Kaos skiljer agnarna från vetet

I kväll hade vi en skitdag på jobbet.

Alla som hjälpte till, på det ena eller andra sättet i kväll, ska ha en hel famn rosor. Förmodligen är väl bara en bråkdel av er inne och läser här. Det är synd, för det var många hjälpande händer som fanns till där i den krissituation som uppstod.

Kanske återkommer i ämnet - nu blev det bara ett högst luddigt inlägg, utom för de som var där. Men jag behövde det, därför tog jag mig friheten.


Det gick ju bra i det stora hela

Tackar Madde för draghjälp på spinningen i morse. Min kropp är inte gjord för rörelse halv åtta på morgonen. Inte så häftig rörelse i alla fall. Men jag överlevde. Även Madde, fast det var nära hon trillade av pinn när hennes hatobjekt i musikväg hördes ljuda i högtalarna i finalen - sånt är humor.

Nästa klass var Madde her self. Power. Och jag kände mig lite som en rockstjärna när jag äntrade salen. Alla började applådera. Nåja. Nästan. Det blev ett himla kacklande om att jag hade hittat dit i alla fall. Jag hatar power, tycker det är urtrist.
Men Madde gjorde det görsketabra - jag hade inte jättetråkigt och det är mycket bra betyg! Och mina biceps vrålar av förtjusning just nu känner jag.


Dödens tråkigt. När man i princip redan so...

dsc00204 (MMS)

Dödens tråkigt. När man i princip redan somnat och släcker läslampan. DÅ upptäcker man att adventsljusstaken lyser. Orka. Finns det fjärr till dom där eller?


Finns det inga med soft resår

Tycker det är skönt med strumpor som inte kasar ner.
Rejäla (osexiga förvisso, men skit i det) fotriktiga saker som riktigt stasar om foten.Här har strumpan varit avlägsnad från den lilla fossingen i trekvart. Och jag har stått med höga knän på stället i tio minuter för att få märkena från strumpan att försvinna. Hjälpte inte mycket som ni ser.

Min hud får inget hederspris för elasticitet precis. Nu för tiden.
Antingen får jag gå med nedhasade strumpor eller sluta med sån där trams som trekvartslånga träningstajts, ha heltäckande benbeklädnad istället (vilket jag avskyr). Möjligen kan jag prova med att byta strumporna redan tre, fyra timmar innan träning - det kan vara ett alternativ, då kanske huden hinner jobba på att få bort strumpränderna.

-- Va? I-landsproblem? tyckte jag att jag hörde.
Men hallå - det ser ju ut som jag har en nylonstrumpa under den där lilla svarta sockan. Nylonstrumpa. Under. Sockan.
För bövelen!


Fick knäppa upp i midjan...
Den som tror att jag har lite lätt ångest över way too much energiintag de senaste dagarna är fullständigt ute och cyklar. Känner för att träna lite bara. Bokade in några klasser så där spontant (utöver mina egna fyra klasser till och med söndag).
På torsdag kanske jag hinner klämma in ett par timmar på morgonen på gymmet. Nån timme crosstrainer och 1-1,5 timme rejäl skrotlyftning.

I kväll har jag två av mina egna klasser. Hoppas deltagarna uppskattar den lilla sälen längst fram i salen...


I går måndagsbuffé - i dag tisdagsdito

Gårdagens tacobuffé har inte sjunkit undan än.
Hade inte den där kan-äta-en-dinossaurie-inom-den-närmaste-minuten-hungern vid frukostbordet i morse. Och dagens hallelujamoment, frukosten alltså, blev bara ett halvt ägg. Eller en tugga. Men det är ju samma sak.

Snart lunch. Thai-buffé.

Yeeah!


Då kör vi killar...

dsc00200 (MMS)

Då kör vi killar... Update 20.52: Det gick ju så där. La sig platt istället för att köra. Synd grabbar, men nu vet vi att man inte kan studsa sig in i Hammarbys försvar - då snor dom bollen helt enkelt. I runda slängar så där en hundra gånger.


Lika bra att äta sig i form - det är ändå jul snart

Skulle suttit fint att köra lite spinning i kväll känner jag. Eller utövat nån annan form av fysisk aktivitet på gymmet.

Men nix. Jag åker och trycker i mig en tacobuffé och rullar (kan ju inte skriva spänstar, för det är det minsta man gör efter en sån där buffé) därefter in i Arenan och kollar matchen mellan IFK och dom där 08:orna. Vad dom nu heter. Bajs eller nåt liknande. Grönvita är dom i alla fall. Dom har visst ett fotbollslag också, där har dom väl halkat efter lite vad gäller bollrullandet.

Lätt seger känner jag på mig. Fast den analysen tog jag bara ur luften, för vem kan överhuvudtaget tänka på nåt i handbollsväg när det bara fladdrar en massa nachochips framför ögonen i ren hungernoja?

Mot buffén! Och handbollsläktaren.


1:a advent - julen har börjatEtt ljus är tänt. Vi skriver första advent.
Önskar er en trevlig fortsättning på denna första dag av julens högtider.Kollar tider för spåret...

