Inte i närheten av sista minuten

Här är det fullständigt upp-å-ner. Tryckte in deklarationen elektroniskt redan idag. En evighet innan den måste vara inne. Traditionen med full spruta ner till brevlådan vid Skattemyndigheten i sista minuten för att mötas av de reflexvästklädda damerna och herrarna är över och passé. Det var ju det som gjorde deklarerandet lite mindre trist.

Tröstar mig med att bilen åtminstone är utrustad med vinterdäck fortfarande. Ja, man vet aldrig om man får för sig att ta en sväng norrut. Till Svalbard eller nåt.

Valborgsmässoafton idag. Dags att smörja stämbanden så vi kan vråla in våren vid närmsta brasa ikväll.


Glömde uppenbarligen koftan

Det uppgivna utseendet hos en frusen gurkplanta ute på altanen. Jag är full av empati. Vi har samma frysgener, jag och plantan. Man vill ge upp, men vägrar att helt tippa över kanten. Klamrar sig fast vid tanken på sommar och härdar ut lite till.


Borde sätta mig och titta på färgerna istället

Ingen återvändo. Jag är redo för löparspåret denna underbara vårdag. Wish me luck.


Välter mig i säng

Snart lördag. Väldigt snart faktiskt, eftersom man ska stå i givakt (nåja, hållningen kan väl diskuteras) på jobbet kvart i åtta i morgon.

Ska försöka ta mig i säng nu. Utan att böja det minsta lilla på nån endaste del av kroppen, eftersom här är en kropp med Träningsvärk (ja, fett och versalt T!). Kan kanske ställa mig på en stol intill sängen och bara falla åt gravitationshållet? Fast hur sjutton ska jag ta mig upp på stolen?

Tack till trevliga middagsgäster! Ser att ni lämnade kvar både massor av godis och chips. Inte bra. Inte bra alls.


Memory är nog inte att tänka på med min vinnarskalle

Nej,det har verkligen inte stått lampor på inköpslistan i cirka en månad.
Nej, jag har absolut inte åkt ut till lämplig affär enbart för att köpa just lampor och kommit hem utan.

Man får väl bidra hur man vill till energibesparingen? Eller?Går en lampa till ser jag inte strecken i vattenbehållaren på kaffebryggaren - bra där, då fryser den elförbrukningen inne också.

Synd att jag inte har några

img_6162 (MMS)

Tillbaks till jobbet och flexa de enorma bicepsen... typ.


Full rulle på jobbet...

img_1197 (MMS)

Full rulle på jobbet...


Behövde ju inte knöcklat ihop den och slängt den

Hatar't. Att göra nytt spinningpass. Nu är jag så trött så jag inte vet vad jag heter och det bara brusar i huvudet av bpm, bryggor, refränger och annat krafs hit och dit (lite fackuttryck om ni inte fattade allt, skit i det ni som inte är nördar på det här att göra pass.)

För mig tar det inte en kvart att slänga ihop ett nytt pass. Det tar en hel jävla evighet. Tänkte lyfta luren och ringa till gruppträningsansvarig och säga att nu får det va nog. Det påbörjade spinningpasset kommer med all säkerhet inte att se dagens ljus, och med all säkerhet inte något annat heller för den delen under resten av mitt liv. (I samma sekund kom jag på att det är rätt lönlöst att ringa till mig själv och lämna så trista besked, hade ju rätt trökigt redan innan menar jag.)

Nu sitter skiten alltihop där i Mixmeister i alla fall. (Fråga inte, tack. Men Mm är ett "hjälpmedel" för att göra käcka justeringar på sin musik - man kan greja med takten, få sån där snygg dj-övergång från en låt till en annan, justera själva ljudnivån på låten, köra lite loops så låtarna blir längre, korta av om det är en grym remix på 17 minuter och man bara vill ha 9, ta bort inget ljud alls i fem sekunder som inträffar mitt i låtarna och annat skit som man egentligen inte borde lärt sig. För man måste bara göra det. För att man kan det liksom. Och. Det. Tar. Tid.)

