Skrämmande start på nyårsafton

Hittade honom avsvimmad under granen. Han har dock, efter omständigheterna, hämtat sig bra!


Äntligen fick jag tummen ur...

Nu busar vi (läs jag) lite på jobbet i morgon! Positivt bus alltså. En idé jag fick för ett tag sen men aldrig gjorde nåt av då. Nu så.


Det är ju i alla fall nyårsafton

I år tar vi själva med oss vad vi vill duka upp till nyårssup'en...

Kanske ska lägga till några körsbärstomater?


Fantastisk syn utanför fönstret

Gräs! Varje vinter kommer jag underfund med hur mycket jag faktiskt äääälskar just detta gröna fenomen.


Fattar inte folk att nån annan måste ta hand om det där?

Korkade människa. Fast du kanske fick akut värk av att ha bränt det sista av decemberlönen på mellandagsrean?


Fortsätter återtåget till normal träningsstatus

Spinning och styrka på agendan idag. 21:e december körde jag spinning senast. Om man avrundar är det i princip en månad sen. Så ni fattar - det kommer att bli en näradödenupplevelse.

Finns ingen återvändo. Klockslaget för avbokning är passerat.
Nu blir jag på allvar rädd för mig själv

I två dagar har det sprungits runt och letats efter den blåa halsduken. Vet med bestämdhet att jag, sist den var synlig, hade lagt den i lunchrummet på jobbet. Sen hävdar jag att den är spårlöst borta.

Tidigare idag försökte jag till och med att få Terriern att med full kraft tänka efter om hon inte möjligtvis sett någon obehörig gå runt med MIN halsduk. Men ingen hjälp där inte.

Men nu så här i efterhand tror jag på spöken. Det där är inte alls min vikteknik. (Helst hade jag velat att det inte var min garderob heller.)Disco var det visst

Pfffft! Idag var det lätt danskoreografi. Disco. Det var verkligen min grej när det gällde att hänga med. Hoppas att dom dör lite svårare sakerna är tillbaka nästa gång.

Och humöret är på topp, det krävs så lite för att det ska ligga på rätt sida om man säger så.


Sån där skräckblandad förtjusning

Nu ska det dras igång igen. På allvar. Med sån där... hmmm, vad heter det nu då? Trä... trän... träning! där kom det, även om det satt långt inne.
 
(Energiuttaget under julledigheten har väl legat på cirka 100 kcal. Totalt. (Ungefär vad som gått åt för att öppna kylskåpsdörren, prassla med julklappspapper och knäckformar samt lyft kniv och gaffel.) Intaget av energi vill jag inte ens räkna på, det är i alla fall betydligt fler nollor där.)
 
Mjukstartar idag, för att väcka kroppen så den inte får en chock, med dans. (Precis som förra lördagen faktiskt, men det är ju en eon av tid sen dess.) Vi vet alla att dans inte är undertecknads påse och min känsla förra gången var att jag sinkade hela gruppen. När det där "Bra Åsa!" (med eftertryck och typ sju uttropstecken) kommer varje gång man tragglat med ett steg jättelänge tar jag det mer som "Äntligen Åsa, är du helt dum i huvudet eller?". Johanna blir nog jätteglad att se mig idag igen. Hon kommer i alla fall låtsas, det vet jag, eftersom hon är en snäll, rar och väluppfostrad människa.
Ska på dagens pass inte vara så "stiff". Gå från järnrör till ett dansens underbarn och vara ett med musiken, släppa loss och klumpfötterna ska dansa fram på tå och med mina moves äga salen.
 
Jag bara vet att det där "Bra Åsa!" kommer idag att ha en helt annan innebörd än sist! Det är så jag tänker iallafall.
 
 

Snart kommer mina bästisar tillbaka från semestern

Nu härdar vi ut tills i morgon. Biter ihop, utan att klaga. Men sen ska det ta mig fn jublas!
Fyndat på mellandagsrea, alla har vi olika laster

Gillar särskilt det där med speedy... hela huset på sisådär fyra fem minuter?


Två timmar, mamma, det är väl ändå rekord?

Plingelipling!
-- Åsa.
 
-- X här...
 
Å -- Men heeeeej, hur är det?
 
X -- På jävligt dåligt humör.
 
Å -- Oj, skoj att du ringer. Verkligen.
 