Tror jag och Bettan började prata på allvar om det här med snö nån gång redan i oktober. Hon är ju liberal vad gäller snön, medans jag alltid, no matter what, intar min konservativa position: "Ingen-jävla-snö-tack".

Och nånstans under det där samtalet kläcker jag ur mig:
-- Kommer det ingen snö på denna sida nyår ska jag banne mig åka Vasaloppet. Det kan det vara värt för att slippa skiten fram till dess. Jag lovar!

Då var jag ju övertygad om att jag skulle förlora vadet. Att snön kanske skulle vänta ett par veckor med att komma, för att sätta lite skräck i mig när jag nu slått vad. Men var övertygad om att i mitten av november skulle jag redan ha förlorat vadet och redan ha fröbrukat en fem, sex snöskyfflar.

Och då. Då kunde jag frossat i självömkan och sagt: -- Det visste jag väl! Klart som fn att det är ofarligt att slå vad, utifrån snöläge, om ett Vasalopp i det här landet.

Som tur var garderade jag mig med att det bara blir Kortvasan som jag hasar runt. Till den finns tyvärr platser kvar i redan 2012.

Nu känns Kortvasan ruskigt aktuell efter att ha tittat på en 14-dagarsprognos framöver. Tror den sträckte sig till 10 december. Inte någon permafrost eller fimbulvinter så långt ögat når, bara plusgrader rätt över.

Bettan sitter och gnuggar sina händer i skadeglädje och slår sig på knäna av skratt när hon läser väderprognoserna.

I går köpte jag en rejäl vinterjacka. Som lätt klarar 20 minus. Det är väl ytterligare ett kvitto på att inte ska komma nån vinter. Känns som jag grävde min egen Vasa-grav där.
Och som pricken över i köpte jag ett snyggt pannband, inte för att jag är mycket snyggare i det än mössa. Men det är i alla fall snygga färger!
Så. Jag är redo för vintern. Bettan är redo att matcha mig på Vasaloppet.

Men visst kändes det helrätt att vakna upp i morse, tända första ljuset i staken, duka upp frukosten, göra sig iordning för jobbet och konstatera att det är elva plusgrader ute. Lite småblåsigt, men ändå varmt och tills slut äntrade jag Actic genomsvettig i nya jackan.
Jag är helt med på noterna att plåga mig på skidor några ynka mil i mars om detta väder håller i sig fram till och med nyår. Inga problem alls.


Då undrar jag hur du tänkte där då

Kom precis hem från Ica Maxi efter att ha handlat enorma mängder värmeljus, blockljus och andra av stearin tillverkade produkter. Bland annat.

Efter färdigt värv kommer jag susande med vagnen till hissen och pressar in nosen (ja kundvagnsnosen alltså) mellan dörrarna som näst intill gått igen. Kvinnan med den lilla söta flickbäbisen, som redan parkerat sig i hissen, kläcker ur sig:

-- Du tror inte du kan ta nästa hiss? Känns tryggare om vi får åka själva. Hon är ju så liten...

Jag backade ju ut förstås. Snäll som man är. Först efter mitt backande började jag tänka på vad hon egentligen sa. 

Hur tänkte hon? Såg det ut som jag bar på en släng av Digerdöden? Eller uppfattade hon att det latent bodde en lustmördare inom mig? Kan ju varit så enkelt att hon ville stå närmast dörrarna om hissen störtade ner i avgrunden (visserligen bara en våning, men ändå) så hon kom ut först med juvelen. Hon tänkte kanske brand -  det hinner ju ta sig nåt fruktansvärt i hissen på vägen ner, resan tar ju säkert två sekunder. Står hon närmast dörren och inte har någon att trängas med är hon och bebben först ut förstås.
Lär väl aldrig få veta vad hon egentligen menade.

Förresten måste själva handlingen inne på Ica varit ett enda långt trauma för denna kvinna. Såååå mycket folk. Och utrymmet i hissen var för övrigt rymligt, om man jämför med den kvadratmillimeter som var ens egna lilla space vid mjölkdisken. Hon kan omöjligt köpt några mejeriprodukter, om hon inte gick helt bananas och chansade att den lilla skulle klara sig helskinnad.


Tomtar överallt

Den här lille tomten blev faktiskt den enda som kom fram i dag och han är ju helt bedrårande!  Men stakarna står på parad i parti och minut!

Sem mötte man ju några tomtar på gymmet också... bland annat den här.En av dom där kaxiga små ungdomarna som jag tycker är helt bedårande.
Ovanstående lille valp är fullständigt odrägligt kaxig. Nice. 
(Fast när han minst anar det ska jag brotta ner honom och visa att gammal är äldst. Bara så han vet liksom.)

Herr Kaxig här ovan hade varit suverän som en idrottssstjärnediva.
Som Petter Northug. Vars förespråkare i dagens debatt fullständigt sågade tråk-Sverige. Kan man bli norsk medborgare?
Fram med mer attityd. Sport är underhållning. Fler Zlatan. Fler Petter.
 
Googlar norskt medlemsskap...


Är det inte frukost snart?

När man jobbat till 22, som i kväll, är jag lite svårvaggad. Kommer inte till ro så där på momangen. Tyvärr. Och nu längtar man bara efter frukost. Dagens härligaste stund och bästa måltid.