Innan dess föresvävade tanken mig att jag skulle åka bort till containern vid Arenan och plocka upp cd:n jag vek ihop och slängde i soporna (jag inte vill höra en enda takt på en enda av de låtarna någonsin mer, jag kräks) direkt efter dagens pass. Men med tanke på mitt anseende behärskade jag mig, kan ju gå helt fel rykten om någon ser mig ståendes upp-å-ner med huvudet i en container.

Nåja. När jag började med det här att stå i mitten/längst fram, för att få utlopp för behovet av att vara i centrum i kombination med att träna, spelade jag in kassettband. Man fick leta ihjäl sig för att hitta låtar med rätt takt och längd. Då tryckte man helt abrupt av låten om den var för lång på nåt lämpligt (eller mindre lämpligt ganska ofta faktiskt) ställe. Och nån gång, när låten bara var så där en 2.30 min, spelade man in den två gånger efter varandra helt enkelt. Inga problem, det funkade utmärkt. Ett tag var faktiskt min högsta önskan att få en stereo med två kassettfack. Så man kunde spela av från kassetband till kassettband.
Jag är inte bara gammal - jag är en dinossaurie.

Ja, jisses Där gick nog stämbanden av pga falsett-rösten

Det här är inte min bilnyckel. Punkt.

 

Åndå fick jag just denna efter att ha utnyttjat PWG's tjänster när jag var i Grekland förra året i september.

Man ställer bilen på Landvetter, lämnar in bilnyckeln i en servicelucka, dom hämtar bilen och förvarar den under utlandsvistelsen, och väl hemkommen står bilen på plats igen och den tidigare inlämnade nyckeln ligger i handskfacket.

Smidigt, prisvärt och pålitligt. Gjort det flera gånger. Inga problem. Förrän nu då, upptäckte jag för ett par veckor sen.

Nyckeln som låg i handskfacket tog jag bara ur när det begav sig där i september 2011, la den i "nyckelskålen" och har inte tänkt på den mer än nödvändigt (nada tänk, med andra ord) förrän för ett par veckor sen när jag tog fram den för att använda den vid verkstadsbesök. Det är inte min nyckel! Den här nyckeln är utrustad med finessen för centrallås. Det har inte min Ford. Dessutom passar den inte i låset vilket är bindande bevis kan tyckas.

Ringde idag för att höra mig för hur vi gör nu. Ska inte trötta er med den konversationen längre än nödvändigt (-- Du kan inte ha fått fel nyckel! -- Men det har jag fått. -- Det är omöjligt! --Uppenbarligen inte, jag har fel nyckel - har den framför mig. -- Du tror inte du bara blandat ihop reservnyckeln och den vanliga? -- Nej, jag har nämligen inget centrallås, och den passar inte i låset. -- Det är i alla fall omöjligt för oss att blanda ihop nycklarna! -- Tydligen inte. -- Du kanske har blandat ihop den med nån kompis nyckel? -- Nä, inte om vederbörande inte varit inne och rotat i min nyckellåda - det känns inte relevant. -- Men så kan det vara! -- Nej, inte troligt faktiskt. -- Jo. -- Nej!)
Bruden som svarade försökte dessutom 400 gånger förklara för mig hur deras rutiner såg ut. Vilket inte hjälpte mig ett skit, nånstans har rutinen denna gång gått fel. När rutinen var på gång för den 401:a gången i luren lackade jag ur och hon frågade, i falsett, om jag ville prata med chefen.

