Mitt minne är ju som en bananflugas.

img_7737 (MMS)

Mitt minne är ju som en bananflugas. Och vill gärna slippa bli slagen blodig p g a glömska... UPDATE 21.15: Lyssna på podversionen av dagens Spanarna i P1 där bananflugor plötsigt framstår som... eh... ja... fullt normala människor lockar. Sprit lockar och gubbsjuka is the thing! Hear, hear.


Hoppas helgen går fort

Har man gått upp halv fem börjar det dra i sovtarmen nu. Men jag ska bita ihop. Åtminstone till halv åtta, har jag bestämt, eftersom jag har lite mer marktjänst kvar i hemmet. Tog en paus bara.

Jag och Madde kamperar ihop på jobbet under helgen. Vi bestämde oss för en kolhydratuppladdning i morgon.Lite oklart vad vi egentligen laddar för, men en jobblördag måste ju livas upp på nåt sätt.

Annars går bilen bra. Låter mer än nånsin vilket gladde alla fyra miljoner människor som bevistade ICA Maxi's parkering i dag. (Bilen ska till doktorn på måndag, bli opererad och bli som ny.)
Jag gladde även killen som stod intill mig vid köttdisken, som förvånat sa: - Va sa du? när jag tydligen råkade prata för mig själv. 
Skänkte också lite fredagslycka åt de tjugotusen människorna runt självscanningsområdet som såg mig tappa allt jag hade i händerna när snatterilarmet tjöt som en tyfon och skrämde skiten ur mig när jag var på väg ut. Man måste tydligen köpa en påse att bära hem sina varor i, inte gå ut med kundkorgen på armen. 

Nu taggar jag jobbhelg, men hinner nog med lite sköj-sköj också. 


Det trodde ni inte va?

Segrar för båda våra handbollsstoltheter i kvartsfinalen i kväll. Både tjejerna och killarna. Jubel och fanfarer!

Returerna går på söndag. Inte ens utstuckna ögon skulle få mig att missa denna nostalgitripp. Inte minst för att matcherna spelas i idrottshallen, vår gamla handbollsarenan. Man sitter skitobekvämt, det är trångt, taskig luft och det får ungefär bara plats en busslast folk i jämförelse med nya Arenan.

Men vilket tryck det varit i den där lilla hallen genom åren. Kan knappt bärga mig att uppleva fenomenet igen. Det där när man går ut efter matchen, vänder sig om, stirrar förvånat och tänker: -Hur fan kan byggnaden stå kvar efter den där dryg timslånga explosionen på läktaren?


Väntar ivrigt

img_3263 (MMS)

Väntar ivrigt på att mitt reg-nummer ska ropas upp...


En oxe är väl att överdriva kanske

Avslutade dagen med sedvanlig tisdagsträning på dryga två timmar efter ett rejält dagsverke med kroppsarbete runt om och i huset.
Då är man lite småhungrig så här på kvällskvisten. Eftersom jag inte är så mycket för överdrifter säger jag inte att jag skulle kunna äta en hel oxe, för då skulle jag ljuga. Men jag funderar allvarligt på hur mycket man måste krångla med myndigheterna för att få tillstånd för en småskalig grisfarm ute i trädgården. En grillad spädgris med mycket tillbehör skulle sitta finfint nu.


Bittra jäkla människor

Läser man om den här killen, Peter, blir man lite lätt imponerad faktiskt. 186 kg. Fantastiskt!

Och den där sista raden där det står att han till och med skrattar för sig själv när han är ute och går med hunden, nåt de flesta hundägare gör utan några som helst känsloyttringar, då får jag nästan lite ståpäls för just den lilla raden gör att jag kan känna hans stora lycka över hans extremt förändrade liv.

Lika glad som man blir för Peters skull, lika ledsen blir man när man ögnar igenom kommentarerna till artikeln där kreti och pleti häver ur sig vad som helst. Visst, det är en del positiva kommentarer, men sen kommer dom där rötäggen in och drämmer till med nedlåtande påhopp. Varför? Retar det er att se en lycklig människa? Är det provocerande?