Jag har alltid en startsträcka på minst två timmar på morgonen. Punkt. Två timmar.
Ingen fattar vad som tar så lång tid för mig. Men jag vill njuta. Läsa lokalblaskan bokstav för bokstav. Länge. Begrunda vad som står. Titta på bilderna. Läsa annonser.
Och äta. Länge. Gott och nyttigt. Sörpla i mig minst två koppar kaffe. Ibland en kopp te också. Hotellfrukost light.

Spelar ingen roll om jag börjar halv sju eller nio. Samma rutin. Samma sköna start på morgonen är ett måste!

Kvällen innan förbereder jag alltid. Laddar kaffebryggaren och så. Gör iordning så långt det går, slänger fram glas, bestick och tallrikar.

Nu är det dags att sova. Med vetskapen om att det snart är ny dag. Ny frukost. Dukat och klart!Jul-bling, jädrar anamma

Förra året skickade jag fram advent först andra advent tror jag bestämt. Och julen hade med nöd och näppe kommit fram på julafton.

I år ska jag vara först med allt! Så in i Norden adventat ska det va här i huset på söndag. Så jag kräks advent och jul redan vid lucia.

Är ledig i morgon. Då ska det startas... Börjar, med totalt fokus, på utebling och går sakta men säkert inåt mot ljusstakar, mossa, stjärnor och amaryllis och vad det nu är mer som är brukligt inomhus till första advent.

Känner mitt totala fokus grumlas av att jag skrivit en liten notering i kalendern om vinterdäck den här veckan. Då får man ju helt enkelt ändra ursprungsplanen, måste prioritera det som är av störst betydelse. 

Vecka 47: Byta däck.
Vecka 48: Byta däck.


Knark för näsan


Clean blir man starkt beroende av. Testa, vet ja. Men skyll inte på mig om ni också blir doftpundare.Ser den före detta lilla kycklingen spring...

dsc00183 (MMS)

Ser den före detta lilla kycklingen springa runt och flaxa med vingarna. Jag borde nog bli vegetarian faktiskt...


Nej då. Don't worry...

Oj. Ber om ursäkt att jag inte uppdaterat. Flera stycken har undrat om jag dukat under för det halsonda. Nix. Frisk som en nötkärna. Hade det där onda i halsen ungefär fyra timmar, sen var det bra med det. En släng av hypokondri bara.
Men tack för omtanken!

Lite körigt i dag, och nu känner jag att ögonlocken darrar på ett högst oroväckande sätt. Kommer det bara en massa bokstäver, siffror och skiljetecken på ett icke arrangerat sätt har jag däckat med huvudet på tangentbordet.

Det sista jag gör i dag är att köra en "note-to-self" att jag lagt linserna i fel behållare, så jag kommer ihåg det i morgon bitti. Vänster öga i höger och höger i vänster... ja, jag drog ihop det lite, men den som inte fattar kan skriva det i en kommentar till inlägget så ska jag förklara. 

345,,,,kkjhklyg98fh4r37e6wer5436´3++22%/(&/SExovpifwop5t8ersd


Ignorera bara

Låtsas som jag inte alls har en tagg i halsen. Gör bara pyttelite ont när jag sväljer. Får sluta svälja, bara släppa ner maten i magsäcken, helt enkelt. Inget konstigt med det.


Blev förolämpad helt enkelt

Visst, jag hade väl inte direkt fixat till mig och hade väl Ica-påsar under ögonen när jag kom till jobbet. Och min utseendefaktor gick väl inte åt plus vad dagen led. Men ändå.

Det hände ett litet missöde på jobbet i dag, men för att göra en lång historia kort hoppar jag över själva incidenten, och går direkt på pudelns kärna. Så efter incidenten skulle jag för kund A beskriva kund B...
-- Bla, bla, bla och i min ålder ungefär, mässade jag på.
-- Runt 55 då. 

-- Skit ner dig! Hur gammal är du då? 85?

Nu sa jag inte det. Och det ångrar jag lite nu, känner jag. Men nästa gång jag ser honom. Då smyger jag upp bakom hans rygg och vrålar det i örat på honom. 


Snacka om lite dum i huvudet

Dom har gjort om avgiftssystemet för parkering i stan. För förbättrad cirkulation i centrum, tror jag motiveringen löd. Som jag förstått det så handlar det mest om att alla platser blivit dyrare. Har inte satt mig in i detalj i hur de nya reglerna verkar trots att jag avnänder en avgiftsbelagd parkering när jag jobbar. Det har varit utförliga beskrivningar i lokaltidningar och dessutom otaliga flyers på bilrutan om de nya reglerna men jag har inte orkat sätta mig in det hela i förväg. Det ger sig väl, tänkte jag.

Nu har jag gått och grunnat i en vecka på vad fn dom menar på "min" parkering.Hur kan dom få det till att 10-18 blir 24 timmars avgift?
Har retat mig på skylten så jag kan dö. Till och med övervägt en insändare för att ifrågasätta skyltbeställarens kompetens vad gäller tideräkning.

