Mörker

Är på urdåligt humör. P g a detta erbarmliga mörker.

Trist.
Trist.
Trist.

Blev piggare och lite mer allert efter mina pass på gymmet i dag. Ja, förhållandevis så sprudlade jag av glädje efter att ha fått fart på lite endorfiner. Därmed inte sagt att man är på topp - långt därifrån. (Har fortfarande så in i sjutton ont i hamstrings. Ändå har jag vilat (om man bortser från kroppsarbete i husrenoveringsbranschen hela helgen) hur länge som helst ju - tre dagar! Ska jag vila ihjäl mig eller?)

Har ett perfekt motiv på hur jag känner mig, ska ta en bild på det objektet i morgon igen - det blev inte så bra när jag svängde förbi och knäppte en bild i mörkret. Kommer i morgon.My man

Really nice shit!Yes indeed!

Nerkyld till nollan

Skrattade gjorde jag absolut inte när jag stod vid sidan av fotbollsplanen i regnet utan paraply i två timmar och tittade på när Skövde AIK fick stryk av Kristianstad. Hade det varit bra fotboll hade jag kanske, trots omständigheterna, pressat fram ett litet leende, men läpparna kröktes bara vid de tillfällen jag gäspade.

Däremot asgarvade jag när jag läste det här. Det tinade upp mig lite, så nu har jag känsel i tre av tårna i alla fall. Kan inte exakt peka på varför krönikan föll mig i smaken, eftersom jag tycker Jihde är bra till skillnad från Alex. Småskrattar fortfarande...

UPDATE 26/10: Vill bara förtydliga mitt inlägg eftersom det blev lite syftningsfel i ovanstående. Jag tycker inte Jihde är dålig, men det tycker Alex - så skulle det vara.
Ja, ni fattar va. Alex äger även om vi inte tycker om Jihde på samma sätt. För visst sjutton är det väl hatkärlek Alex känner?

Vi pratar inte fotboll, vi pratar Fotboll...

Härligt att man har så extremt många fotbollsintresserade vänner som vill följa med och titta på Skövde AIK när dom, förhoppningsvis, tar sig till superettan på lördag. Det är stort ju!

Terriern ska åka på hundutställning (!) - och trots smeknamnet ska hon inte ställa ut sig själv. I Arvidsjaur, typ, eller nåt - så hon vet inte "om hon hinner hem". Här är väl en prioritering verkligen på sin plats va... pfffft, hur många hundutställningar finns det inte. Va?!

Funderar på om jag ska fråga brorsan om han ska med. Han är nog den som är mest fotbollsintresserade av de andra jag umgås med - och då får man betänka att jag inte är helt säker på att han vet att man spelar två halvlekar och inte har skridskor på fötterna i fotboll.

E, som säger sig hata sport, erbjöd sig följa med. OM hon inte skulle åka och titta på sonen som spelar hockey! Hmmm... Funderar lite på det.

Superettan. Smaka på det lite. Ligger bra i munnen. Faktiskt. Superettan.


Storkovan

Nu är det dax att förgylla den här gråa kalla och urtrista tillvaron, bestämde vi. Jag och fru J.

Så i morgon åker jag ner med Lotto-kupongen till fru J för att den högtidligt ska bli ifylld. Vi är ju rationella människor båda två så vi räknar inte med att vinna i första dragningen efter inlämnandet, men kanske andra, möjligen tredje och absolut senast i den fjärde. Ja, vi kör en femveckorskupong för att det inte ska se så självsäkert och drygt ut när vi lämnar in den. Ödmjukhet, ni vet.

När vi vunnit våra miljoner tänkte vi köpa nån passande liten rörelse att ha som fritidssyssla så man inte blir förslappad. Belägen på varmare breddgrader än Svedalas förstås. Så om det inte skrivs något här om två, tre eller möjligen fyra veckor då vet ni vad det beror på. Då har jag lite att stå i...

(Att jag och en f d jobbarkompis har lämnat in måltipset i ur och skur i femton år utan att förgylla den förbaskade tillvaron med mer än kanske totalt tusen spänn om jag avrundar slarvigt uppåt ägnar jag inte en tanke just nu.)Ska. Ska inte. Ska. Ska inte?

Ska man vaccinera sig?

Nej. Jag ska inte! Totalvägrar.

Rätt? Eller fel?

