Tackar för komplimangen

Fick ett riktigt adrenalinpåslag efter träningen i dag. Ja, när jag kom ut till bilen och upptäcker att bilen intill parkerat så nära så något större än ett sugrör inte under några omständigheter som helst skulle kunna ta sig in genom den lilla glipan (ca 5 cm) som min förardörr nu kunde öppnas. 

För jag provade ju förstås, även om jag med blotta synen kunde konstatera att det var två cm mellan min backspegel och bilen intill, att tränga mig in mellan bilarna, med enda resultat skitig jacka. 

Ärthjärna! 

Nu kunde jag klättra in genom passagerardörren. Där hade du tur. Så jag slapp stå kvar och vänta på dig.

Men jag vet hur din bil ser ut - den var inte direkt diskret, den lilla varubussen. Passa ryggen.


Pansaris! På insidan!

img_7251 (MMS)

Ja men jag sitter väl kvar här med bilen på tomgång och väntar på att rutan ska tina. Har jag sagt att jag hatar vinter?


Nån av oss är lite dum i huvudet vad gäller ostbågar

Råkade stoppa ner två (2!) ostbågspåsar i kundvagnen häromdagen. Bra att ha. Eller nåt.

-- Oj då, här ska det ostbågsfrossas! konstaterade den überrolige killen som packade ner sina varor intill mig. Nu har du ditt på det torra ett bra tag. He he.

-- Hö hö, kontrade jag. Till på tisdag i alla fall.

Då höll killen på att kissa på sig av skratt.

Nu förstår jag hans munterhet. Han har lusläst på påsen. Där finns nämligen en portionsangivelse upptäckte jag!Skålen till vänster är, enligt påsen, en portion ostbågar. 

Får hälla tillbaka lite i påsen. Den lilla skålen. För dum i huvudet är jag då inte. Jag vet väl hur en portion ostbågar ser ut. Tryckfel på påsen helt enkelt, en nolla efter antal gram i den där portionen har trillat bort förstås.


Borde va söndag alla dagar

Söndagar är bra. Inga krav på att göra nåt vettigt över huvud taget egentligen. Och anstränger man sig och faktiskt presterar nåt känns en söndagsprestation bra mycket bättre än t ex en onsdagsdito. Ni förstår mitt resonemang va?

När klockan var runt 14 (mitt i högprestationen som jag lyckats åstadkomma denna söndag) kom jag på att jag var tvungen att ha nya träningsskor till eftermiddagens träning. Gick inte att kompromissa med det eftersom dom gamla är helt slut och det har börjat kännas som min gamle kompis hälsporren är på jakt efter mig. Ingen trevlig bekantskap alls som jag kommer ihåg det.

In på Intersport, kastar mig fram till L, som turligt nog jobbade. Struntade fullständigt i kunden hon håller på med (det där skulle ta tid konstaterade jag nämligen).
-- Skor. 37,5. Reklambladet. Cirka 700 spänn. Rykä. Var? 

L försvann in på lagret och kom tillbaka med det önskade på tre röda. Jag tryckte i högerfoten och trampade ett tramp.

-- Finfint! Dom tar vi! Tack, L.

Ropade på väg bort till kassan:
-- Världens bästa kund va? Inget velande här inte, jag kör 2-sekundersbeslutsregeln.

Såg den andra stackars kunden gå fram och tillbaka i skorna hon provade (både höger och vänster doja dessutom), svikta med benen och till och med ta ett litet småhopp.

Ryckte åt mig ett träningslinne på vägen ut också. Cerise-rosa. Tigerrandigt. (Låter äckligt fult när man ser det nerskrivet, men det var faktiskt sketasnyggt!) 

Intersport tur och retur med resultat träningsskor och linne och cirka tusenlappen fattigare: 14 minuter inklusive körtid, parkering och fyra minuters prat med bekant.

Världens bästa kund är faktiskt ett understatement! Universums ska det va.


Kökstjänst. Aj!

img_7208 (MMS)

Kökstjänst. Aj!


Räcker med två minuter

Varför anstränger man sig ens? Att göra passkoreografi på 30 minuter och över alltså.

Funderar på att köra en 2,5-minuters-klass i morgon istället för min core och sno det här rakt av.
Strikt teknik ska vi ha under de dryga två minuterna förstås. Då kommer vi inte ha en endaste muskel som med glädje vill stiga upp ur sängen på måndag morgon. Armar och rygg kommer att gråta högljutt medans magmusklerna skriker ut sin smärta.

Nå, vad tycker ni? Vanlig tråk-core eller nytänk i form av 2,5-minuterspass?


Slår så snett man kan

Och nu fick jag helt plötsligt reda på att hela morgondagens eftermiddagsprogram får omarrangeras.
Här ska spelas vintergolf, allt annat på agendan i morgon eftermiddag styrs om. 
Rätt ut i skogen med bollarna bara på 3:an och 4:an på Knistad bara, så man får leta boll på skyttebanan.