Men i dag fattade jag. (Med ett stort "Aha!" som speglade min lättnad.) Nu funderar jag på om jag inte ska skriva en insändare ändå, men föreslå att dom åtminstone kan beställa en ny skylt med nytt stycke mellan 24 tim och Avgift... då hade man ju fattat direkt. Kanske finns nån mer totalt obegåvad människa som går och funderar över samma sak.

Sätter förstås en signatur under insändaren, inte mitt egna namn alltså. Sånt här vill man ju hålla för sig själv, inte skylta med på stan om man säger så.

PS. Så här i efterhand undrar jag om jag är fullständigt blåst! DS.


Väntar på att koffeinkicken ska komma. Hur...

dsc00182 (MMS)

Väntar på att koffeinkicken ska komma. Hur lång tid kan det ta eller?


Frågan är bara när det ska läsas

Jag har en underbar faster som älskar böcker. I mängder. Och prylar. Porslin. Tavlor. You name it.

Då och då får jag en laddning grejor, och vi pratar inte krimskrams. Utan fint ska det va. Rejäla saker.

Hon har dessutom lite av fingertoppskänsla när hon sorterar ut bland sina saker som skänkes bort. Det är liksom utvalt till mig och mitt intresseområde.

Härom dagen fylldes mitt gästrum av kartonger och pappkassar - och jag upplevde en liten julafton i förtid. 

Denna gång, som så många gånger tidigare, hade faster bl a rensat i sitt bibiliotek. 


 
Här är några av böcker. Var ungefär lika många till. Och har typ flera hundra ytterligare liggande. Fin facklitteratur i de flesta fall. Rejäla böcker, som man bläddrar i nästan andaktigt.
Heminredning, både modern och äldre. Gör det själv-teman i en aldrig sinande ström (bland bokskörden på bilden är det möjligt att lära sig dekorativ antikmålning, att måla gammalt på nytt sätt och att torka blommor och växter). Blomsterskötsel. Matlagning.
Längst upp på den vänstra bokstapeln ligger "Rätt sätt". En bok om vett och etikett. Där är ju bara att hoppas att faster la fingertoppskänslan åt sidan där, att boken slank med av en händelse.

Längst ner hittades den här lilla raringen.
Rumfords (men snälla nån, alla vet väl att Rumford var ett bakpulvermärke?) nya bakbok. Åttonde utgåvan. Från 1936. Synd att två sidor var lösa i boken. Annars hade det varit en riktig raritet för samlare. I den lilla receptboken kan man lära sig göra Negerkaka. Det kändes lite bra att det var en av dom sidorna som lossnat.

Sen var det julsaker med också. Nice stuff. Och en servis från Rörstrand. (Fast vid närmare betraktelse så var det "Ella" och "Gurli" i en salig blandning. Ella är en vit variant av Gurli, betydligt finare. Så hallå, ni som är runt på diverse ställen där det säljs gamla saker. Ser ni Ella stå och vila sig på nån hylla nånstans - bring her to me.) Massor av heminrednings-, trädgård- och antikmagasin. Fantastiska dricksglas i diverse olika skepnader. Och... ja, lite annat smått och gott.

Prylar överallt m a o! Nu ska det ställas på sin plats (prio ett är att hitta nånstans att förvara allt förresten). Har lite att stå i. Tjing!


 

Ljust minsann

Efter gårdagens kvällsskift var det dags att ge sig ut på stan och kolla in ljuset. Mörkret i Skövde lyses upp av diverse ljusinstallationer i "Stad i ljus".

Vårt kulturhus hade förvandlats till en regnbåge.Efter den något blåsiga och småkyliga (läs f-rbannat stormiga och j-vligt kalla) ljus-promenaden blev det en öl på lokal. En bara. Sen började jag kippa med ögonen och frågade B m det var ok att vi gick hem. Det var det. Snacka om partypinglor.

Och nu är det ångest. Måste gå och hämta bilen vid jobbet. Men det är elva grader ute så jag kan förstås låtsas att det är vår. Då känns det bättre. Kanske till och med ser några vårblommor i dikena.

Sen är det bara att ladda upp en rejäl hunger inför kvällen då det är dags för "Halv åtta hos mig" hos B. Jag ska sitta och sörpla vin och äta mat så det bångnar ur öronen. Och hålla tummarna för att B lyckas bättre med huvudrätten än vad jag gjorde vid min bjudning. Där är jag ju stenkörd i vår prestigefyllda tävling.Bon apetit!

Nu sätter jag fart ner mot bilen.Sedvanlig start på fredagen bland en massa andra träningsnördar
Jag är en gnutta kobent, men i övrigt gick det bra på morgonklassen.
Alla överlevde. Check.
Nu går vi och lägger oss - lätta till sinnet

Jag är lättrörd, det vet ni som känner mig, av allt möjligt. Och till och med här svämmade tårkanalerna över av ren lycka.

Lite äkta kärlek till vädergudarna från mig! För visst är det så att allt man läser i Aftonbladet är sant? 

Varm vinter om Aftonbladet får bestämma.

Och det får dom vad mig anbelangar. Gärna. Så gärna.

Slut på denna torsdag mitt i november. Utetermometern visar 4 plusgrader. Inte en snöflinga eller bisterköld i sikte nånstans. Feels good!