Chefen rapade ännu en gång upp rutinerna örat på mig. Totalt ointressant, eftersom jag hade rätt bra koll på dom vid det här laget. Till sist gick chefen med på att titta i registret och se om det möjligtvis fanns nån mer Ford inlämnad (för till en Ford går åtminstone den nyckeln som inte är min) i närheten av min rent tidsmässigt.
Det fanns det. En. Kostar ju inget att kolla liksom.
Så chefen ska ringa tillbaka, vilket inte känns så troligt om jag utgår från min magkänsla. (Men till hans stora glädje ringer jag mer än gärna i morgon igen och frågar hur det gått, men det vet han ju inte än.)

Anledningen till magkänslan där ovan förresten beror på den här kommentaren:
-- Ja, men du vet... tänk om alla skulle ringa hit när dom tappat sin nyckel efter sju månader och tro att vi står för en ny?
Lille gubben. Helt fel människa du sa det där till. Inbillar du dig, att jag skulle komma på idén att, efter sju månader, ringa er för att få en ny nyckel om jag tappat den i närtid? Men herre gud, skärp dig! Jag ringer nu, efter sju månader, för att jag upptäckte det nu, din jubelidiot!

En av anledningarna till att jag behöver ha en fungerande reservnyckel är förresten att jag tänkte anlita PWG i augusti.Kan likna mig vid uppstånden efter döden

Min sämre kamrat Latmasken gjorde sitt allra bästa för att jag skulle trycka på avboka-knappen för spinningen idag. Det hade han (möjligtvis hon eller, fast det bär mig emot lite, hen) inte mycket för. Gav Latmasken en snyting på käften och åkte iväg till gymmet.

Nu har feel good-känslan infunnit sig. Tack, Andreas.


Fram med 11-kaffet


Snygga men något svettiga eller?

img_2088 (MMS)

Snygga men något svettiga eller?


Voodoo?

Gött trött efter dagens megaträning med Madde.

Nu undrar jag bara vad det är för mördarbakterie som håller på att sprida sig. Jag gick ut stenhårt med min onda höft (och fick höra massor av glåpord där höftled och ålder skadeglatt kommenterades - nu har åldersaspekten helt försvunnit vilket är ett intressant fenomen), sen sällade sig Madde till åkomman i fråga. På samma sida dessutom, vänster.
Ikväll höll jag på att svimma (nåja, men överdrifter är alltid käckt) när Terriern inte kunde visa en del av övningarna på cirkelpasset, för hon har ont i... jajamen, höften. Behöver jag skriva vilken sida?

Det känns inte alls som bra PR att tre av gyminstruktörer har exakt samma skada. Men vi tränar faktiskt helt olika allihop, Madde springer som en komplett galning, Hanna lyfter tunga grejor och jag kör lite random in between typ! Dessutom kom ju min höftskada till efter en svår fallolycka (det låter bättre än att jag halkade och landade på höften när jag skulle slänga soporna). Det läkte aldrig. Trots att jag vilade jättelääänge (ett dygn är en eon av länge). (Ganska exakt lika länge som Madde vilade sin höft efter sina första symptom, tror jag bestämt.)


Hörde vad du sa

Den där föreläsningen med Babben Larsson igår gjorde susen. Nu så här i närtid i alla fall, medans det är i färskt minne.

Ställer kontrollfrågor för att se om det är värt att hetsa upp sig över att hela min planering gick åt skogen i dag.

1) Är det ditt fel, Åsa?
Nej, än så länge har jag inte förmågan att påverka vädret, och hade jag haft den vet vi väl alla att jag inte valt snöblask en dag i april.

2) Kan du göra nåt åt det, Åsa?
Nej. Inte ett jota.

Oj, jösses, va lätt det gick. Nu slutar jag upp med att stå och glo ut genom fönstret och med ren vilja försöka få till minst 15 grader, uppehåll och strålande sol så jag kan ta tag i mina uteprojekt som denna dag uprsprungligen var ämnad för. 
Känns skönt att styra om till inneprojektlistan utan adrenalinpåslag.

Adrenalinet kan jag behöva sen när jag och Madde kör vårt traditionsenliga (allt som sker fler än en gång går väl under traditionsbegreppet?) fredagsträningsläger.