Samma sak med Linas, numera berömda, håriga armhåla. Hade hon inte gett genuin glädje ett ansikte, hade ni som hatade så frenetiskt inte blivit så upprörda av den där hårtofsen. "Hon kan väl för fan inte va så jävla glad med en buske i armhålan?"

Världen (åtminstone nätdelen av den, i det här fallet) vore betydligt trevligare om folk kunde glädjas åt andras glädje istället för att kasta omotiverad skit på folk dom inte känner.

Se så, alla nedlåtande kommentatorer, ut i verkligheten och gör åtminstone ett försök att uppskatta en glad slash lycklig människa. Du kanske till och med kan drista dig att le mot nån vilt främmande människa. Bara för att uppleva en helt ny känsla.


18? 16? 13? 17?

Se där ja. Jag är helt och fullt normal med vad jag trodde abnorma väderprognosbesatthet. De människor jag stötte på idag på jobbet som INTE talade om vädret och jublande konstaterade att det skulle bli snuskigt varmt i morgon kan räknas på ena handens fingrar.

Fast snubben som strålade som en sol och sa att det skulle bli hela 13 grader i morgon fick fick inte så många väderpoäng, 13 är ju bara peanuts, det har vi ju vant oss vid nu va? Martina däremot, hon tryckte upp väderbetyget i topp med sina 18 grader.

Min sedvanliga kvällsvädersurfs gav att jag såg att Martinas siffra kom från SMHI och Aftonbladet. Dom där 13 är från yr.no.

(Såg dessutom på alla tre prognoserna att det ska bli snö framåt helgen, men det är ju för det mesta fel på dom där prognoserna, eller hur?)
 


Nånstans tog helgen vägen, frågan är var?

Våffeldagen idag då. Fast vi körde stora våffelbaket igår faktiskt.Hemmagjord smet förstås. Inte nåt snabbmixande här inte. Ynka fyra deciliter vispgrädde i smeten för övrigt. Rena dietmaten.Dom blev kanske inte vackrast i stan. Men utseendet är av noll betydelse i det här fallet...
... för med lite mer grädde på toppen blev smaklökarna så lyckliga så dom dansade rumba. Tryckte i mig tre (läs sju) stycken utan något som helst dåligt samvete eftersom det var rätt meckigt att göra den där smeten - anstränger man sig ska man belönas tänker jag.

Tyvärr blev det några (läs fem) över från gårdagen och då måste man (läs jag) tydligen trycka i sig alla rester precis innan man ska köra pass.

Skriver i anteckningsboken: Max en våffla innan träning, efter fem stycken är det omöjligt att röra på någon av kroppsdelarna. (Tror jag har en liknande anteckning sen tidigare gällande pannkakor vid närmare eftertanke.)

Lyckades förresten både fixa våffelbjudning och resten av dagen igår trots den lilla (läs gigantiska) hang overn efter fredagskvällen. Fast det blev inte direkt nåt nattsudd igår kväll. Somnade till Sommaren med Göran 10 minuter efter att den tryckts i spelaren vid 20-tiden. Vaknade igen 21. Startade om filmen och såg exakt samma 10 minuter innan det snarkades igen.

Rätt bra egentligen, då kör vi filmkväll ikväll istället, för idag är jag ruskigt pigg!


Morgonstund har guld i mun

Härligt stark så här på morgonkvisten. Som en bananfluga utan vingar ungefär.

Nu blir det spinning. Precis det jag längtar efter just nu. Kan bli första gången i världshistorien som instruktören somnar på cykeln där framme. 

Just det, det var dagens morgonspinning som var orsaken till att jag bestämt mig att gå hem vid 22 igår.
Nu blev det lite senare än 22. Ok. Fler frågor på det?