Varför blir man så förvånad? Man är möglig helt enkelt...

Mailade lite fram och tillbaka i dag.
Och i ett av de inkommande mailen kom frasen ..."så är det när man är ett 32-årigt kylskåp"...
Svarar lite snabbt ungefär så här:
-- Haha, här är det ju stenkört för det här kylskåpet på snart 45.

45?! Är det verkligen siffran på mig?
40 kändes hyfsat ok att säga, men 45. Som jag skrev tillbaka till J: -- Att se siffran på pränt är helt overkligt.

Gick in i en djup ålderskris. Tror jag. Vet inte hur det ska kännas eftersom jag mig veterligen inte haft någon direkt kris avseende någon av mina åldrar. Men nu är den här. Eller? Jag ska i alla fall jobba på en sen 40-årskris, eller möjligen tidig 50-årskris, så man uppfattas som normal.

Att jag ofta har ont här och där är inte nåt krisaktigt. Man har ju tränat (hyfsat spänstigt) rätt många (ofantligt många) år och har väl alltid haft ont nånstans mer eller mindre, om det så är bara varit vanlig träningsvärk. Det går alltid att höja sin smärttröskel. Ett exempel är när jag opererade handleden och dagen efter körde på som vanligt. Ja vadå, man kan alltid köra armhävningar på knogarna. Inga problem. Om det gjorde ont? Ja, men va fn tror ni? Eller som när jag hade en riktig rejäl hälsporre. Gå var inte att tänka på, men det gick jättebra att springa några mil om man bara var vaksam på hur man satte i foten. Inte skogsunderlag - alldeles för instabilt, då kunde jag inte parera det onda - men jämn, fin, asfalt gick superbra! Gjorde bara "lite" ont ungefär var femte, sjätte fotisättning. Nån som har haft hälsporre? Fint, då ryser ni vid tanken på hur ont felisättningarna gjorde.
Att nu, vid min höga ålder, ha lite ont här och där är bara sunt, tänker jag.

Sur, bitter och vresig har väl alltid varit normalstatus för mig. Ingen kris.

Men dagens ungdom då, lite klagovisor om dom då? Näe. Inga problem där. Tycker dagens ungdomar är fantastiska. Kaxiga, framåt, orädda och otroligt behagliga. Det klart alla är väl inte guds gåva till mänskligheten, men det är ta mig sjutton inte vi stofiler heller.

Hur ska man bete sig i denna sena 40-årskris (bestämde mig snabbt för sen 40 istället för tidig 50)? Hur förväntas jag agera i krisen?

Jag kan ju i och för sig klä mig i lite utmanande tonårskläder. Lite too much så... Det är en idé. Den tål att tänkas på, så jag åtminstone visuellt verkar kommit in i den här normala krisen som man, om jag förstått det rätt, nån gång måste ha gjort vid min höga ålder.Hamstrar inför julen

Såna här kan man ju aldrig ha för många av att bjuda på, alternativt ge bort, från första advent och framåt - då passar man allt på när ICA i princip kastar dom efter en, med tanke på det sänkta pris som erbjöds.Jag intalar mig nämligen, på fullaste allvar, att dom kommer att finnas kvar när vi når första advent.

Jag är bara så rolig.


Puls tvåhundra i flera timmar

Kommer stressad som en idiot till gymmet i dag efter att ha åkt efter ett sånt där max-5-kilometeritimmensfordon. En Volvo, med nån bokstavs-/sifferkombination som jag är totalt ovetande om, den här gången. Färgen var vit i alla fall.

Rusar in i salen och börjar med greja med stereo och headset. Slut på batteri i headset. Sträcker mig ner mot laddaren... Jaha, se där ja, någon har varit där igen och satt i batterierna på fel håll. Hur bär man sig åt?
In i andra salen för att rycka ett batteri ur laddaren där bara för att upptäcka att där har man inte ens satt i batterierna i laddaren.
Hittade till slut ett vanligt batteri.

Kör igång, efter att ha frågat om dom där babbelmajorna hade mycket att prata om, eller om det var ok att jag pratade under tiden dom höll låda. Ungefär så - möjligtvis lite mer spetsigt.

Mitt i passet börjar några skrika: -- Åsa, Åsa, Ååååsa! med hemskt tonfall. Jag trodde nån höll på att dö och blev vettskrämd.
-- Sänk, sänk, sänk, skreks det då ännu högre och hemskare. MUSIKEN!
Men herregud, jag trodde verkligen nån höll på att trilla av pinn, och hade redan börjat gå igenom HLR-rutinerna i huvudet. Sansa er, ni behöver ju inte bli hysteriska.
Fortsatte passet utan nån musik alls. Lite svagt eko nånstans i fjärran bara. Det var kul. Not.

Nästa pass gick bättre, lackade bara ur lite på slutet där, när nån fick för sig att ställa tillbaka vikter, stänger, mattor och bräda innan vi var klara.
Kanske inte hade behövt kläcka ur mig: 
-- Vi. Är. Inte. Klara! Jag vill också härifrån snabbt men jag ställer inte tillbaka sakerna mitt i passet liksom. Förstått?