 
Har ju snöat förr på Valborg

Inga minusgrader i sikte de kommande veckorna enligt de flesta prognoser.

Funderar på att kånka ut odlingarna på altanen. (Fast då är det kvitto på att vi, om några timmar, kan gå in på vädersajterna och konstatera att dom ändrat prognosen till permafrost de närmaste dagarna...)
Eftersläckningen gick ju så där

Ber kungen och drottningen, regeringen och deltagarna på kvällens pass uppriktigt om ursäkt. Jag var inte på topp i kväll. Verkligen inte. Men jag var lite (där var det ingen överdrift precis) uppe i varv efter morgonens obekväma rivstart och fullkomligt ofokuserad.

Det blir ingen repris på det. Hoppas jag. Hatar, som sagt, morgnar (särskilt dom vid halv fem) som startar i 220 knyck, vilket sätter en snuskigt dålig nivå för de följande vakna timmarna det dygnet.

Nu gallskriker kudden där inne i sängen hör jag. Kommer på stört!


Oj, brinner det?

En helt vanlig dag.

En liten eldsvåda inuti värmepumpen bara. Inget märkvärdigt, shit happens.Den gode värmepumpsmekanikern hade lämnat kvar bevis. Vad skönt. Så jag inte trodde han ljög liksom.

Hela min jäkla morgon (någon långfrukost och tidningsläsande var inte aktuellt) gick åt att springa upp och ner, fram och tillbaka mellan garage, elcentral och annat för att se varför det bara var 15 grader i huset när jag gick upp vid halv fem. Propparna smällde som hagelgevär när jag försökte hitta nån lösning. Allt mixtrande till ingen nytta med facit i hand.

Sabbade morgonrutiner så där tidigt betyder uruselt humör resten av dagen. Så nu vrider ni på motståndet, ler, svarar glatt att det känns bra om jag frågar och trampar på utav bara sjutton på spinningen ikväll. Förstått? Och tar dom tyngsta vikterna på den funktionella träningen och bollar med dom som dom vore pingisbollar. Och ler. Hör ni det? Ler! Då ska vi nog klara oss igenom det hela utan några utbrott ska ni se.
Ni behöver inte säga att jag är bäst, för det vet jag. Och hallå, alla vet väl att Göteborg är en förort till Skövde?  

 


Ondskan personifierad

Får rysningar och mår illa. Igen.
När alltihop det ofattbart hemska utspelade sig, och ett par dagar efteråt, kände jag t ex ett lätt obehag att gå ner till tvättstugan när jag var ensam i huset. För ingen vet var ondskan håller sig gömd.

En tung och påfrestande tid är att vänta de närmaste veckorna för överlevande och närstående till offren och överlevande. Det är med största säkerhet ett helvete. Ett helvete en gång till.

Första dagen. Av många fler. Aftonbladet 16 april.

Det viktigaste är inte att delta, det är att vinna

Snart avkast för IFK Skövde. Jag passar på att ta en stärkande promenad innan. Bort till Christer och Bittan. Har packat ner lite hälsokost eftersom det ryktas att det ska serveras flytande nyttigheter också där borta i tv-soffan.


Se så, nu har ni ganska exakt en timme på er att mysa till det och smörja upp stämbanden innan det är dags att bänka sig i soffan framför tv:n. Om ni inte är på plats i Partillehallen förstås, det är ju det optimala.


Perfekt avslutning på kvällens trerätters.

img_3368 (MMS)

Perfekt avslutning på kvällens trerätters.


Bättre lycka nästa gång

Asch då. Två misslyckanden hittills idag. Jag klarade bara av hälften av den tänkta träningen i morse. Lite lätt träningsvärk och känning av en gammal krigsskada gjorde att jag bara körde två pass. Snålt.

Sen kan man väl påstå att Skövde HF inte direkt gjorde en lyckad match mot Lugi. Urtråkig match. Men totalt sett har ni gjort en grym säsong, tjejer!