Zelmerlöf är tydligen där. Måns. Kör nån grej för jaktlicens eller nåt.

Yeh! Aldrig har väl mina sneda slag kommit mer till pass!


Ha ha ha

Allvarlig?! Avgift för att ta ut på bankomaten?

Skulle inte tro det va? Då går man väl in och tar ut pengarna på banken? Eller kostar det också nu för tiden?

Allt kostar på banken. Man betalar för att ha ett kort - som man nu tydligen inte ska kunna ta ut kontanter med. Hallå!? 

Och det där med att "tömma spargrisen". Man ska tydligen betala för att sätta in sina sparade mynt för att de ska gå igenom en automatisk räknegrej?
Glöm det! Aldrig i helvete. Ta bara en bunt insättningslappar, ställ dig i kassan, lägg påsen/spargrisen med mynt intill dig och ta upp en krona i taget och skriv 1:- på insättningslappen. Jag har gjort det en gång, vi sparade tid och pengar både banken och jag eftersom kassörskan tröttnade rätt fort. Nästa gång förklarade jag bara förklarade jag bara min intention och hur jag tänkt göra och då var vi överens jättefort. Vi löste det den enkla vägen.

Har man ett konto med "max tre uttag per år" - sen blir det en avgift med viss procent av beloppet vid ytterligare uttag. Då gör vi så här: Vid kris (om du måste ta ut det där sista uttaget - ibland är man ju nödgad vid nån reparation eller så...) tar du ut rubbet på kontot i kassan vid "sista uttaget" samtidigt som du deklarerar att du vill öppna ett nytt konto med samma villkor. Då har du ytterligare tre uttag det året utan "straffavgift". Dom kan ju neka, iofs, att öppna nytt konto med samma villkor, men det är inte troligt. Men förmodligen lägger dom på tre nya fria uttag på befintligt konto för att slippa besväret. Typ.

Tänker man efter lite kan man jävlas med bankernas kåthet på pengar på bekostnad av småspararna.

Om fler kunde småjävlas lite med bankerna för att visa sitt missnöje på alla möjliga upptänkliga sätt man kan komma på så vore det ruskigt bra. Fler idéer mottages tacksamt.Då kör vi för miljonerna igen då

img_2152 (MMS)

Den andra kupongen, den med Lotto, fick Jernströmskan tidigare i dag för inlämning. Så fort pengarna rullar in drar vi till Bahamas.


Nåt har nog gått fel här nu

Strålande klasser i dag. Gick hyfsat lätt, massor av härliga deltagare i salen och jag höll mig på mattan och hävde inte ur mig alltför många grodor som jag annars brukar göra.

Avverkat två telefonsamtal sen jag kom hem och några sms - nu satte jag mig ner för att vänta på att energikicken skulle komma. Det där nyttiga och härliga endorfinpigghetsruset som ska komma efter träningen. Det som gör att man faktiskt tränar egentligen.

Händer inget. Jag är trött som en igelkott och funderar på om man kan ta en sån där skämstidig sängdykning. Innan 21.

Endorfinkicken uteblev nog för att jag kom fel i sista låten på ena klassen och glömde av kräkmomentet. Hur kan man glömma det som gör hela passet?

Man kan ju i och för sig, om man vill, göra några innan man lägger sig. En si så där 20 - 30 stycken. Men bara om man vill alltså. Det är helt ok med 10.Ge mig en helstekt oxe inom 4 sekunder

Kom hem från jobbet vid 22.00 och om det varit lite mindre kallt hade jag definitivt stannat på vägen och plockat upp en pizza! Familjepizza. Men man går ju inte ut i kylan i onödan.

Allt som oftast sparar jag en massa recept. Till ingen nytta egentligen. Dom bara ligger där. Antingen urklippta ur tidningar, oftast nerknöcklade i kökslåda eftersom dom inte blivit insatta i den för ändamålet ämnade pärmen, eller sparade här i datorn i mappen recept under favoriter.

Det var faktiskt ett, om än inte högt uttalat, nyårslöfte att försöka göra nåt av mitt kulinariska hamstrande. Nåja, alla recept kanske inte är överdådiga, men det är ändå nytt. Nytt och fräscht, bort med håglöst rörande i grytorna med nåt som man ätit hundra gånger förut för att det går fort, lätt och man kan kan svepa ihop det i sömnen med en hand bakbunden.
Två nya recept i veckan är väl inte för mycket begärt att slänga ihop? Nu har ju några veckor passerat av det nya året redan men det är inte för sent att börja nu - och börja "mitt i natten" gör väl inget heller. Pröva nytt!

Allt om mat. En liten kycklinggryta.
Nåja.
Det värsta jag vet är svamp, så några champinjoner blev det inte. Däremot sockerärtor.
Och strimlad kycklingfilé istället för kycklinglår.
La till lite sambal oelek.
Plus ett par nypor curry.
Penne istället för gnocchi.
Matlagningsgrädde 4% istället för 15%.

Ingen grönsallad, men däremot en tomat- och rödlökssallad.