Jag hatar sprutor. Svimmar oftast.
Det är min enda motivering. Sunt förnuft och genomtänkt beslut med klok motivering finns inte. So sorry. Punkt.Pensionärer är det värsta jag vet

Nu är inte rubriken på det här inlägget helt rättvisande måste jag tillstå omedelbart så det inte blir några missförstånd.

Det är bara så att jag råkade hoppa in och köra ett s k "senior-pass" på gymmet i dag. Senior = ingen spypåse behövs för instruktören (ego), man är där och ser glad ut, kör lite moves och har j**igt kul, helt enkelt.

Kul var det också! Jätteskoj. Indeed. I ungefär 30 minuter. Sen vek sig vänster ben och det kändes som nån körde ett ninjasvärd i baksidan av låret, eller i skinkan om man ska vara precis.
Vänster hamstring har varit lite labil på sistone om man uttrycker sig lite flummigt. (Ont som satan i klartext!) Men jag har låtsats som ingenting. Låtsats som det regnat. (Förutom en kort akut-stretch som Terriern fick göra häromdagen när jag höll på att dö av smärta...)

Nu: Aj, aj, aj. Ont, ont, ont! Hela tiden! Sittande, stående och liggande.

Hur kul känns det att som idrottsinvalid i hyfsat ung ålder (nåja - men absolut inte pensionärsmässig i alla fall) säga att skadan uppkom på pensionärsgympan?

(Bästischefen muntrade upp mig, när jag råkade beklaga mig, med att det minsann finns dom som har protes som tränar på Nautilus! Bästischefen är mycket nära att bli bara Chefen...)

Jag är nära serviceboende nu, känner jag. Väldigt, väldigt nära.


Betongkeps

Uttrycket betongkeps har fått en ny innebörd efter en dag med putsning av källarvägg.

Det dammar rejält (eller: dammar som satan - välj själv) när man blandar cement. Trots en halv flaska volymbalsam är det en really, really bad hair-evening indeed i skrivande stund. 

Inga bångstyriga lockar eller virvlar att ta hand om precis. Jordens hårdragningskraft är större än nånsin...

Veckans groda

Efter gårdagens spinningpass säger V i receptionen:

-- Du ser ju helt oberörd ut.

-- Ja, det var lugnt i dag, inte ens tofsen är svettig, sa jag.

Vilket var väldigt dumt sagt med tanke på att V totalvägrade prata med mig mer eftersom han tyckte jag var äcklig.

Snälla V, kan vi inte lägga det här bakom oss. Hur många gånger ska jag behöva säga att jag syftade på hästsvansen, håruppsättningen, frisyren, peruken eller vad som helst.

Jag menade naturligtvis inte tofsen.


Projekt kamikaze

Måste ju ha nåt att sysselsätta sig med. Varför inte fräscha till källaren?

Beräknad tidsåtgång: En evighet.
Det är dessutom många fler kvadratmeter i källaren som är i exakt samma skick, så man kan grovt räknat kalkylera med att ilagning av puts, målning och klinkersläggning är klart runt 2020-2022.

(Egentligen ska det här rummet, så småningom, bli min alldeles egna spa-anläggning. Med bastu och relax. Men det får bli när resten är klart. 2025.)

Vill ni mig nåt - så vet ni var jag är. Ta källarvägen.Snyggt spänne

Tycker det är skönt med folk som är ärliga.

Frågade Terriern om hon tyckte jackan var snygg som jag var på väg att köpa.

-- Skitsnyggt spänne där i fram i alla fall, svarade hon.

Ok! Got it!
Skit i det då.
Köpte den ändå.

Tvärr syns bara överdelen på jackan på bilden, det enda snygga med jackan - spännet - syns inte. Och jag är på väg för att träna, osminkad och bedårande.
Vad sa du? Om jag bokat nån klipptid? Jodå - ringde i går och ville ha en tid i förrgår men fick en om två veckor. Jag är inte helt blåst, är fullt medveten om problemet.

Färgen på jackan är i alla fall uppiggande i mörkret. Så det så! Ska köpa den knallgula mössan också, som till och med föll Terriern i smaken. Då kan jag kanske överleva höst och vinter.


 


Finanskrisen djupare än nånsin?

Skickade i går in ett papper till banken för att lägga om en del av mitt huslån där bindningstiden går ut vid månadsskiftet. Ville lägga det som rörlig ränta istället för att binda det en ny femårsperiod. Hela härligheten rörligt ett tag. Tills det börjar röra på sig.