(X till öronbevöande skrik i bakgrunden -- Behöver ni hjälp därute eller? Y -- Va då hjälp? X -- Låter så. Dog något av barnen nyss?)
 
Å -- Hallå, är du med? Lever alla barn?
 
X -- Fy fan för det här jävla ekorrhjulet. ÄR. DET. SÅ. HÄR. DET. SKA. VA?
 
Å -- Ja. Typ.
 
X -- Hur jävla svårt ska det va att hitta på nåt? För helvete, du vet precis vad jag menar, eller hur?
 
Å -- Eh, ja. Men det är ju lite så nu vet du. Man måste planera in grejerna. Det där med spontangrejer är inte alls vi längre. Det var 20 år sen.
 
(X -- (Till äldste sonen) Men gå iväg nu då, alla sitter ju och väntar på dig i bilen. Måste du ha fleecebyxor på dig till morfar?)
 
Å -- Ska dom till morfar?
 
X -- Ja, va då då?
 
Å -- Dottern ska inte med?
 
X -- NEJ. Jag är ju på dåligt humör!
 
Å -- Fine, fine... frågade bara.
 
Klockan visar 19.00.
 
Två timmar, tjugo minuter senare har vi hunnit gå igenom: vår jävla miss att inte investera i den där flyktingförläggningen som Bert köpte, kollektivavtal, arbetsklimat, psykopater, villapriser, eventuella fastighetsklipp, förhållanden i allmänhet, boränteläget, bankens utlånarglädje, diverse släktissues för updates typ hur julen firats, konkurs, nyår, budget, nyårsbudget låg, lotto, sparkonto, miljonär, rasism, myten om att pengar inte är egentlig lycka, skönhet är egentligen sömn, kort kjol och stora bröst kanske inte faller alla i smaken som tur är, tid för nyårsfirande, meny nyårsfirande, folk som avbryter genom att knäppa med fingrarna när man pratar med nån annan, och...
 
(Z -- Hallååå, vi är hemma... vad gör du? Men va fn, pratar du fortfarande med Magnusson?)
 
X -- Vi ska köpa fastigheter, Z!
 
(Minsta barnet: -- Såååå länge har du aaaaaaldrig pratat i telefon, mamma, flera timmar.)
 
X -- Mamma pratar ALLTID så länge i telefon. När hon pratar.
 
Å -- Z jublade inte över fastighetsköpen va? Hörde inga applåder. Men vi säger väl så. Syns jättesnart. Äntligen!
 
Det var alldeles, alldeles, alldeles för länge sen! Stenålderpäls var modernt när vi syntes sist!
 
 
 
 
 

Linslusen

Mamma älskar att va med på bild. Ni ser hur avslappnad hon ser ut!


Svettas!

Väntar på mamma.

Jag är 100 på att vi sa strax innan halv. Nu är hon strax innan hel.


Väntar på att det ska falla över mig

Den där känslan av att det är så vackert och ljust.

Väntar.

Väntar...

Dör av tristess av den här väntan. Noll feeling.

(Bara irritation över att folk kör sämre än höns (sämre än vanligt alltså) och om möjligt ännu mer vägrar använda blinkers (byter man fil med en nästan 90-gradig gir i snömodden är det inte på nåt sätt farligt att råka blinka, snarare tvärtom - det har jag inte bara lärt mig på körskolan för så där 100 år sen, jag kan till och med rent intellektuellt ta det till mig.Fem minuter till då...

Kanske kom lite hastigt på eller?

Ni har 5 minuter till på er att dra nytta av PT-erbjudandet!

Fem.


Dagens PT-tjänst

Någon som ätit för mycket?
 
Prick 09.30, pip, PT:ar jag med hugade intressenter med ett rejält efter-jul-maten-pass (så vi orkar trycka ner lite till idag, här blir det t ex kalkon) med instruktioner och riktlinjer uppdragna för riktigt effektiv träning.
 
PS. Medtag egen skyffel. DS
 
(Gör ni som undertecknad klär ni på er alldeles för mycket kläder, så blir det lite bastukänsla, och vågen visar lätt tre kilo mindre på grund av vätskeförlust, vilken sedan kan fyllas på i valfri form under dagen.)
 