En bra dag på jobbet. Typ. 
Men det finns ju så många pass och instruktörer att välja på. Det var i alla fall verkligen roligt att ni var med i dag om vi nu inte skulle ses fler gånger.Brottades med en arg tiger för att komma iväg

Om man skulle få en miljon pengar varje gång man åker iväg och tränar när man lätt kan tänka sig ett nackskott för att slippa, hade man varit begåvad med en ofantlig mängd pengar.
Nu får man visserligen klappar på axeln av sig själv om man trots det inre motståndet verkligen drar iväg till träningen - egenklappar är inte är det sämsta, men man kan ju inte precis hitta på några kul utsvävningar för dom.

Rätt nöjd ändå, så här i efterhand, att jag undslapp nackskott i dag. Andreas gjorde, as usual, en strålande föreställning där framme på podiet i spinningsalen. Dagens bästa nummer var när han sa: -- "Du är inte bara snabb - du är snygg också".
Snor det rakt av till min nästa klass. För mig lurade han i alla fall byxorna av (bildligt talat alltså, inte bostavligt) och jag cyklade på som en tok, tog i för kung och fosterland och uppfattade mig faktiskt, för några minuter, precis så där snygg som han påstod.

Nu är endorfinnivån på topp. Hur är det med din?


Nu fattas bara en liten storm också

Visste det. Bara för man tyckte det flöt på bra med lövrafsandet liksom...Fan.


Förnamn utvilad

Slängde mig på soffan framför tv:n i går kväll. Vad tittar folk på på den där burken egentligen? Hittade inget.

Fastnade till slut ändå för ett program om adopterade barn från Samoa som var riktigt intressant. Men det stördes ju hela tiden av all j-la reklam. Står inte ut med reklam och får zappa stup i kvarten för att undkomma den, vilket är oerhört stressande. Zappa runt bland en massa skitprogram tills reklamvågen i urpsprungsprogrammet bedarrat är psykiskt påfrestande menar jag.

Jag hänger alltså inte med i det där reklamsnacket heller. Ja, ni vet:
-- Har du sett den där reklamen som är sååå rolig *utvikning om vad som är kul i kombo med sjutton flatgarv*?
Näe, den har jag missat.
-- Jo, men du vet vilken jag menar *ännu längre utvikning om replikerna och skratt i kombo med knäslag*?
Näpp. Inte sett.
-- Kom igen nu *utvikning börjar...*
NEJ! Icke sett! Ok?!

Är socialt handikappad vad gäller reklam helt enkelt.

Nåväl. Nånstans bland dom samoanska barnen måste jag somnat. Vaknar med ett ryck mitt i natten och flyttar mig till sängen. 

(Mitt i natten var för övrigt 21.23.)

Pensionärstider

När ni läser det här är jag på födelsedagskalas. Hos A. 
Nu fyller han ju inte 20 precis så då bjuder man förstås in till seniorparty. 
Jag har köpt en ny mössa dagen till ära. Vad tycks? Jag är rätt nöjd med den. 
Även den snipiga munnen får med beröm godkänt. 

 

Jag börjar inte jobba förrän i morgon kl 08.45 så nu firar vi 30-årsdagen natten lång! Iskall telefon

Kan tyckas praktiskt att ha en mobiltelefon som temperaturindikator.
Min lägger av när utetemperaturen sjunker under 5 plusgrader.
Men hur tryggt känns det om jag blir stående med bilen nånstans mitt i smällkalla vintern?
Eller ligger i en snödriva med brutet ben efter att ha halkat på en isfläck för den delen.
Ingen chans att ringa efter hjälp.
 


Ser bilden framför mig när jag sakta, men helt säkert, sitter och fryser ihjäl där i bilens förarsäte på en ödslig skogsväg. När jag hittas är det inga tvivel om att jag med mina sista krafter och stelfrusna fingrar försökt gnugga telefonen varm mellan händerna för att få den att hoppa igång. För att kunna kontakta omvärlden. Jag misslyckades.

Måste verkligen köpa ny. Nån smart sak. Men vad köper jag?
Totalt ointresse gör att jag är noll insatt. 
Har visserligen intervjuat några som äger såna där smarta saker, men det gör mig inte mycket klokare. Alla säger förstås att just deras modell är den bästa.

Tar väl risken att frysa ihjäl ett tag till. Eller tills jag blir fullständigt vansinning över att inte kunna ringa ett vanligt telefonsamtal när det är kallt ute helt enkelt. 


Oemotståndligt

Dundrar ner i den inbjudande soffan efter att ha skrattat sig harmynt och frossat tacos. Har fortfarande lite köttfärs i mungiporna tror jag bestämt... Tror det syns att jag kan käka lite till dessutom. Japp. Äta är livet.


Total makeover

Är fortfarande i trauma efter det här djärva bytet där jag gick totally nuts i val av ny väska. Hur landar man efter det språnget?Före: Vänster. Efter: Höger.

Jag är något av en makeover-stylists våta dröm.