I dag hade förmodligen dokumentet redan nått min personlige bankman för ett meddelande fanns på mobilsvar i eftermiddags:

-- Hör av dig. Tycker du ligger lite högt på räntenivåerna på lånen, vi ska nog kunna göra lite på de där procentsatserna. Som sagt, hör av dig så bestämmer vi en tid.

Visst! Självklart! Kommer ilande som ett spett. När du vill.


Spårlöst försvunnen

Undrar ni var jag är?
Då är vi fler - jag undrar också var jag är nånstans. I tillvaron.

Snart, mycket snart, är jag tillbaka. Behöver bara vara mig själv närmast ett litet, litet tag till... Ok?Och var kom domarna ifrån?

Fick pressa tillbaka Mål!-jag-dör-av-glädje-gesten två gånger i kväll. Hur ont gör det inte att dra tillbaka den där känslan in i kroppen igen när målen blir bortdömda?

Det svider kan meddelas. Ungefär lika mycket som någon skär upp bröstkorgen och försöker trycka in hela danska landslaget innan det ska sys igen.

Goodbye VM. Eller? Några små, små chanser finns väl. Ungefär lika sannolika som jag vinner på måltipset i morgon!


Vilket drag

Dagens ordstäv:

Stendör man i soffan 21.15 på fredagskvällen, vaknar man 06.23 på lördag morgon.

Frågor på det?


Gen saknas

Jag saknar "Man-behöver-inte-äta-upp-allt-godis-på-en-gång. Man-kan-spara"-genen?

Finns det fler som har detta fel i den genetiska uppsättningen?
Är vi riktigt många kanske det kan bli ett forskningsprojekt och då kanske man kan slippa såna här anfall av illamående i framtiden.


Smått förbannad

Är så ilsken. Eller förbannad. Välj själv. Och det här inlägget är mellan mig och nån annan som jag inte vet vem det är.

Magkänslan jag haft beror på att:

1) Någon ringer mig från skyddat nummer, både på mobilen och fasta telefonen, och lägger på när jag svarar. Idiot! Jag hör att det är nån i luren! Samtalen började i lördags eller möjligtvis söndags... tog inte så stor notis om det från början.

2) Någon skriver korkade kommentarer på inlägg från 1800-talet härinne. Eller åtminstone på inlägg från 2008. Rena påhopp på mig och någon annan och har absolut inte nåt med inläggen i sig att göra.

Vad vill du? Vem är du? Att det skulle vara olika personer är väl inte troligt eftersom allt började på en och samma gång.

(Är det du som mailat också eller? Ja, som mailat någon vi kan kalla C? Som JAG i dag blev beskylld för att ha mailat ett urtrist mail till. Förmodligen är det du som är skyldig till det också... för alltihop sammanfaller rätt bra tidsmässigt och allt hänger ihop!)

Ge dig! Du har förmodligen nått ditt syfte - så du kan sluta nu. Bra va?

En stor idiot är vad du är. Hoppas innerligt att jag aldrig får reda på vem du är! Aldrig någonsin. Och jag är helt säker på att du inte finns i min bekantskapskrets! Fullständigt övertygad. För så låga människor umgås jag inte med och beklagar dom som gör det.

Du är hjärtligt välkommen att kommentera det här inlägget för att ge en förklaring till ditt agerande. Be my guest!No Tears for Queers

Ångrar inte en sekund att jag gick på föreställningen No Tears for Queers i går. Regionteater Väst och Riksteatern står för uppsättningen där fyra lysande skådespelare gjorde en strålande insats på scen.

Johan Hilton har skrivit boken No tears for queers som dramatiseringen bygger på, en dokumentär om tre hatmord på homosexuella, två utspelar sig i Sverige och ett i USA.

Man fick naket och avskalat se skådespelarna åskådliggöra de tre fallen och att någon lämnade teatern oberörd i går kväll är inte sannolikt.

Helt ologiskt önskar jag ändå att jag inte hade behövt se föreställningen. För grejen att det överhuvudtaget skrivs en bok om hatbrott mot homosexuella gör mig illa till mods. Har väldigt svårt att ta in att det faktiskt finns homofobi både här och där i samhället. Hade det inte funnits rädda, inskränkta och korkade människor hade boken inte behövts skrivas och pjäsen inte sättas upp.