Fyra minuter från stan och hem.

img_3416 (MMS)

Fyra minuter från stan och hem. Spelar iofs inte så stor roll när man ska upp vid sju i morgon. Men skoj var det.


Jag är fast. Vem lämnar dom liksom?

img_3504 (MMS)

Jag är fast. Vem lämnar dom liksom?


Se där ja!

img_6020 (MMS)

Se där ja!


Putsar upp cykeln tror jag bestämt

Nu är jag i mycket stort behov av empati efter bildomen i form av verkstadsoffert:Sen tyckte mekar-killen att jag lika gärna kunde besiktiga Aset (i skrivande stund har bilen fått det passande öknamnet för att spegla mina känslor) ifall nåt mer dök upp på åtgärda-agendan. (Den där besiktningen sker nästa vecka förresten.) Tyckte att han la huvudet lite beklagande på sned, nästan bekräftande faktiskt, när han sa det där, men jag kan ha inbillat mig.

Någon ny vårgarderob till Köpenhamstrippen över påsk är tydligen inte aktuellt.
Snart aw. Kan man sitta och suga på en is-vatten hela kvällen utan att verka småsnål eller? Fast det klart, det märks väl att man inte direkt har spenderbyxorna på sig när man packar upp sin medhavda matsäck i ett desperat försök att spara några korvören.

Men vad gör väl en liten offert i det stora hela. Inte mycket. Solen skiner, kortbyxetemperatur (nåja, åtminstone trekvarts-dito) och vindstilla. Nu ger jag mig ut i friska luften och kvittrar i kapp med fåglarna. Och känner jag mig själv rätt har jag dom vanliga byxorna på mig i kväll, dom generösa, spenderande. 

Trevlig fredag på er!

 


Dax för en liten hälsokontroll då

Fredag och strålande solsken. Smaka på det!

Jag är på väg till den sedvanliga fredagsmorgonspinningen. En av veckans höjdpunkter.

Sen bär det av till doktorn. Bildoktorn. Det tjuter ju lite när jag åker framåt som jag berättat förut. Låter inget när det backas, så jag frestas onekligen av att backa mig runt i tillvaron men det skulle förmodligen inte godkännas av ordningsmakten. (Fast finns det egentligen något förbud mot att framföra fordonet medelst backning?)

Sen är det den där lilla detaljen med oljudet i bak. Förstår att det behövs göras nåt åt efter kommentaren från brorsan:
-- Coolt att du satt in en V8 i den där kärran.
(Kunde höra mellan raderna att han samtidigt satt och plitade på en stämningsansökan för att förorsakat familjen tinnitus.)

Först cykel alltså, därefter bil och till sist fredag.


Mango och jordgubbar är vackert.  Och gott!

img_2863 (MMS)

Mango och jordgubbar är vackert.  Och gott!


Handboll. Jag vet jag bangar

Se så. Nu bänkar vi oss för handbollen. Sista matchen inför slutspelet. Jag sitter i soffan, vart är ni?

Jag vet, det är muppigt att sitta i soffan och kolla Svt24.

Men eftersom jag jobbat 95% av föregående hemmamatchkvällar känner jag ingen större press över att sjunka ner i favoritfåtöljen när jag nu är hetl ledig. Nu väntar jag på speldatum för slutspelsmatcherna så jag kan närvara fysiskt. Om jag inte jobbar då förstås.


Inte lika såta vänner längre känner jag

Efter cirka två timmar längst fram i spinning- och gruppträningssalen som instruktör är man lite lätt överspeedad när det närmar sig slutspurten och är laddad ut i minsta hårstrå när det är dags för finallåten a k a crescendot för urladdning med en grym pulstopp som man dagen till ära spetsat till lite.

-- Nu jäklar, kör vi, skriker jag och gör ett dödsföraktande skutt fram till stereon och trycker på play på ajfånen och rusar tillbaka för att va beredd från första takten.