Nästan identiskt med grundreceptet om ni frågar mig. Det är väl så man gör när det gäller matlagning?

Hur det smakade? Gudomligt! Men det hade å andra sidan en näve överkokt pasta utan nåt till gjort också om man ser till hungerstatusen.
Hann inte ta nån bild på min kreation, men det har ni väl förståelse för? Hinna vänta på att kameran ska fokusera liksom?

Se så. Där har ni middagstipset klart tills i morgon kväll. Smaklig måltid!


Gjorde man inte så på stenåldern?

Knappat in räkningarna. Gött! Inga problem att skriva inköpslistan under februari efter den saftiga räkningen på reparationen av bergvärmepumpen:

Knäckebröd. Punkt.

Tandkräm skulle verkligen behövas. Men det går väl lika bra med en träpinne att gnugga tänderna med. Hela trädgårn är ju full av pinnar, helt gratis.

Nu ska jag åka och handla. Ni hittar mig i valet och kvalet på brödavdelningen.


Alla tio måste trillat av

Från gymmet till bilen: 3 minuter. (Om jag gått direkt hade det tagit 7 sekunder, nu stod jag kvar utanför ingången med Guldlock. Och skrattade åt något. Vad vi gapflabbade åt var oklart när vi skildes åt...)
Bilfärd hem: 4 minuter.
Från bil in i huset: 3 sekunder.
Ut igen, med soppåsen som stod och luktade skunk i farstun: 5 sekunder.

Av med jackan. Packa upp svettiga träningskläder. Precis i uppackningsmomentet upptäckte jag att jag fått kallbrand. Springer ut i hallen för att se om de drabbade kroppsdelarna, fingrarna, lossnat där (för kroppsdelar lossnar väl lite random vid kallbrand?) - eller om jag måste springa ut till bilen och leta efter extremiteterna.

Jag överdriver kanske. Men bara pyttelite.

Det sista jag skrek, på håll, till Guldlock innan vi var utom hörhåll för varandra var en svordom i kombination med informationen att jag glömt vantarna i omklädningsrummet och inte orkade springa upp och hämta dom.
Är man lat, ska man straffas - som det gamla djungelordspråket lyder.

Konklusionen av ovanstående är att det är för j--la kallt helt enkelt. Hit med värmen igen. Vi hade det ju en så mysig vinter fram till snön kom härom dagen och alla siffror i väderprognoserna visas med ett litet streck framför sig. Att ett sånt litet streck kan göra så stor skillnad på trivselfaktorn i tillvaron.


Man ser ju främst till andras bästa

Trots att det var veckans bästa spinningklass med A som avsågs i dag när det gällde min egenträning, gladde jag någon annan med min plats. Det var ju 17 (!) reserver på klassen.
Jag ser det helt enkelt som så att jag skänkte en stor mängd glädje till den medmänniska som förhoppningsvis fick betydligt mer nöje av dagens träning än mig när jag avbokade min plats.  Inget konstigt med det. Man gör ju vad man kan för att andra människor ska må bra.

Nähä du - nåt erkännande att latmasken slog till får du aldrig. Aldrig! Ville bara sprida lite medmänsklig glädje helt enkelt. Inget annat.

Snart handboll. Jag vet - jag skulle inte titta. Men måste typ... handboll är lika beroendeframkallande som heroin.Jag och mormor liksom...

Jaha. Här ska man ha kalas. Mello-kalas med plymer och tiaror. Ihop med en jäkla mormor! Hallå, nu fyller vi inte 70 var för sig, utan 90. Tillsammans. Men likt förbaskat är en av oss mormor. Och det är inte jag.
Ska bli intressant att se hur B ämnar klä sig på vårat glitter- och glamourparty. Om hon intar rollen som glamourdrottning eller fullständigt faller ner i mormorsträsket. Men hey, Lill-babs var väl en sån där ung mormor, där kan finnas lite uppslag.

Jag tror jag kör nån Lena Ph-kreation på festen. Eller möjligtvis Ola Salo - lite mycket bringa kanske, men det kan nog fixas till. Eller Malena Ernman - då kan man ju gå naken, bara fokusera på snygga armar, det hinner jag jobba upp till 10 mars.

Ja ja. Vem bryr sig om allt det där då? B har blivit mormor. Vårt kalas är fullständigt ointressant just nu. Egentligen.  En ny liten varelse har sett dagens ljus. En liten Minnah. Stort grattis till mormor B. Och det samma till mamman och pappan. Fantstiskt!Söndagsmys

Våfflor. Med egen smet. Jag är outstanding i köket.
Näe. Inte Kesella eller annat nyttigt som tillbehör. Vispgrädde förstås.Så där ja. Nu tangerar förmodligen vågen all time high igen efter detta som var toppen på ytterligare en frossarhelg (det börjar bli en vana). Men det var det ta mig sjutton värt. Inte en sekunds ångest över allt jag tuggat i mig.