Elisabeth Ohlson Wallins fotoutställning In hate we trust visades i samband med föreställningen. Hon är så enormt duktig.

Pallra er nu i väg och titta på föreställningen. Turnéplan hittar ni på Regionteater Väst.

Hate it

Efter cykelturen hem från Nautilus i går insåg jag att jag är i skriande behov av vantar. Och, dessvärre, mössa!

Gjorde en löpning runt i affärerna efter nåt varmt, snyggt och färgglatt att sätta på huvudknoppen.
Provade.
Förkastade.
Provade.
Gapskrattade.
Provade.
Svettades.
Provade.
...

...och så vidare.
Ända tills jag höll på att skrämma slag på mig själv när jag såg mig i den i övrigt ursnygga Peak-mössan. Är fortfarande darrig i benen efter min uppsyn i spegeln.
(För att inte tala om skräcken när jag såg frisyren efter möss-provar-rundan - statisk elektricitet hade verkligen gjort sitt till för att piffa till peruken.)

Insåg att jag får frysa öronen av mig den här vintern... får möjligtvis fortsätta att använda det gamla skrället, som jag inte heller ser klok ut i, helt enkelt.

Cykelvantar blev det i alla fall:Konstig magkänsla

Går runt med en känsla i magen att nåt inte är som det ska.

Ingen aning om vad som inte är som det borde... En konstig känsla bara, som sagt.

Kusligt.


Visste väl att det var nåt i veckan...

Haft en kuslig känsla av att jag glömt bort något. Något inplanerat och bestämt.

Frågade Terriern om hon skulle följa med på handboll på tisdag. Nedrans tur att hon inte kunde det eftersom hon jobbar - annars hade katastrofen varit ett faktum. 

Jag ska ju gå på teater på tisdag. Det stod klart och tydligt i almanackan, och om jag bara kunde titta där då och då hade jag inte behövt ha den där kusliga känslan...


Svårt att höra vad jag skriver?

Mardrömsspinning kan man kalla dagens prövning. Ett pass utan mikrofon är ingen kurragömmalek direkt.
Och mikrofonen var död, stone dead! Indeed!
Jag blev lite stressad, för mitt pass bygger lite på att folk ska va allerta och hänga med i svängarna - lite svårt om man inte hörs, va?
L garanterade mig efteråt att jag definitivt hördes utan teknisk förstärkning. Min röst kanske inte nådde ända ut till omklädningsrummet men åtminstone ut till receptionen, så några problem med röstresurserna var det absolut inte.

Kanske just därför mina stämband är lite sladdriga och hela jag kraxar mig fram i tillvaron just nu.
Bästischefen skrev en kommentar på fb om att jag förmodligen bara låter sexig och rivig. 

Hmm... Sexig och rivig. Ja, för sjutton. Det köper jag.


 


Stopp i kanalen

En jag pratade med i veckan berättade att han höll på att rensa golvbrunnar. Då vet jag med bestämdhet att jag tänkte att jag nog borde rensa min brunn i duschen för det var inte i går det begav sig.

Synd att jag inte handlade då. I dag blev jag stående med vatten upp till fotknölarna under morgonens tvagning.

Kolla på det här:-- Fy f-n, hörde jag bakom ryggen när jag lyft på gallret. Det där sticker ju inte jag ner fingrarna i i alla fall. Aldrig.

Nähä, vem sjutton vill göra det? Men nån måste ju... Och jag är fortfarande lätt illamående så här efteråt.

Men kolla in det här då:Jag är verkligen en klippa att luta sig mot.


Dålig förlorare

Nämen, någon vände upp och ner på spelet efter en grov förlust...Såna där fasoner tycker jag är så tråkiga...

3-0 till mig! Det är såååå roligt med sällskapsspel, eller hur?

Höstmys

Ibland kan hösten vara helt ok.

Sovmorgon och långfrukost i sängen piggar upp.

Prova det!Ford från helvetet

Testade reparationen av motorhuven i dag.  Tror ni jag kunde lyfta den förbannade plåtbiten.

Nej! Självklart inte. 

Satan. Ska åka med varningsblinkersen på ner till verksta'n i morgon. Så dom vet att jag är på väg liksom. Ska nämligen prata med versaler igen. STORA FETA KURSIVA såna.

Grön Ford Focus - bilen som gud glömde.


RSS 2.0

BloggRegistret.se

BlogRankers.com

Personligt