Nu är jag uppdressad för att åka till Bittan och käka tre-rätters. Där blir det garanterat inga misslyckanden. Hoppas jag kommer ihåg att tugga bara - jag är utsvulten!
Vem hjälper mig hänga upp tvätten

Oj. Oj, oj. Oj, oj, oj.
Så där ja. Då var jag och Madde klara med dagens utmaning. 5 pass. Tur det var uppdelat på morgon- och kvällsskift med hela 6 timmars återhämtning emellan. Nu är jag helt skinnflådd på axlarna efter att ha klappat mig själv ett par timmar.

Hur tänkte jag när jag körde igång en tvättmaskin innan jag stack iväg för kvällsomgången? Jag kanske kan vältra ut plaggen ur trumman med ett kvastskaft och sen sprida ut dom lite luftigt på golvet med fötterna. Dom torkar väl lika bra liggandes? Icke aktuellt att lyfta armarna över höfthöjd mer idag känner jag.

Tack gode gud, eller tack gode Andreas rättare sagt - som går in i morgon och kör morgonspinningen istället för mig. Hur sa? Nej, självklart ska jag inte stanna hemma och vila. Ska va med som deltagare förstås. Skärp er. Se så, pallra er upp,  klockan 9.00 kör vi igen. Spinning, power, gym, spinning. Snart dags för strandhäng ju.

Handboll i mor'n igen. Nu är det den kvinnliga sidan av Skövdes handbollsstoltheter som förhoppningsvis ska upprepa det herrarna gjorde igår.

Och sist på lördags-agendan: "Halv-åtta-hos-mig"-finalen! Fjärde och sista deltävlingen. Hos Bittan.

Konstaterar att jag inte behöver vanka fram och tillbaka och fundera på hur tiden ska gå denna lördagen heller.


Sjutton vad det bankar

Så där ja. Då var vi halvvägs. Nästan. Två pass klara, bara tre kvar.
Med tanke på hur trött jag var när klockan ringde i morse så är jag redan nu imponerad av mig själv, att jag ens kom iväg till gymmet. Fick till och med använda kulstötarmetoden för att få in linserna i ögonen. Det är uppenbart tecken på trötthet.

Två frukostar (en fridfull, den andra panikhungervarianten), två träningstimmar och en dusch och klockan är bara elva. Då hinner man göra massor innan nästa omgång av kvalitativ egentid på gymmet.

Nu ska jag dra igång projekt städning, vilket skulle gå lättare om huvudvärken ville ge med sig. Huvudvärk är djävulens påfund tycker jag.


Måste hjärntvätta mig med tvål

Jösses! Vilken match det blev. Det gjorde ni strålande killar. Tack för föreställningen IFK!

Tyvärr satt jag precis nedanför Sävehofs hejaklack. Sicka o-goa Göteborgsgubbar.I dag hade denna infantila samling tydligen kommit till f och h i "Ordbok för rötägg". På f hade dom hittat ett ord som rimmar på titta och på h ett som rimmar på kora (eller möjligtvis förlora om man vill vara lite vitsig en dag som denna).
Dessa två ord skanderades i princip konstant under hela första halvlek. Nu känner jag mig smutsig i hjärnan, era snorungar.
Blev imponerad av att ni faktiskt lyckades uttala Wremer rätt så många gånger. Det är ju ändå liite trixigt att få till W och r där i början så det ligger rätt i munnen.
Så dåligt. Så lågt. Pinsamt lågt.
(Och då är jag ändå inte speciellt känslig för sånt där, jag brukar själv dra till med nåt könsord då och då när jag blir riktigt irriterad, vilket folk som känner mig kan intyga.)

Men som sagt. Nu vann vi. IFK vann. Hörde ni det, Sävehofklacken? Ni fick stryk. Trots ert enorma ordförråd där uppe på läktaren.