Underbar start på dagenGrått när man kom till jobbet i morse.
Men grym start på dagen med spinning där (nästan) "alla var där" och ett boxpass som en PT-timme.
M som var på instruktion hos mig i förrgår och ville bli fit på två veckor för att hänga med i hennes söners tempo i Thailand om två veckor med dykning, klättring och "ja, du vet...".
(En son är svensk mästare i boxning och nån mer titel dessutom, den andre är brandman...)
 
-- Suck - nu är det en sån där igen, tänkte jag, utan kunskap, som tror man kan träna två veckor om året.
Vi kör en ingång på jobbspåret, tänker jag vidare, så får vi se vad hon jobbar med, och ställer frågan och får svaret:

-- Ja, ja, ja - jag är sjukgymnast, hoppades du inte skulle fråga. Se så. Skit i det. Nu kör vi. Jag vill känna blodsmak i munnen och jag vill att du gör så jag kommer hit igen. Hur gör vi?
Vi körde styrka. Och skrattade. Körde styrka. Och skrattade. Sen bestämde vi att boxas i dag.

Världen är full av underbara människor. Här var en. Skrattade mig igenom boxningen.
Precis som henne ska jag vara när jag är 64 bast!


Sånt där gillas

Skön snubbe, helt enkelt.

Vad gör alla kvinnor på krogen en torsdagkväll


Vilken tur

Inlägget jag gjorde tidigare i dag kom precis i grevens tid. Nu kan man inte skriva "vår lokalblaska" längre. Nu finns det nämligen två.

Visserligen finns bara den ena, den nygamla Skövde Nyheter, på nätet och att läsa morgontidningen utan prassel, trycksvärta på fingrarna, frustration över konstiga bilder, försök  att sära på dyblöta sidor och så vidare, finns inte på min karta. Men bara att kunna följa nyheterna hemmavid i någotsånär realtid känns fantastiskt bra på nåt sätt eftersom vi nu lever i upplysningens tid.

Tycker det verkar finnas en vilja från SN att ha en kommunikation med läsarna, det uppskattas! Och tidningen känns fräsch. Nu återstår bara att se om det finns substans i det som ska scrollas igenom på nätsidorna. 

Nu väntar jag på att Skaraborgs Allehanda också hittas på nätet, förutom i nuvarande pdf-form, som inte ens är gratis. Ut på nätet, SLA, liknande SN:s nätlansering. Jag är kvar som trogen prenumerant ändå eftersom jag både gillar SLA och pappersprassel, men alla kanske inte är lika mossiga som mig. Kan ju finnas dom som klarar sig utan pappersprasslet - och då väljs det musklick istället.

Nypremiär av gamla papperstidningen, nu på nätet: www.skovdenyheter.se

Den "gamla" pappersblaskans version på nätet: www.sla.se


Har vi bytt breddgrad?

Dagens lokalblaska får mig att tro att dom rökar nån icke laglig substans där på redaktionen:
Underbar artikel, prova gärna


Studsade upp ur sängen i morse. Pigg som en hyperaktiv mört.
Och har fortsatt dagen med att vara odrägligt pigg, denna dimmiga tisdag mitt i ingen årstid, bara grått.

Kan i och för sig ha något med artikeln jag läste i nån halvtaskig blaska häromdagen. Rubriken var "Så överlever du helvetet" och vände sig till oss som vill gräva ner sig i slutet av september och kravla upp ur gropen runt första maj.
Helvetet syftade förstås på det där ovan nämnda gråa som, när oturen fullständigt rasar över oss, går över i vitt.

Nåväl. Jag läste i alla fall att man varje morgon ska säga något till sig själv i stil med: Kära Åsa, vad glad, rask och munter du är så här på morgonkvisten - hoppas dagen fortsätter likadant.
Framåt fikat upprepar man mantrat men, vilket var extremt viktigt, formulerar om det: Jösses, klockan är 10, sötaste Åsa och du är fortfarande lika allert och energifylld. Vid lunchen. Vid eftermiddagsfikat o s v. Nya formuleringar till sig själv i samma vänliga tonfall. Nya pigghetssynonymer.
Ny dag. Ny egenpepp enligt samma mönster (men hoppas verkligen att gårdagens synonymer får användas - annars anar jag torka rätt snabbt).

Och det viktigaste av allt: Kommunicera din energifyllda, lyckliga, energiska tillvaro med alla du möter.

Körde igång i morse med en fb-status för att visa att jag verkligen tog det hrä med att dela med mig på allvar. Sen glömde jag av all kommunikation. Tills C på jobbet frågade om jag åkt tillbaka ner i dvalan än?
-- Nix. Lika piggelipigg ännu! och log ett varggrin.

Gör man ovanstående beskrivna ritual en, kanske två, veckor kommer man enligt författaren att uppskatta alla årstider lika mycket oavsett ingångsinställning till höst, mörker, vinter och snö.

Visst vi gör ett försök.
(Känns iofs helfånigt eftersom mantrana helst ska uttalas högt. "Befinner du dig i en situation där du inte har möjlighet att prata högt, blunda riktigt hårt och fokusera på din mening i 30 sekunder".)

Slutet på artikeln: "Glöm inte att klappa dig själv på kinden ett par timmar innan du ska lägga dig och högt säga till dig själv: "Ditt namn, i dag har du varit duktig, nu är du förtjänt av att slappna av och känna tröttheten komma smygande." När du lagt dig klappar du dig på kinden igen och önskar god natt. 