DÅ KOMMER DET EN BALLAD (!) ur högtalarna. Pulshöjarlåten har "försvunnit" från spotify-listan jag använt i flera månader. Hallåååå, vart tog final-låten vägen? Helt väck. Bläddra, bläddra, bläddra i listan, men den ÄR borta.

Skitsur. Körde en nödvariant. Gick hyfsat och blev ganska nöjd över att det blev mycket jobbigare än normalt. Och längre.

-- Hoppsan, där blev det visst fem minuter istället för fyra, sa jag lite ursäktande till de flåsande motionärerna.

Fast där ljög jag. Det blev sex minuter. Men det kommer jag aldrig att erkänna.

Det här med Spotify-listor i mobilen till klasserna är ju skitbra. Så länge dom funkar. Kanske ska byta ut I-phonen mot cd i alla fall.


Yes!

img_1419 (MMS)

Yes!


Ska flytta bak bilen lite tror jag. Om han...

img_9416 (MMS)

Ska flytta bak bilen lite tror jag. Om han nu ändå ska köra fram och tillbaka här utanför ett tag kan han ju lika gärna mangla forden så jag kan skaffa en annan.


Tack för den påminnelsen

Skönt att människor i min omgivning inte ger mig chans att förtränga saker och ting. Så jag absolut inte glömmer bort att det fullständiga vårraset (har vi riktigt otur kommer permafrosten in parallellt som en smärre chock dessutom) inträffar nästa söndag. Jag gottar in mig i den kommande ångesten.
Funderar på om man ska starta ett politiskt parti med en enda fråga på agendan och tillika partinamn: Nej-till-denna-sinnessjuka-tidsförskjutning-utan-egentligt-syfte-för-oss-normala-människor.
Taget från Wikipedia. Läs gärna under rubriken Hälsa också. Om hjärtinfarkt och självmord.

I år är det åtminstone våffeldagen samma dag som klockan ska flyttas fram. Det minskar självmordsbenägenheten lite.
Nånstans i evolutionen gick det fel

Efter dagens glasstårta ute hos bror och svägerska skådade jag åter igen det där sockerfenomenet. En kvart efter att treåringen slukat sina glasstårtebitar fick uppenbarligen uranet, motsvarande mängden i ett kärnkraftsverk som kan försörja en större by, i den där lilla kroppen det bränsle det behövde för att reagera. Springa, springa, springa. Runt, runt, runt. För det är så praktiskt att man kan springa runt via kök, hall, storarum och lekrum där ute på landet. Ungefär fyrahundra varv, samtidigt som man kiknar av skratt. Sen kommer man helt plötsligt på att man jättelänge kan leka att den yviga rosa dammvippan är en svans. Och till sist kastas en orm på pappas axel ettusenfyra gånger och det kiknas precis lika mycket av skratt som när man sprang runt, runt, runt.

Själv hasade jag bara längre och längre ut på kanten efter glasstårtan där jag satt på köksstolen. Lyckades med nöd och näppe och en enorm kraftansträning resa mig för att traska ut i hallen för att sätta på mig ytterkläderna.

I går drack jag största glaset Cocacola någon skådat framför tv:n sittandes i soffan och slocknade som en sten efter en kvart. 

Och vad jag kan påminna mig har den där lusten att springa runt, runt, runt aldrig någonsin drabbat mig efter en påse lösgodis.

Tryckte nyss i mig ett (ja ja, fem då om vi ska vara petiga) Ballerinakex hos Elisabeth. Och hur mycket energi alstras det i den här kroppen just nu? Om vi säger som så att jag kollat på klockan fyra gånger den senaste kvarten och funderat på om det är sängdags när klockan i skrivande stund visar cirka 19. Då förstår ni att det alstras sockerenergi motsvarande en dynamo på en cykel utan hjul som står i cykelstället.

I min ålder is uppenbarligen den där sockerchocken no more. Synd! När man nu ändå är sockerberoende liksom. Vilka stordåd man skulle kunna göra med den där sockerenergin om den hade uppenbarat sig.
 