Kör 8 (!) klasser i veckan som kommer, så jag tror allt är glömt och förlåtet nästa söndag vid den här tiden. Kan hända att jag uppdaterar viktstatusen då. Innan dess låter jag det där med kg falla i glömska. Vem bryr sig? Egentligen?
Men va fn...

Bloggsurfar och ramlar fullkomligt handlöst över förklaringen till handbollskatastrofen i går.

Du kan inte tycka synd om dom som ligger under om "vi" leder! Aldrig tycka synd om. Aldrig! Capice?!
Inte läsa - inte köpa!

Nu tar vi varandra i hand och lovar högtidligt att inte läsa en enda stavelse (mer än de rader vi får oss till dels i blogglänken nedan) och än mindre köpa boken Lady D:s inlägg handlar om:

Lysande handlingskraft från Lady D.

Blir rasande när någon kläcker ur sig såna här nedlåtande värderingar, även om det i det här fallet enbart handlar om att provocera och egentligen inte borde uppmärksammas över huvudtaget.Fortfarande i chock

Det som först och främst skrivs in i historieboken den här helgen är landslagets fullständiga kollaps i andra halvlek i går. Har inte hämtat mig än och kommer förmodligen bojkotta matchen i morgon i ren protest. Nu hjälper det ju inte ett skit i och för sig, men ändå.

Nån partiledare har visst avgått också, men det är ju fullständigt bagatellartat i jämförelse med handbollen.

Fick tacka nej att gå på bio i dag eftersom det redan fanns andra planer. Annars hade det ju varit trevligt att se Persbrandt som Hamilton. Låter biobesöket ligga kvar som innestående.

Verkar som vinter kommit. Kollar man väderprognoserna finns inte en plusgrad i sikte under överskådlig tid. Vädergudarna har övergett på mig.
Sen har jag tydligen öppnat en alldeles egen vädertjänst. Vad är gängse taxa för att besvara dylika sms:
-- Orkar inte gå in på nätet, vad ska det bli för väder i morgon?

Fortsatt trevlig söndag!


Halleluja

För första gången i mannaminne (åtminstone ett halvår långt mannaminne) är jag ledig både lördag och söndag. Kan inte beskriva känslan med ord. Den måste upplevas.
Ska bara in och träffa en ny instruktör en sväng på söndag. Men det är helt ok, det är inte förrän på eftermiddagen och då ska jag ändå träna.

På söndag ska jag, snuskigt tidigt, sätta mig vid brevlådan och vänta på GP, och läsa den flera gånger i rad hur många gånger som helst. Bläddra långt in på eftermiddagen nån gång. Bälga i mig kaffe och bruncha ihjäl mig. Och lösa korsordet. Fylla i varje liten ruta, även om allt hår ska slitas av. 
Att stressläsa GP på söndagmorgnar innan man ska iväg till jobbet är nämligen inte alls någon njutning. Får välja mellan att skumma igenom tidningen eller halvfokusera på korsordet. Lika mycket stressmoment båda varianterna. Dessutom blir det totalstopp i hjärnan vid lösande av korsord vid stress, man kan fastna på typ "Manskör" på två bokstäver. Då förstår ni som också gillar korsord att stress och korsord inte är kompatibla.

Har lite annat på agendan förutom GP-läsandet under helgen kanske ska tilläggas, riktigt så torftigt liv har jag inte. Men just nu, i skrivande stund, känns en ledig lördag följt av söndagmorgon utan stress och ytterligare en ledig dag i princip samma sak som en miljonvinst.


Här ska det göttas

Hela Sverige står stilla och nu väntar vi bara på att spelarna ska springa in på planen.Ärligt talat har jag i skrivande stund mest fokus på innehållet i skålarna och stålsätter mig för att inte trycka i mig allt på tre minuter innan avkast.
10 minuter, at the most, efter avkast har jag stillat mina cravingz. Max 10 minuter. Då är handboll det absolut bästa i livet igen! 


Härligt skitig efter fyra timmars arbete i...

img_4612 (MMS)

Härligt skitig efter fyra timmars arbete i trädgården. Fler såna här vårlika dagar önskas innerligt.


Låt bli
Här fångar jag en av brottslingarna på bild. Med kladdiga fingrar mitt i syltburken som synes.
Vi har alltså ett signalement på en av förövarna i den härjande stöldligan. Då borde det bli en lätt utredning.
En järnek utan röda bär är riktigt tråkig nämligen.


Varde ljus

Tretton friska biljetter till den 9:e februari.Årets första riktiga höjdpunkt med stort H.


Man kan väl ändra sig

Jag är kär! Upp över öronen förälskad.
Och det är lite pinsamt eftersom jag alltid hävdat att otaliga finesser och diverse teknikaliteter är överskattat. Det är själva funktionen som är det viktiga.

Så fel jag har haft. Här är underverket.Kärlek! Ren och äkta kärlek.

Att det går att ringa med den, som var största prioritet förut vad gällde en mobiltelefon, är totalt ointressant numera.