Go' handbollskväll var det i alla fall. På söndag går den femte och avgörande kvarten. I Göteborg. Huga.


Skövde lever!

img_2076 (MMS)

Skövde lever!


Amerikansk buffé sitter alltid fint!

img_3866 (MMS)

Amerikansk buffé sitter alltid fint!


Sträcker ut i spåret

Ni ser va? Dom riktigt springer av sig själva.Synd att skita ner dom första dagen så jag låter dom stå, så där lite på språng mitt på köksgolvet, och gotta till sig tills på lördag (eller möjligtvis söndag, man ska inte stressa fram saker och ting).

Näe, nu har jag lite att stå i. Åka och äta buffé på restaurang Valle innan handbollen t ex, sånt där viktigt som ger den så kallade tillvaron guldkant.
Varvar väl ner ett par timmar

Nyss hemkommen från jobbet. Och känslan som infinner sig när man konstaterar att man ska vara där om cirka åtta timmar igen är inte direkt nån feel-good-upplevelse. Snarare lite ångestframkallande, eftersom jag måste (inte förhandlingsbart) ta mig igenom min morgonrutin med fridfull frukost, SLA (lokalblaskan) och tusen små andra ticks man har för sig innan man känner sig redo för en ny dag. Så klockan står på 04.30. Grattis till mig.

Tur att Madde piggade upp mig nyss med sms:et där det ståra att hon hänger på mitt tänkta träningsläger (näst intill i alla fall, kom inte på nåt bättre ord för galenskapen) på fredag. Två träningstimmar på morgonen. Tre på kvällen. Att det finns två så sjuka människor som jobbar på samma ställe är fantastiskt.

Förresten ska jag åka och köpa ett par löparskor i morgon.
(Om ni lovar att inte berätta för någon kan jag berätta att jag faktiskt var ute och provsprang lite igår. Ungefär 400 meter. Max 400, kan ha varit 200 vid närmare eftertanke. Skornas fel att det gick trögt. Ja, dom är faktiskt jääättegamla. Och då känner man sig förstås som en elefant när man kommer dundrande i terrängen. Näe, nya skor är grejen. Då kan jag liksom sträcka ut och mer liknas vid den antilop jag egentligen är. Så tänker jag mig i alla fall det hela.) 

Handboll i morgon. Fjärde kvarten för IFK Skövde som måste vinna mot Sävehof för att leva kvar i slutspelet. Stort tack till Prinsessan som tar mina klasser i morgon så jag kan gå och kolla på matchen!Det går lätt nu

Nu har jag lite lätt panik känner jag. Efter påskens frosseri kommer det behövas en större lyftanordning för att få upp mig på den där spinningcykeln. Några av deltagarna kanske kan lyfta upp mig förresten. Bra idé där. Kreativt.


Hem vardagliga hem...

Hemma igen. Efter påsken i Köpenham. Jag åkte med trots feber. Med facit i hand blev lördagen rätt dryg eftersom jag fick köra hela vägen ner till Helsingborg. I min fantasi hade jag tänkt mig ligga ihopkrupen i feberfrossig fosterställning i baksätet hela vägen, och vakna som en ny människa nere i Köpenhamn, men nu blev det inte så, och därför slog jag inte direkt alla klackarna som fanns i taket på påskaftonskvällen på grund av smärre trötthet (läs dödslängtan). Men trevligt var det. Förstås. Alltid skönt att resa bort.

Under helgen, på Glypoteket, stötte jag på den här snubben som var ett av inslagen i Buddha-utställningen, och bara måste dela med mig. Hur obehagligt vore det inte att ha den där statyn chillandes i ett hörn? Men ändå lite spännande, va? För han har onekligen glimten i ögat. (Pjäsen i fråga är i min storlek förresten, det är inte nån liten prydnadssak vi pratar om.)Fika på en sån där gemytlig vägkrog...

img_3981 (MMS)

Fika på en sån där gemytlig vägkrog...