Finns ingen återvändo antar jag

Madde SMS:ar:
-- Behöver draghjälp på spinningen! 

Så får det väl bli då, eftersom jag i brådrasket inte hittar nån lämplig maskering för att hon inte ska få syn på mig i spinningsalen.

Madde och spinning betyder kräks. Den där softa söndagscykelturen jag hade tänkt mig är inte att tänka på längre.

 

Underbart frasiga!

img_0355 (MMS)

Underbart frasiga!


Fredag!

Vad roar man sig med när det är fredag om man inte har nåt liv? Jo, man går och tränar förstås. Fullständigt dödar kroppen innan man sjunker ner i soffan.
Cirka tre timmars träning är fullständigt normalt (om man nu alltså inte har en tillstymmelse till liv förstås, då kan det tyckas lite extremt).

Cirkelträning med Terriern, power med Kusinen och som avslutning på gourmetmenyn vad gäller träning blir det spinning med The champ.

Tre timmar går ju så fort, ruskigt fort. (Har huggit av mig alla fingrar så jag inte av misstag kommer åt avboka-knappen.)

Ska ni me'?


Frö-orgie. Max tio påsar, Åsa, max tio!

img_2044 (MMS)

Frö-orgie. Max tio påsar, Åsa, max tio!


Tandborstning är verkligen inte min gren. ...

img_6790 (MMS)

Tandborstning är verkligen inte min gren. Byta tröja är jag van vid, men det här tar väl priset?


Undrens tid är inte förbi

Det trodde jag aldrig efter det kompakta motståndet från centrumhandlarna. Nu kanske man inte längre behöver cirkulera i runda sängar fyra timmar för att hitta parkering i stan om man har ett ärende till butiken i fråga.

Nu tror jag starkt på IKEAs intåg i stan också. 


Dör av tristess!

img_6780 (MMS)

Dör av tristess!


Avbokaknappen är alldeles för tillgänglig

Bokningssystemet vad gäller gruppträning är verkligen helt värdelöst ibland.
Pang, bom så har man avbokat morgonens power bara för man råkade ha lite grus i ögonen när man slog upp de gröna.

Det är för lätt att avboka helt enkelt. Tänk vad vältränade vi morgontrötta skulle vara om avbokningsmomentets svårighetsgrad vore i paritet med att åka till månen eller vinna flera miljoner på Lotto.

Nu börjar powern om ett par minuter. Och jag ångrar att jag inte åkte dit för nu är ögongruset borta för länge sen. På fredag finns en ny chans för morgon-power. Bokar väl in mig där då... 


Tar med egen matsäck

img_8923 (MMS)

I dag orkar jag inte springa runt hela anläggningen för att leta efter batteri till head setet i spinninglokalen. Tar med ett eget för att slippa adrenalinpåslag som frestar på hjärtat.


Nu tar det emot lite

Helst skulle jag vilja vara hemma hela dagen och njuta av vädret. Påta i trädgården. Städa altanen. Sitta i solväggen. Njuta av krokusarna i rabatten.
Efter att jag putsat fönstren då. Det står inte bara överst på listan, det är skrivet i ilsken neonfärg så jag ska förstå allvaret med den punkten. (I och för sig är det ju bara att slänga en blick ut genom valfri ruta och bara se ett randigt gräddvitt och suddigt mönster för att få en hint om att det är dags för fönstersanering.)

Men jag får väl sätta fart mot jobbet om ett par timmar och hålla tummarna för att fönstren självrengjort sig tills jag kommer hem.


Ny fest nästa helg kanske?

Vilken jäkla tur att vi efter mina påtryckningar köpte på oss lite mer för att undvika torka på festen.
Nu fick vi motion i dag med. Av att kånka tillbaka det som blev över efter gårdagen. Och vi behöver inte tänka på att gå till bolaget inom en överskådlig framtid - tänk vad tid vi sparar.