I morgon ska jag testa om den lagar till lunchen om jag bara ger den inputs om vad jag är sugen på. Blir nog inga större problem. Den kan nämligen allt!

Jag är en smygtekniknörd.


Här lagras inte nåt i onödan

Har filat på ett nytt functional toning-pass de senaste dagarna. Svängde in till gymmet en halvtimme innan dagens pass för att se om jag hann öva in det så det kunde presenteras skarpt redan i dag. Det kunde det inte.

Fram med det gamla helt enkelt. Ett pass jag kunnat rabbla mitt i natten om någon väckt mig och frågat nåt. 

Men det där rabblandet har tydligen pressats bakåt i minnet, eller möjligen helt raderats ut, så fort jag började med det nya passet. Kom knappt ihåg hur jag skulle dra igång det gamla ens.

Men det är väl bra att minnet töms, helt onödigt att släpa runt på en massa onödigt krafs i hjärnkontoret. Fast det vore bra om man själv fick ok:a "Vill du verkligen ta bort filerna?" när det är dags för verkställande.

Nu börjar en av årets höjdpunkter - handbolls-EM. Mycket nöje!Vem är du?

Men jösses. Hittade en favoritpjäs i en gammal outforskad låda med julpunt i källaren. Objektet i fråga var inte jul. Ruskigt snygg liten goding.
Vem sjutton har gjort den? Var kommer den ifrån. T.W som signatur om jag ser rätt i det inristade undertill.

Vet nån vem skaparen är? Eller är det möjligtvis krimskrams, vilket är ganska osannolikt eftersom jag fått den från någon som inte alls skulle köpa in den här sortens figur som kuriosa.Han står numera snyggt placerad på hedersplats i alla fall. Med eller utan vetskap om var han kommer ifrån.


Funkar skitbra ju

Det här skrev jag 8 januari.

I dag skriver jag 14:e.

I dag visade vågen på 58,4 till skillnad mot då - när den visade 60,4.

Aldrig varit hungrig - äter frukost, lunch och middag så jag är rejält mätt. (Lättare middag, typ omelett, eftersom jag inte är jättehungrig, eftersom jag äter rejäla luncher.).
Ändå har jag under perioden smällt i mig en pizza, några glas vin och öl (ganska många) och en burk (enormt stor med många) kakor, en chokladkaka - men allt det där, förutom pizzan då, i samband med måltid.
Och don't give me that shit that it is vätskeförlust. Att det är lite vätskeförlust köper jag naturligtvis, men i helvete att jag har sån extrem vätskeomsättning/tömning att jag förbrukar två liter vätska före och efter träningen (vilket jag fyllt på med) när jag inte pinkar oftare än vanligt och äter en normal husmanskost.

Inga mellanmål. Inga blodsockerfall. Inga ups and downs.

Och nej - jag är inte anorektisk. Inte alls - dom som känner mig vet att jag äter det jag kommer över, om nåt ätbart finns i närheten och att jag vantrivs med allt i min tillvaro om jag är hungrig vilket jag inte gärna utsätter sina vänner för.
Syndade igår med att "äta ur" kylen, d v s rensa de dessertostar och tillhörande kex som hörde jul- och nyårshelg till. Och den synden hade jag inte direkt dåligt samvete för. Njöt av varje tugga utan skrupler.
Det kanske inte var jättebra att trycka i sig det där istället för en middag. Men nu gjorde jag det. Och jag får inte skörbjugg ändå. Jag hade ju paprika på kexen...

Dryga 57 är min trivselvikt som sagt. 57,4. Jag bad om en månad. Kan maxa det till två veckor känns det som i skrivande stund.


Jag är nog inte helt på topp. Nu slängs nä...

img_5901 (MMS)

Jag är nog inte helt på topp. Nu slängs nämligen äckelpralinerna. Har nog aldrig tidigare inträffat att dylika åker i soporna utan att jag sugit av chokladen först.


Sömn är inte på något sätt överskattat

Somnade cirka två.
Vaknade runt halv fem.

Då slår man inte klackarna i taket av pigghet precis trots en fabulös frukost utan någon som helst stress.

Nu blir det morgonträning. Det är ju ett sätt att kicka igång den här dagen trots sömnbrist!


Jag suger helt enkelt

För er som hann läsa inlägget jag tog bort, innan jag ångrade mig, nöjer jag mig med att vidimera det sista. Jag suger helt enkelt. Är icke önskvärd. Hallå självförtroende - det är nu du behövs.

Klockan är snart halv två - pulsen är fortfarande dryga 200 av ilska.

Det var inget skämms på det ångrade inlägget, absolut inte  - jag orkade inte kolla tempusformerna bara. Det såg inte snyggt ut vid genomläsning. Inget annat. Hallå, klockan är snart två - min hjärna har lagt av även om jag inte kan sova och varit upp och ner ur sängen tretusen gånger.

Dåliga dagar ett tag nu, därför ingen uppdatering här inne.