Svinkallt i Nyhavn trots solsken!

img_5805 (MMS)

Svinkallt i Nyhavn trots solsken!


Men jäkligt glad påsk då

Välkommen till min verklighet.Observera den lilla kycklingen på näsdukspaketet. Påskstämningen är på topp!

Bitterheten har fått ett ansikte.


Vem har ätit kokosboll i soffan?

img_0962 (MMS)

Vem har ätit kokosboll i soffan?


Kapitulerar för fakta

Förkylningen är på topp kan meddelas.
Jag kände mig fräsch när jag vaknade - big mistake. Sprang runt på stan i förmiddags. Första anhalten var JC för att lämna en grej till Sandra och fick kasta mig ut ur butiken näst intill mitt i samtalet när jag kände svetten börja rinna nerför ryggraden.
Därefter tog stora skosnöresjakten vid. Inte en enda butik i hela sta'n har ett par skosnören till ett par höga stövlar. Åh, vad irriterande. Svetten fortsatte lacka, huvudvärken tilltog och snoret rann mer och mer för varje butik jag besökte.

Väl hemma, efter ytterligare några svettiga ärenden, vilades det lite innan lunchen serverades vid halv två.  Lax brukar alltid pigga upp. Men nä. Inte idag.
Avbokade mig precis från kvällens träning. Då förstår ni hur sjuk jag faktiskt är.
(Jag åt inte upp maten heller, det säger nästan mer om sjukdomsstatusen än den inställda träningen...)


Fantastiska männniskor all over

Trotsade snoret och åkte bort och tränade eftersom jag nu bestämt med Madde, hon hade aldrig trott på snor-grejen och då hade jag fått höra det till huvudet trillat av. Spinning med brun och snygg Sandra. Power med skadad men glad Martina.
Och en hel massa annat löst folk som bidrog till den där stämningen man blir så glad av.

Som av en händelse hade jag och Madde likadant Röhnisch-linne på oss. Såg att det faktiskt inte alls var till min fördel, jag såg ut som en liten dvärg med linnet slafsandes nere vid anklarna bredvid den där långa ståtliga människan vars kropp är gjord för det där plagget.

Tog ledigt från mitt kvällsskift idag. Det ska firas med en rejäl shoppingrunda. (Jag brukar komma hem med noll påsar om jag väl bestämt mig för att bränna lite pengar, tillhör mer shoppa-är-som-bäst-när-det-ekar-tomt-på-kontot-typen.)Tur man har en mun att andas med

Denna morgon började med fyra kg snor i näsan. Jäkligt onödigt!

Men nu hinner jag faktiskt inte ta nån hänsyn till det. Låtsas som inget.


Redan på jobbet. Och piggelin! Vad händer?

img_5879 (MMS)

Redan på jobbet. Och piggelin! Vad händer?


Projekt sommar 2012

Hur svårt kan det va, liksom?Ganska svårt. Om man tittar på hemsidan där jag hittade den här bilden. Lite småpyssligt skulle man också kunna uttrycka det.
(Till ägaren av bilden: Hoppas det är ok att jag skärmdumpade bilden, hittade ingen kontaktadress så jag kunde fråga. Vid misstycke tar jag bort bilden om du säger till.)
 
Nu vill jag. Det är dax. Jag har inspiration och motivation att göra det jag grunnat på så länge. De senaste två åren har jag varit så less på allt vad gäller bygg- och renoveringsprojek, allt jag tänkt göra har avstannat redan vid själva ansatsen att ta mig an uppgiften. 
I vintras skulle jag renoverat tvättstugan, men det var inte alls läge. Man kan inte vara kreativ om man inte mår helt 100 mentalt. Den får vänta tills nästa vinter, för man gör ju inget innegrejande när det är sommar.

Men nu så. Fristående altan då, high five på den va? 