Trots att vi fick mycket drickbart över kan jag med bestämdhet säga att det inte på något sätt ransonerades. Bästa kommentaren på festen igår kom från en av de yngre deltagarna efter att någon lagt en spya i handfatet:
-- Oj, jag trodde vi har vuxenfest. Men det ser ut som en 20-årsfest.

En fantastiskt rolig kväll blev det! Skoj, skoj.Lena och Sean tackar alla inblandade som gjorde festen strålande.

(En grov miss var att jag inte kom på att sätta på mig mina Lena-handskar förrän efter ett par timmar in i festen. Orutinerat.)
Jajamen.. Klart Gson var med på schlagerpa...

img_8715 (MMS)

Jajamen.. Klart Gson var med på schlagerpartyt.  Tusen tack!


Schlagerparty!

img_3524 (MMS)

Schlagerparty!


Den här klacken är pinsamt låg

img_0391 (MMS)

Men dom är astronomiskt höga för mig så jag ser fram mot ovationerna när jag stapplar runt på dom. Tack på förhand.


Partyfix... Jag och Bittan är fortfarande ...

img_4568 (MMS)

Partyfix... Jag och Bittan är fortfarande sams om man bortser från det där med att pappersdukarna låg på rätt eller fel håll.


Men då kör vi då...

Inga större problem. Tänkte jag.Testa själva, vet jag. Om ni tror att ni har en stark bålmuskulatur och vill få en en smäll över käften.

Jag har uppenbarligen coremuskler som en mygga.


Förutom snön är det finfint

Skiter i att skotta. Det ska ju ändå töa om nån dag. Fast först fryser det visst på, så ta det lite lugnt på trottoaren utanför mitt är ni snälla. Gå mjukt, lugnt och fint och va avslappnad - då bryter du inget om du halkar omkull sägs det.

Nu funderar jag på om jag ska ta och färga håret. Det börjar bli dags, så man hinner med tills på lördag. Men jag ska ju köra två färgningar, det kräver sammanhängande tid som inte får bli avbruten (så jag inte måste ge mig ut bland folk mitt i alltihop) efter färgning ett eftersom det är en blondering. (!) Man vill gärna hinna lägga i den tänkta slutresultatfärgen innan man träffar på nån. Och dessutom kanske ha lite extra tid i reserv om allt blir misslyckat.

Fast jag frågade förstås experten alla kategorier vad gäller hårfärgning och hon sa att det det inte är några som helst problem med min metod, så då måste det väl funka? Fast vänta lite nu, var det inte hon som fick raka av sig allt hår en gång efter lite för mycket mixtrande med hårfärg? Jo då. Det var A. Fast det var ju så länge sen. Hon hade väl lite otur helt enkelt. 

Då förstördes den här dagen av snö. Tack f...

img_5543 (MMS)

Då förstördes den här dagen av snö. Tack för det.


Ja jäklar vilken effektivitet

Är inte mycket bloggande nu, men jag är inne i ett flow. Sånt där där man inte kan sitta still.
Satt tjugo minuter i morses innan två timmars-träningen. (Fast jag satt faktiskt delar av spinningen, men det räknas inte som riktig sittning om ni förstår hur jag menar) och tjugo minuter efteråt. Kör man morgonträning blir det nämligen två frukostar - dom intar man sittande. Sen har jag varit i rörelse hela dagen.
Nu är jag hungrig efter en grym dag. Man får mycket gjort om man bara lägger manken till.

Over. And out.

Ser fram mot alla fester i kölvattnet av denna

Phu! Mycket att rodda när man festarrangerar. Gäller att inte glömma nåt väsentligt. Som mat. Som helst räcker, så ingen får blodsockerfall och blir grinig. Att alla har var sitt (minst) glas, så vinboxen slipper langas runt bordet och halsas direkt ur pipen.
Och tänk om öl och vin inte räcker hela kvällen. Att förrådet sinar vid 21-tiden liksom. Vad gör man då? Beställer taxi till 80 pers ner till lokal i stan?
(A uttryckte sig som så att: -- Det får inte hända bara!)