I morgon kanske det vänder  - då ska jag bloggbomba!Lika förvånad varje gång

Helt plötsligt. Bara så där. Tjugo minuter in i passet undrar jag vem det är som skriker. Inte i falsett utan mer bas och kraft. I likhet med schablonen av en stor stadig överste cirka 2 meter lång och 150 kg muskler.

Måste skärpa mig.

Jag vill ju inte bli stämd för att orsaka tinnitus liksom.


Låter det passera oförmärkt

Eftersom den här vintern hittills varit extraordinärt behaglig utifrån mitt perspektiv orkar jag inte nämnvärt hetsa upp mig över de cm som fallit i går och i dag.
För det ser ut som det gamla ordspråket, vilket jag modifierat för att passa årstiden, kommer att infrias ännu en gång till min stora glädje:

Efter snö kommer plusgrad!

Vädergudarna älskar mig uppenbarligen just nu. Oklart varför.Oh no! 

img_5940 (MMS)

Den har tröttnat helt enkelt.


Härdar ut en halvtimme till

img_4844 (MMS)

Härdar ut en halvtimme till.  Sen är det god natt här. Väntar på att bli riktigt gammal. Då behöver man inte alls mycket sömn har jag hört. Exakt när infinner sig det fenomenet? 45?


Snart sommar

Jul- och nyårsfirande och dessutom inte en helt tillfredsställande höst vad gäller egovälbefinnandet har visat sig i form av trånga byxor och allmänt tråkig uppsyn helt enkelt.
Nu lägger vi in racerväxeln och fixar till beach 2012 snarast möjligt. Några långsiktiga mål är det inte tal om, som att vara fit till juni eller så. Här gäller hårt arbete på kortast möjliga tid och sen bibehålla det på enklast möjliga sätt.

Det här med belöningarna som är så poppis, som jag har förstått det, när man uppnått nåt av sina mål? Exakt vad skulle det va undrar jag då? Det jag behöver har jag, det jag önskar köper jag. Om det inte är utopiskt ur ekonomisk synvinkel. Att lova mig själv att jag ska pressa mig ner i favoritjeansen, där min bakdel faktiskt visar sig i extremt bra dager, utan att använda kofot och därtill en halvtimme i dyrbar tid, så ska jag få till den där spaavdelningen i källaren jag så länge suktat efter. Det är en jättebra belöning. Svisch skulle det säga då. Skulle slinka i jeansen som dom vore inoljade.
Men vem pröjsar den belöningen? Om två veckor? Inte jag i alla fall.

Jag har tusen andra saker, som kostar oproportionellt mycket sett till det faktiska behovet, jag inte heller kan belöna mig med trots att det vore fantastiskt trevligt.

Jag kör mitt vanliga race, och beach-form har man ju faktiskt lyckats prestera några år nu med tanke på min prestigefyllda ålder: Ät mycket när du är hungrig, då komer inte det där suget. Lär dig skilja mellan hunger och sug. Stadig frukost, stadig lunch och precis så mycket att du inte är hungrig på kvällen innan du lägger dig. Check. Jag skippar mellanmålen, fullständigt onödigt tuggande, sett ur mitt perspektiv.
Allt du stoppar i dig minus det du förbrukar visar sig på vågen helt enkelt, oavsett hur du fördelar det under dagen. Det är min bestämda övertygelse. Och jag är faktiskt en motionär (inte nån som presterar på elitnivå och behöver extra tillskott av diverse vitaminer, proteiner och aminosyrer för att exprimentera med det där lilla extra som gör att man står överst på pallen) och behöver inte heller några kosttillskott, proteinbarer eller annat krafs, vanlig mat är fullt tillräckligt.

Vill jag belöna mig helt random (för jag tycker jag är awesome helt enkelt, till exempel) med en chokladkaka (eller wienerbröd) precis utan anledning en vanlig torsdag, eller måndag eller onsdag, så är det helt ok. Men jag lägger den i samband med lunchen och äter precis lika mycket lunch som vanligt ändå, och trycker ner chokladkakan i samma veva. Inte bara ta en ruta liksom, så resten finns kvar så jag kan småäta. Moffar man i sig så mycket onödigt man kan precis efter man är mätt är man rätt nöjd en ganska lång tid efteråt. 
Samma sak på helgerna om det inte är nåt festligt på gång. Men man kan byta ut den stadiga lunchen mot en brakmiddag på kvällen utan failure. Inga problem. Med efterrätt då. Stressa värdinnan/värden så allt kommer i ett bara - då är det inga problem att frossa.

Men är den där varianten verkligen nyttig? Pfft - vi i västvärlden har inte direkt någon brist på mat, om man bara äter fullgod kost till frukost och lunch och kompletterar med en lättare middag. Finns inte på kartan att vi skulle lida nån form av brist på nåt av det vi behöver med vårat överflöd. Förutsatt att det är bra mat när vi äter, med kostcirkelns alla beståndsdelar.

Se så. Nu kör vi. Vågen visade 60,4 i morse. Min "match-vikt" är 57,4, då sitter de supersnygga jeansen jag köpte hos S på JC som en smäck. Ge mig fyra veckor. Max.