 
 

Doppareda'n är här

Vad fort det gick! Julafton är redan här. Vitt och ljust ute och varje hörn inne är pyntat. Nu ska det skyfflas lite snö, men inte märkvärdigt mycket så jag gör det med (nåja) glädje en dag som denna!

En riktigt god och stämningsfull jul önskar jag nu!


Morgonstund har guld...

Älskar söndagmorgnar. Och idag är det dan före dopparedan.

Nu har jag ett korsord att lösa färdigt om ni ursäktar.


Nu ska vi ta det väldigt lugnt med saker och ting runtomkring, typ vapen och sånt

Min gata, Sandgatan, är jättekort. Pytte-kort. Inte alls nån boulevard som sträcker sig från norr till söder vad gäller Skövdes kommmungränser.

Träffade en gammal (så gammal är hon inte iofs, mer f d om vi ska va petiga) kollega från tidningen häromdagen.
-- "Hur har du det i dina kvarter egentligen?"

Då hade jag missat hennes rapport om upploppen här i Skövdes (som vi kanske kan kalla det) Rosengård så jag skrattade bara nervöst hysteriskt efter en kort briefing av händelseförloppet.

Idag fastnade skrattet något, när någon uppmärksammade mig på ytterligare en notis i ärendet i tidningen som jag missat. Som sagt, Sandgatan är en pytte, pytte-kort gata. Nu låser vi om oss för jämnan. Hör ni det, hyresgäster S och C.

(Det är bara misstankar vill jag tillägga. Med eftertryck. I mina ögon verkar det helt absurt. Men vi låser jättemycket ändå. Tills det är uppklarat att det är ett misstag!)

Jäklars, vad snygg!

Och då är den ändå naken fortfarande.


Prickar av på listan

Doftar underbart i bilen. Sitter nog kvar...


Einstein bleknar i jämförelse vad det gäller intelligens

Trots den tidiga ottan (04.20) styrde jag Forden efter handbollen (20.30 ca) mot Ica Maxi för sista livsmedelsracet innan det ska julfrossas.

Helt ensam bland hyllorna. Nästan.

Hoppas jag glömt nåt. För hela julkänslan kom ju av sig, och jag känner att jag tappade en del av vår svenska tradition: "Att gnälla över hur kaotiskt det är i mataffären och att folk inte är kloka!"

Att gå runt och skryta om hur folktomt det var smäller inte alls lika högt känns det som.


Julen är nära


Aha, så enkelt var det...

Tyckte väl det var kallt på golvet...


Tandläkaren. Igen!

Får maxa dosen idag. Är inte alls trygg med att veta att jag faktiskt ska laga (!) ett pyttehål. En undersökning, visst, men LAGA?!


En hel jobbtorsdag till bara, sen är det ledigt

Sista träningspasset för i år. Längst fram i salen alltså. Kommer förmodligen att träna själv lite innan det skrivs 2013. Men det är ganska trögt med träningen just nu måste jag erkänna. Har väldigt lite motivation av någon anledning.
 
Trivs bäst att göra annat. Äta är (alltid) trevligt. Shoppa likaså. Och umgås med kamrater som inte alls är av den tränande typen. Köra julstökracet. Allmänt bara vara, känna in nuet och göra precis det som faller mig in.
 
Den fysiska formen är allt annat än på topp. Ser ut som en liten julgris faktiskt. Som tur är klär jag med ett rött juläpple i munnen, eftersom risken är stor att man blir upplyft på bordet på julbordet i ren förvirring i julstressen som råder.
 
Nåja, ingen panik med det. Tar tag i det där efter helgerna känner jag. Nu ska jag trivas, må bra och bara vara helt enkelt. Sen kör vi igång det där med "fit" när det känns skoj på riktigt att träna igen.
 
Nu njuter jag t ex av att få små lådor och påsar titt som tätt med underbara bakverk av min Emily. Som idag. Den här påsen med chokladkakor som hade lämnats i gymreceptionen. Till mig. Bara till mig. Säkert bakade med kärlek.
(Det fanns faktiskt en cupcake också. Med saffran. Nu hann det inte bli någon bild på den av någon anledning... men den var lika snygg som den var god!)
 

Morgondimma

Lugn som en filbunke, långsamma rörelser. Nu är zoombien på väg till käftis. Hoppas jag inte somnar på vägen...