Nu ska jag skriva rent delar av quizen som jag testade på Bittan förut. Gick så där om man ska utvärdera standarden på min frågesportsprestation så här i efterhand. Inte optimalt att ge svaret redan när jag läser frågan (eller, nästan ännu värre, inte själv fatta vad frågan går ut på). Reviderar alltså. Är rädd för att det kan sluta med att quizen stryks från programmet om den inte snäpps upp ett hack nämligen.

(Vad aposematism är behöver man inte kunna. Den frågan är borttagen.)Jag kissar på mig av skratt

Den här låten är ju en gammal klassiker så man lyfter inte nämnvärt på ögonbrynen om den skvalar förbi på radion.

Men ge det här klippet två minuter och se om inte danskoreografin påverkar ögonbrynen att lyftas upp till hårfästet (gå fram till cirka 1.17 i filmen, innan dess händer inget, men sen sätter det igång). Den är superb. Observera piruetten nära slutet när han näst intill tappar balansen i sin artistiska frenesi.

Antingen är jag jäkligt trött just nu så jag skulle skrattat åt vad som helst, eller också har jag hittat en grej jag kan plocka fram när jag känner mig lite nere och skulle vilja bli uppiggad.

I skrivande stund har jag tittat hundra gånger (nåja, liten överdrift) och skrattat så jag kiknar. (Tre gånger till ska jag tillåta mig själv idag. Ska suga på dom och sprida ut tittandet innan det är dags för sängen.)Hoppas ni inte kommer frysa ihjäl nu bara

img_6312 (MMS)

När jag kom stapplande (av sviterna efter gårdagens maratonspinning) hem efter jobbet råkade jag se små tulips som tittade upp i rabatten. Då studsade jag likt Stefan Holm (sviterna efter gårdagens spinning var inte riktigt lika kännbara längre) uppför de två sista trappstegen in i mitt slott. Det är det som kallas placeboeffekten va?


Det erkännandet finns inte

img_8524 (MMS)

Kommer aldrig erkänna att jag "råkade" glömma den ena kladdkakan i ugnen lite för länge så den inte kan bjudas på nästa lördag. Lite bränd om man tittar noga, så den måste nog ätas upp direkt.


Vasan avklarad

Folk börjar inta platserna inför Vasaloppsspinningen!

Jösses. Nu är man skönt avslappnad i kroppen efter 180 minuter spinning. I det här fallet är avslappnad lika med att man går och drar benen efter sig, har armarna skönt hängande utmed sidorna och helst har huvudet riktat framåt så nackmusklerna slipper jobba nåt mer i dag.

Jäklar vad gött det var att köra ur kroppen, och det har man gjort när man får vrida ur svetten ur träningslinnet flera gånger för att få bort känslan av att man har en blyväst på sig.

Tack till mina underbara medinstruktörer! Vi utgjorde ett perfekt team och kompletterade varandra strålande, Vi jobbar på att ha det här fler gånger än en gång om året va? Det är ju så himla roligt..

Och deltagarna... Oj - energi och engagemang så man häpnar. Bra där.

Till sist ett tack Vasa i egen hög person, a k a Madde, som servade med vatten och blåbärssoppa på ett föredömligt sätt.

 
PS.
Sen vill jag slänga den största tisteln som någonsin skådats på dig/er skitstöv-el/lar som snodde växelkassan och i-poden på gymmet i går kväll. Jävligt onödigt va? Värdet har inte så stor betydelse, det är ju peanuts. Men det gör vår arbetsplats lite otryggare, den tanken föresvävade dig/er aldrig va?
Hoppas du/ni slog på stortrumman med de 276 enkronorna (och några femmor och tior) och unnade dig/er nåt riktigt skojsigt. När du/ni ändå roar er så kungligt kan du/ni använda papperskorgen som pengarna togs i (för det gjorde du/ni väl eftersom den var borta också) som dumstrut.
DS.


