inte går bananas av kaffeabstinens...
Var nog rätt trött ändå...

Tog en kaffekopp, bok och filt och gosade ner mig i altansoffan vid halv sex igår.

Sen vet jag inget mer förrän jag vaknade av att jag frös vid halv elva. Kaffet stod kvar där jag ställt det, boken låg på golvet och glasögonen hängde på sniskan.

Passerade tandborsten på väg in till sängen och vaknade för en timme sen ungefär. Klockan 07.00. Lär nog inte klaga på att jag är trött i dag i alla fall.

Missade EM-invigningen. Förlåter mig aldrig.

Nu tar vi lördag!
Baka, baka liten kaka...

1) Recept!

2) Resultat! 

 
Härlig fredag, det tycker nog Skövdes studenter också

Efter morgonens power och spinning känner jag mig oövervinnlig! Som Eva sa efteråt (och som jag höll med om): -- Idag gick det så lätt, så här stark har jag aldrig känt mig. Jag svarade att det förmodligen berodde på det strålande solskenet vi möttes av när vi gick upp.

Eller, i mitt fall, så berodde det möjligtvis på mötet med en hel skock finklädda ungdomar med vita mössor på huvudet när jag styrde mot jobbet. Härlig känsla att se deras glädje denna säkert lite vemodiga men ändå lyckliga dag. Grattis! Nya äventyr väntar bakom hörnet. 

Skulle snart åkt till kusten egentligen, men där verkar det vara drivis och bister kyla. Då är inte kustlandskapet något för mig. Bättre att hålla sig här hemma vid foten av Billingen under de förutsättningarna. Skulle det bli väderomslag åt kusthållet kan jag alltid ångra mig och åka i morgon. Eller söndag.

Jag är nämligen ledig ända fram till och med tisdag! Hörde ni det? Till och med tisdag! Lucky, lucky me!


Glassen fick inte plats i bild


Tur ingen hör när man klämmer i med nationalsången

Grattis Sverige!Det är pampigt med svenska flaggan! I brist på egen flaggstång (åh, vad det skulle vara härligt med en egen - fast jag skulle väl flagga i parti och minut, då kanske det mister sin charm?) tackar jag grannen att jag fick njuta av deras blågula prakt.
Släppte ut de sista egenhändigt uppdrivna plantorna på grönbete på altanen idag (de här har stått ute sen värmeböljan, annars hade de nog inte varit så frodiga). Räknade till 38 (!) krukor. Oj! Fast då har jag fuskat lite. Köpt några färdiga plantor faktiskt. Hela sju petunior är köpta. Dåligt! (Men hittade inga frön som passade till de hängande krukorna är mitt försvar, hoppas det accepteras.)
Det här är fräckt. Gullregnet häver sig in i ena hörnet av altanen. Älskar't! 
 

 Ååh, prästkragar! Underbara! Nu är dom inte på altanen, men väl i trädgården. Funderade på att gräva upp några tuvor och sätta i stora krukor på altanen, det skulle vara skitsnyggt och dom blommar hela sommaren utan uppehåll (och utan skötsel - icke att förglömma). Men sen kom jag på att dom luktar kobajs. Jo, det är sant. Dom luktar verkligen skit. Testa att sätta dit näsan, så blir ni varse!

Liljeknopp! Slå ut nu då... I år ska jag plocka in er och sätta er i en vas. Förra året missade jag att njuta av er, för då var det minusgrader (ja, ni vet ju om min förkärlek för överdrifter vid det här laget så se det som en liknelse).
Nu ett kart, snart ett klarrött klarbär.
I det här stadiet är äpplen inte direkt vackra rent estetiskt, men känslan när man tittar på dom och vet att dom snart är stora saftiga äpplen kan inte riktigt beskrivas om man inte upplever hela kedjan från blomknopp, full blom, kart, snart mogna, första äpplemoset, har inte plats för mer äpplemos, inte en enda äppelpaj till tack, men för helvete hur mycket äpplen kan det finnas på fyra ynka träd, nån som vill ha äpplen till älgarna?, åker väl för fn till tippen med äpplesäckar för 320:e gången då... (och då är vi framme i december).
Just nu är jag i äppellyckofasen alltså, inga svordomar än.