Helt fel människa att skicka en påminnelse till

Fick väl kallelsen i slutet på november om jag kommer ihåg rätt. Och då var tiden jättenära i tiden så jag flyttade fram den lite med tanke på mitt psykes välbefinnande.

För Guds skull, påminn mig inte ett dygn i förväg! Snälla! Jag är fullt medveten om när jag ska ha mina nära-döden-upplevelser.


Perfekt inomhustemperatur

Fleecesockarna bidar sin tid i lådan.


Fantastisk kvalitet.

Klarade tvätten i 60 grader... Phu!


Längesen va?

Nu är jag tillbaka, ungefär samtidigt som de efterlängtade plusgraderna anlände. Pausat lite från bloggandet och varit lite mer närvarande irl istället. Det har funkat det med.

Tredje ljuset tänds idag och nu räknar jag ner till ledighet. Sex hela dagar ledigt. Inte ens nån liten klass att instruera under dessa dagar.

Såg precis att jag blivit med markis på altanen. Taskig kvalitet bara, den tål inte direkt solljus. Väntar på braket när den rasar.Skotta skotta

Lika mycket kvar som när jag började för 45 min sen...


Dö snö, bara dö

Ordningen återställd... Vintern suger!


Mystiskt!

Vart är postis? Blev det för trögt att cykla på den oplogade gatan? Strejk?!

Nu har postfordonet stått obevakad i 10 minuter.


Ni sitter som på nålar för att få läsa mitt första hata-vinter-inlägg... erkänn!

Får göra er besvikna. Snödepressionen lyser med sin frånvaro.
 
Jag och Ulrika (som är hyfsat lik mig vad gäller kyla/snö) konstaterade att det inte alls är så illa. Själv har jag inte fällt en enda tår i ren hysteri när ett iskallt jeanstyg råkat nudda benet när jag misslyckats gå mitt i jeansen utan gått helt normalt (sådär kobent, ni vet) hela kalla perioden som varit det senaste.
 
De normala vindstyrkorna som brukar råda (knappt 35 sekundmeter) häromkring har uteblivit.
 
Förra året (och de 20 åren innan) låg luftfuktigheten säkert i snitt på 135% under större delen av vintern. Då biter kölden genom märg och ben redan vid -2, jag lovar. Huden fryser till is bara man sticker ut näsan. I den torra luften som omger oss nu, finns inte tillstymmelse till fuktmolekyl NÅNSTANS. Ansiktet är, som jag tidigare meddelat, som läskpapper - det kan liksom inte frysa.
 
Och snön är fjäderlätt! Fyller lungorna med luft bara och på ett andetag har man blåst av snön från bilen liksom. I morgon ska jag andas rent garageuppfarten.
 
Fick faktiskt för mig att ta en långpromenad idag (nu gjorde jag inte det eftersom inte tiden räckte till, men låt oss fokuserar vi på själva tanken). Jag. Tänkte. Ta. En. Långpromenad. I. Minus. 10. Grader.
 
Nu får jag nog ta tempen. Det här är inte alls jag.
 
 

Konditor ska vi kanske inte dra för höga växlar på förresten...

En snygg båge hade jag tänkt mig...


Konditor skulle va nåt

På fredag ska jag och Maddis ha mys på jobbet! D v s äta.

Praliner har jag lovat att bidra med. Här är de första skapelserna (skapelsen, singularis, på bilden dock). Jo tack, jag är nöjd. Trots att om är laxrosa. Det är ju en bedrift att få till den färgen om ni frågar mig.


Önskar lite tropisk luftfuktighet...

I väntan på det tar jag till det tunga artilleriet mot torra målarhänder...


Då skriver vi advent då...

En härlig adventshelg är snart till ända. Nu är det december. Härliga månad!

Hann nästan klart allting. Ja, det har ju målats och var nog lite tidsoptimist. Man skulle ju hänga i kyrkan för schyst Michael Jackson-konsert, träna, fika, luncha och lite annat smått och gott.

Bara utebelysning som failade i tidsschemat till första advent. Och gardinerna i ett av fönstren i det nymålade rummet (och upphängning av tavlor om vi ska vara petiga).

Pralinerna blev inte heller gjorda.

Men i övrigt så är det ett enda stort "check".

Trevlig advent!


RSS 2.0

BloggRegistret.se

BlogRankers.com

Personligt