Självklart ökar jag träningsdosen också förstås. Man kan inte vila sig fit. Det hoppas jag alla förstår utan att jag behöver säga det?

Så, nu fick ni en Magnussonsk utmaning. Har ni också jeans ni vill slippa olja er in i? Just do it! My way.


Den här lilla lappen muntrade ju faktiskt ...

img_3486 (MMS)

Den här lilla lappen muntrade ju faktiskt upp en seg söndagsmorgon på jobbet.


God morgon!  Upp å hoppa!

img_8814 (MMS)

God morgon!  Upp å hoppa!


Bara att hålla sig vaken då

Trött är bara mitt förnamn i dag.
Lägger man sig strax innan två är det lite segt att gå upp vid sex för att man ska köra spinning klockan nio. och sen är man helt slut hela da'n kan meddelas.
Efter herrarnas skidor tänkte jag ta mig en liten powernap. Men hur gick det? Inget vidare alls. Nu är jag nästan medvetslös av trötthet.
Måtte det vara en riktigt bländande föreställning som visas på teatern i kväll. För säkerhets skull ska jag säga till bänkgrannen att putta mig i sidan om jag råkar snarka.


Inbjudningsskrivande. Och vin. Mycket vin.

img_4921 (MMS)

Inbjudningsskrivande. Och vin. Mycket vin.


Helt slut bara av att skriva

img_1342 (MMS)

Helt slut bara av att skriva ner det nya spinningpasset. Då känns det som man lyckats på nåt sätt. Vi syns väl i salen?


Utmaning

Jag delar med mig av en utmaning från Carina.

För mig är det ingen idé att anta en sån utmaning, det där är jag värdelös på - att förbjuda mig saker. Då går jag och tycker synd om mig själv hela tiden och då mår jag definitivt inte bra.

Men det finns ju många andra som inte alls delar min tråkiga inställning. Så häng på Carina och dom andra som antagit utmaningen. Jag kommer applådera av beundran när ni rott det i land.

Se så. Kör på!


Är 12 timmar legalt?

Så där ja. Somnar man klockan åtta på trettondagsaftons kväll och vaknar dito på trettondagens morgon är man pigg. Och fri från huvudvärk. Nu låter vi det vara så resten av dagen så det blir lite gjort här. Det ska till och med tränas, är tanken.

Ställde klockan på två för att kolla hockeyn, men det var stenkört - inget kunde få upp mig ur sängen då. Tyvärr. För visst hade det varit roligt att se guldmatchen. Grattis Sverige. Och grattis Skövde dessutom som bidrog med Max Friberg. Förväntar mig att det blir en hyllningsceremoni på Hertig Johans torg när han besöker sin hemstad nästa gång. VM-hjältar ska nämligen firas så!Man uttalar väl inte kidnappad tjidnappad...

Man uttalar väl inte kidnappad tjidnappad? Usch!


Party party

Inget party i dag. Ingen bal så här på trettondagsafton här inte när man känner sig pigg som en sork som fastnat i en fälla. 

Men det har ändå blivit liv i luckan här, så till vida att jag fått trevliga sms och samtal. Nice - man piggnar onekligen till lite och med en massa Voltaren blir livet enklare just nu. En dos Voltaren - en halvtimme, två doser dito - en timmes frist utan skallebank. (En överdos Voltaren - ont i magen.)

Första sms:et kom faktiskt i förmiddags redan.
-- Var det till Egypten du åkte?
Då släppte jag ratten och applåderade och höll på att ramma en hel drös med gångtrafikanter. Ja P kunde ju inte veta att jag var ute och körde bil när hon skickar ett sms som handlar om att lilla oansenliga jag i någon form kommer att figurera i denna SLA's favoritskrönikörs alster.
Frågade om jag skulle springa ut i ottan på måndag och sätta mig vid brevlådan och vänta, men det tyckte hon inte alls. Det kan tydas på två sätt på nåt sätt. Antingen publiceras den inte nu på måndag, så jag måste hållas på halster i en evighet (en vecka till), eller också framställs jag i dålig dager. Förmodligen det förstnämnda om jag känner P rätt. Eller också var hon blygsam helt enkelt, och ville inte att jag skulle frysa ihjäl i väntan på hennes krönika.

Sen kom det lite annat hit och dit i form av kontakt med omvärlden som var riktigt trevligt och sist ut, hittills kanske ska tilläggas, ringde B:

-- C har skrivit ut 60 inbjudningar. Visserligen med hål men...

Men för h----te C, hål? Men jag är såååå nöjd med dig ändå - du är förlåten, vi skickar hålinbjudningarna till dom närmast sörjande. Dom som man pratar med varje dag liksom, så man kan ursäkta sig.

-- Tror du att du är fräsch att träffas i morgon och fixa till det sista? frågade B. 