Underbar artikel. Nu ska jag fokusera på att inte glömma av klappen på kinden när jag lagt mig, brukar ju somna direkt i själva tillbakalutningen (störtningen) ner till kudden. Klappa, klappa - inte glömma!

Måste säga det en gång till: Underbar artikel. 


En pytteliten vit lögn

-- Fixar man ditt pass i kväll även om man har en djävulsk träningsvärk i ben och armar? frågar M i telefonen.

-- Klart du gör. Inga problem.

Där skarvade man till det lite. Eller ljög rakt av helt enkelt.

Nöjd idiot

Mamma erbjöd mig en Toblerone i dag. En som hon vunnit. Och hon äter ju inte sånt nu - hon har gått ner 19 kg. Hon. Har. Gått. Ner. 19. Kilogram. 19!!!! Bästa mamma!

-- Näe, tack. Jag ska hålla igen. Tar jag med den där så är den slut ikväll innan 21.00, hörde jag någon säga.

(Samma någon har precis sugit i sig två skedar O'boy och en halv sked honung. Honungen var ju totalt onödigt eftersom jag hatar honung. Men det kändes nyttigare med honung än strösocker...)

Näe, speciellt sockerberoende konstaterar jag att jag inte är eftersom jag vänligt men bestämt tackade nej till Tobleronen! Det är sånt här som stärker självkänslan.


Give it to me

-- Tycker jag kan unna mig själv nåt sött i kväll!
Sa M när vi grejade det sista på jobbet.

-- Absolut, sa jag!
Finns inte något tillfälle man inte är värd något sött tycker ju jag då. Men inte M. Hon fortsatte övertyga sig med diverse olika söt-pepp-anledningar.

-- Absolut, sa jag igen med eftertryck den här gången! Du är värd det.

Jag är fn värd nåt sött också. Men finns det nåt sött hemma? Näe. Noll. Ska ju försöka dra ner liksom och då kan ju inget finnas hemma, för vid såna här stunder hade det göttiga bara levt max tre minuter. Inte ätit nåt onyttigt på två dagar och håller på att dö. Är det så här det känns att hamna i helvetet? Då ska jag faktiskt försöka tro en liten, liten gnutta på hon där uppe. Lite. Inte så jag ska gå i kyrkan mer än nöden kräver för jag avskyr verkligen att be om förlåtelse för dom där synderna man förväntas ha gjort gång efter annan och som alltid, utan undantag, återkommer varje gång man äntrar kyrktröskeln. Jag kanske har haft en riktigt bra vecka (månad, halvår - beroende på besöksfrekvensen) det senaste - är det då gamla synder man ska älta eller?

Födelsedagskalas i förväg i morgon. För lilla mamma som ingår pensionsåldern väldigt snart. Sin födelsedag firar hon, högst intelligent, inte i kalla Sverige förstås, utan på varmare breddgrader.
Ja, mig fick hon vid runt 40 år fyllda då, det förstår ni ju. (Eller om det nu var när hon var 19 - man blandar så lätt ihop det där...)
Jag står för fika-joxet i morgon. Mamsen deffar lite just nu så nån Budapestrulle är ju inte aktuellt. Får jobba lite på nåt GI-aktigt istället. Sött som satan ska det i alla fall va! Sött!

Paketen färdiga.Ett lite glatt paket.Och ett vackert rospaket till världens bästa mamma!Hur dum skulle man känna sig eller?

Lite ljusterapi kanske?
Men hur bekväm skulle jag egentligen känna mig att sitta insvept i vita lakan med vitt "skoskydd" på huvudet? Det känns oerhört mycket mer psykiskt utmattande än mörkret ute efter att faktiskt ha testat att att trä ett örngott över huvudet och arrangerat det som ett fiktivt skoskydd. Det var ingen hit. Jag lovar. Då fanns det ändå ingen resår som spännde i pannan. Nu kanske jag inte behöver stå och titta mig själv i spegeln under ljusterapin, men bara att sitta där och ha spegelbilden med mig draperad i örngottet på näthinnan gör att det återstår många terapisamtal med mig själv innan ljusterapi över huvud taget kommer övervägas igen.
Återstår resekatalogen då. Undrar hur många terapitimmar jag måste utöva med mig själv för att få bort bilden av kontoutdraget efter resan. Men vad sjutton, jag är ju lättpåverkad emellanåt.

Så nu sitter jag lite tajt till här, har lite resesajter att besöka... men mail funkar, den kollar jag i morgon.  


Och precis nu undras när dom där fluffiga ...

dsc00167 (MMS)

...handdukarna ska börja sprida sin väldoft. Yankee Candles my ass. Sprid dina fluffiga handdukar över mig. Och i vardagsrummet, där andra svindyra doftljuset står, vill jag flyta runt i min fiktiva "trädgård med vatten". Och jag undrar ännu mer varför bilden är på fel håll. Jag vet inte hur man gör när man vänder den nä. Försökt. In. Absurdum. Punkt.


RSS 2.0

BloggRegistret.se

BlogRankers.com

Personligt