(Mjukstartade förresten med ett litet annat projekt i helgen, som egentligen är snuskenkelt om man bara får tummen ur, en simpel liten trätrappa på baksidan. Visste ni att det heter vangstycken? Hela mitt (ganska långa, jag säger det själv) liv har jag trott att det heter vagnstycken! En helt ny värld öppnar sig allt som oftast när man botaniserar i byggbranschen. Ger jag mig i kast med altanbygget kommer förmodligen hela universum rasa över mig eftersom jag inte kan ett jota, men jag är jäkligt snabb i huvudet och en jäkel på autodidaktik.)


Perfekt dag, om man bortser från minusgraderna

Igår förlust i handbollen, idag isande nordanvind. Same, same - domarna läggerär orsaken till sordin på stämningen (inte alls deras fel att vi förlorade, dom var bara upprörande urkassa helt enkelt) ena dagen, iskall storm den andra.

Men... yippiiiieeee, den lilla bilen är i sin ordning igen. Tuffar och går utan ett enda missljud (åtminstone hörs inget när man sitter inne i bilen längre). Hade jag inte fått skitbråttom från verksta'n direkt till träningen hade jag strögat några varv på sta'n, suttit rak i ryggen och rattat bilen med högt huvud (istället för den senaste tidens vana, när oljudet varit som värst, försökt krypa ner under instrumentpanelen för att inte synas, samtidigt som man korsar fingrarna och hoppas man inte kör på någon) genom folksamlingarna.

Mycket trevlig, prisvärd och kompetent bilverkstad där förresten.  Rekommenderas varmt.
Hade en ung vacker kvinnas (och mans bör väl tilläggas för att inte könsdiskriminera) bil stående på min uppfart under helgen då dessa trevliga Forsvikare var och förlustade sig i den kungliga hufvudstaden. Damen i fråga fyllde jämnt antal tiotal år dagen till ära och då passade pappsen på att bil-busa lite. Köra pyntning med ballonger och sånt. Han är fiffig, pappa. Själv hade jag aaaaaldrig kommit på sånt där bus.
Avslutar med en, kanske, något filosofisk fråga om varför jag helt plötsligt, idag, är så fruktansvärt pigg? Normalt vid den här tiden brukar jag gäspa käken ur led och undra när jag kan gå och lägga mig utan att rodna av skam.
?Uppvärmning!

img_5261 (MMS)

Uppvärmning!


Tålamod är min påse

Aha! Nu förstår jag varför alla förstå-sig-påare säger att man inte ska vara för ivrig att köra igång förgrodden av gurkplantorna.

Den här lilla raringen är tre och en halv vecka.
Dom kommer att ta livet av mig (ja, det är sju stycken vilket kan tyckas lätt överdrivet för fullt normala människor - men snälla, några kan ju dö!) eftersom dom inte kan planteras ut förrän det är cirka 15 grader i jorden. 15 grader? Det är väl i juli. Räkna på hur många veckor det är dit och använd fantasin hur jag sakta men säkert kvävs av växtlighet.
Ren och pur lycka

img_6915 (MMS)

Glömde lägga upp bilden igår på hur äkta lycka ser ut. Lyckan personifierad i Maddis med en hel budapestrulle framför sig, och underbart goda pop tarts! Tjejen hela da'n, som hon brukar beskriva sig själv, helt enkelt. (Jag vet inte hur det gick till när vi tryckte i oss varenda liten smula av allt gott. Men jag vet att det låg ett lätt illamående i luften efteråt.)


Ny månad igen då

img_3720 (MMS)

Härlig start på dagen! Såg till min lycka att jag hade 8 rätt på måltipset i morse! Och när jag rättade lottot upptäckte jag 7 rätt! Två sjuor förresten. En på första dragningen och en på andra. Firade med en flaska bubbel nu på morgonkvisten. Dags att åka till jobbet. Eller förresten, jag kan ju ta ledigt nu. Kör en resa till Bahamas istället. Tjing!


RSS 2.0

BloggRegistret.se

BlogRankers.com

Personligt