Om jag är fräsch i morgon?! Pffft. Att jag är. Svänger förbi das apotek och köper fler Voltaren bara. Vi ska snart ha fest ju. Och inbjudningarna ska ut. Nu. Vi siktade på att få ut dom senast nyår, tror jag. Kommer dom ut i helgen är vi defintivt med i matchen! Alla stora tillställningar av klass har alltid lite motgång nånstans utmed vägen. 
Och du - får du ingen inbjudan under veckan så hör du av dig. My mistake! Mjölk inhandlat

img_4013 (MMS)

Mjölk inhandlat. Klarar mig en vecka om huvudknackaren tänkt fortsätta länge. Skidor i dag igen då. Utan ljud. Kanske upptäcker nåt nytt av intresse för mänskligheten.


Vaknade tjugo över fem

En hel jäkla natt med huvudvärk och bara ett enda samelsurium av snurrande av lakan hela natten. Vid åtta hade jag varit uppe tre timmar och insåg att det kanske inte funkar att jobba senare på dan/kvällen när man knappt har kraft att hålla i luren för att ringa sig sjuk eftersom huvudet bara dunkar så fort jag viskar.

Vid tolv flyttade jag mig från sängen till tv:n. Skid-touren. Har ni kollat på skidor, sprint, utan ljud? (Ljud var inte läge med min huvudvärk, kan jag lova!) Blir man inte distraherad av dom där kommentatorerna hinner man fullt ut använda syn-sinnet och ser vilka fruktansvärda maskiner skidåkarna är, bara muskler högt och lågt, fram och bak. Både tjejer och killar. Kisade mest när det var damloppen måste jag medge, men när herrarna spurtade iväg så snön yrde runt de välvallade rumporna skidorna satte jag mig nästan, smålutande åtminstone, upp i soffan.

Nu ligger jag i sängen igen. Surfandes. Och förbannar denna dag. Huvudvärken är egentligen bara en bagatell i sammanhanget:
DET FINNS INGEN MJÖLK I HUSET!
Då är livet inte mycket värt. Det betyder inget kaffe, för utan mjölk kan det kvitta. Nån gång, för länge sen, när jag var i samma situation provade jag, i ren desperation, om det inte kunde funka att röra ut lite vetemjöl i kaffet. Testa inte det. Det är inte samma sak, jag lovar.

Ska se om jag kan hasa mig upp och hitta nåt att käka, har man inte fått någon näring sen i går kan det vara dags. Men så fort jag rör mig i upprätt läge börjar den där lille gubben inne i hjärnan hamra. Vad är det för snubbe? Nåt illa har jag gjort honom i alla fall. 


 

Någon är mördad på högskolan

Nix. Hinner inte med det här bloggandet i dag. Läser bok. Och det har precis inträffat ett mord på högskolan i Skövde.
I Den svarta löparen av Kristina Appelqvist. Första delen i serien om Emma Lundgren.
Det som verkar va det bäst med boken är att man inte kan låta bli att undra vilka personerna är. "... personerna är påhittade. Alla eventuella likheter med verkliga personer är förmodligen bara en slump.", skriver Kristina i förordet..
Pfft - förmodligen låter inte alls övertygande. Inte alls.

Således återgår jag nu till den stundande presskonferensen angående mordet.

För övrigt känner jag mig inte fräsch. Har huvudvärk och är allmänt off, kanske därför jag tycker det känns helt ok att lägga sig när klockan i det närmaste precis slagit 22. 


God fortsättning på 2012Firade in det nya året i nytt hus. Inte nytt hus för mig alltså, men däremot för vännerna.

God mat, härlig stämning och kvällen innehöll allt en nyårsafton ska innehålla.Musikquiz.
Efter förrätten var det dags för den lilla quizen.
Innan desserten hann vi med den stora.

Tolvslaget skålades in! Med raketer som sig bör.
Och självklart bad i tunna. Undertecknad badkruka höll sig fullt påklädd i bakgrunden.Jag var mer på tå när det gällde skålandet.På varje fest av dignitet finns det väl en alkomätare?Haha, nej då - trean är inte alls promillehalten. Det är bara nedräkning tills det är dags
att blåsa. Vi hade betydligt mer normala nyårsvärden nästan allihop. 4,0 i promillehalt blev det minsann.
Redan innan huvudrätten var uppäten.
Nej, jag lovar. Den alkomätaren var inte helt tillförlitlig.

Efter desserten kom überquizen med stort Ü igång. Den spontana quizen av herr J.
Som inte var slut förrän vid 5.
-- Oj, nu är klockan kvart över fem, sa S helt plötsligt.

Vart tog tiden vägen denna nyårsnatt?

Glad i hågen (och lite i hatten) traskades det till slut hemåt, och sängen äntrades strax innan sju på morgonen.
Den 1/1 2012 tillbringades ömsom sovandes ömsom slötittandes på tv. Orkade inte ens ge mig ut efter
den där pizzan man kunde dödat för.

Hoppas ni också hade en härlig nyårsafton.
Nytt år. Nya möjligheter. Ta vara på det.


RSS 2.0

BloggRegistret.se

BlogRankers.com

Personligt