Heja Sverige! Visst känns det som den här nationaldagen är ett förspel till dagen D. Fotbolls-EM. Övar in några kraftfulla svordomar, käcka hejaramsor, väl valda könsord till domarna och exalterade målglädjetjut redan nu för att stå på tå när det beger sig.  

PS. Hej Sverige. Om jag får önska vore jag tacksam om vi har det lite, lite varmare och mindre blåsigare. Åtminstone nu under sommarhalvåret så vi härdar ut eventuell kommande finbulvinter. (Jag kan också tänka mig att bli jättebra omhändertagen när jag blir gammal och skröpplig, men dit har jag ju inte kommit riktigt än - men du kan ändå snabba på med det är du snäll, Sverige, det gör inget om skröppliga har det super redan nu!) Tack på förhand. /En av dina trogna medborgare sen 45 år tillbaka. DS.


Fördelarna överväger oftast som tur är

Trött som en gris på jobbet idag.

Jag upprepar det här, vet att jag har sagt det förut:
Det här med att vänta på sin tur är bortrationaliserat i dagens samhälle eller? Ungdomar i tjugoårsåldern (upp till 30 faktiskt) står kvar in absurdum och tyst (ibland lite irriterande trummande på disken vilket är förståeligt om det tar lång tid, men dom står där) väntar på sin tur - kärringar och gubbar i min ålder tror att dom är guds gåva till mänskligheten och pratar med mig när jag har telefonluren vid örat eller bryter av rätt in i en konversation när jag är upptagen med en annan kund. Jag avskyr ert beteende. Exakt var gick vår uppfostran så skilda vägar? När blev du sån? Era barn är uppenbarligen uppfostrade i min anda, där kan man inte klaga. Man väntar på sin tur! Jag kan t ex omöjligt skriva in ett kontonummer för en kund samtidigt som jag kollar om det finns platser på nåt pass du vill gå på när du ser att jag redan är upptagen. Eller hur?! 

(Idag var det bara fyra (!) såna tillfällen av olika karaktär. Helt okej facit. Ska räkna antalet en dag när det är högtryck på gymmet - ni kommer att häpna.)

Sen har jag köpt ett par såna här eftersom tidigare trädgårdstofflor gjort sitt. Absolut fulaste skor jag vet. Kommer inte kliva utanför tomtgränsen en mm med dessa. Jag lovar. (Men jäklar vad sköna dom är, funderar på att sova med dom på fötterna.)

Här gjorde man en kraftansträngning och får fingret

Skrev ett riktigt bra blogginlägg för första gången på väldigt  länge... då bestämmer sig Telia för att gå och lägga sig. Orkar inte börja om, det tog ju en halvtimme och nu är klockan mitt i natten.

Så det får va en riktig skitblogg lite till. Skyll inte på mig, blame Telia.

Go natt.


Polisen har en guldgruva i min bekanstkapskrets

Om det begås nåt brott i närheten av nån jag känner skulle gärningsmannen åka fast fortare än häktningsansökan är nerknattrad på skrivmaskinen (för poliser sitter väl fortfarande och trycker på en skrivmaskin som dom gjorde förr?).

Fyra s k "vänner" har nu kommenterat att jag hade dunjacka på mig idag. Fatta hur extremt mycket viktiga detaljer dom skulle notera vid eventuell brottssituation.Inte idé att annonsera ut trädgården på Blocket i dessa vädertider, va?

Är. På. Dåligt. Humör.

P g a lite fakta: 3/6 och 7 grader.

Frukosten intogs inne.Jobbade igår, jobbar idag. Det ger väl humöret ingen skjuts uppåt direkt, veckorna flyter bara ihop liksom när man jobbar helg.
Perfekt väder för inomhusaktiviteter (det längtar man ju efter när man skriver 1 juni)

Svartare än svart ute. Och ösregn. Vad gör man då? Tar på sig ett färgglatt träningslinne (som är lite för litet om man ska vara riktigt ärlig och jag kommer inte känna mig bekväm alls) för att muntra upp sig, drar bort till gymmet och låtsas som det regnar helt enkelt.
RSS 2.0

BloggRegistret.se

BlogRankers.com

Personligt