Hur blev det så nu då

Tretimmarsspinning i morgon. Trevligt! (Eller otrevligt som det känns emellanåt, beror precis på hur psyket för stunden är inställt när man tänker på det.)Lite jobbigt att jag faktiskt inte bemödade mig med att kolla banprofilen innan jag gjorde min beskärda del av morgondagens Vasaloppsspinning. Eller kollade gjorde jag, men inte så noggrant om vi ska va riktigt ärliga. Jag ska börja med en störtdykning ner i avgrunden enligt höjdprofilen över Vasaloppsbanan såg jag i kväll. Nu ser ju inte mitt del riktigt ut så. Det börjar snarare med en uppförsbacke som heter duga istället. Ska kolla med Marcus om han kan bädda för att han är lite osäker på hur spåret går så vi kör vilse helt enkelt lagom tills det är min tur efter honom. Då kan mitt upplägg funka.

Lite för trött för väsentligheterna

Passerade planen där IFK spelade en hyfsat viktig handbollsmatch mot Tumba på väg ut från jobbet nyss. Tittar på resultattavlan och konstaterar att jag har 45 sekunder på mig att hinna före alla åskådare som ska baxa ut från parkeringen och jag springer till bilen.

Först vid trafikljuset vid brandstationen kom jag på, och höll på att ramma en fotgängare, att jag faktiskt inte bemödade mig med att titta vad det stod i matchen. Är det sjukvårdsupplysningen man ska ringa när man är i akut akut behov av vård i någon, ännu inte diagnostiserad, form?


Då säger vi tack för den här gången

Häromdagen sydde jag.

Äntligen klar! Och slutresultatet blev strålande, jag tar nämligen en annan outfit än den jag tänkt. En som inte kräver ett enda stygn helt enkelt. Så jobbar jag, eftersom jag nu inte har ärvt den minsta lilla molekyl av mammas sy-gen. Nästa gång symaskinen ska fram i det här huset (den har i och för sig inte packats ner än, den står som ett monument i köket över ännu ett misslyckande i den extremt hårda modebranschen) ska mamma få äran att parkera sig intill mig och inte lämna min sida förrän jag är klar. Vartenda klipp, stygn och söm ska övervakas innan hon över huvud taget får röra sig. 

Fast jag har ju förstås bestämt att jag ska sy nya överdrag till dynorna till trädgårdsmöblerna nu i vår. Det gick jättebra sist. När mamma till slut kom till undsättning efter att jag avverkat några rullar tyg och funderade på hur man bäst snörpte ihop mina misslyckade alster till en rejäl snara som skulle hålla för cirka 60 kg.
Jag kommer ihåg att mamma mätte mycket noggrannt. Sen klippte hon. -- Jahaaaa... inte klippa på en höft med ögonmått alltså?
Hon nålade fållarna. -- Det där att vika in allt eftersom är inte ett bra eller? 
Extra svåra sömmar ströks. -- Eeeh, strykjärnet? Ja, var är det nu då?
Listan på svårigheter som uppstår under själva sömnaden och som vi inte riktigt angriper på samma sätt, jag och mamma, kan göras hur lång som helst.

Mitt angreppssätt är "Fort som attan, och där blev det jäkligt fel då".

Nåväl. Ser de nya möbelöverdragen framför mig. Lite ryschiga så där. Lantlig stil. Med lite "rynk" runt själva sitsen och spets runtom. Massor med spets förresten. Spets på både rygg- och sittdyna. Rynkad spets också förstås. Kan knappt bärga mig. Nu blev jag ivrig! Åh vad snyggt det ska bli. Fokus bara, hur svårt kan det va eller? Nån gång måste man ju lyckas.


RSS 2.0

BloggRegistret.se

BlogRankers.com

Personligt