Ironiskt?

Golf kan ju faktiskt inte räknas till någon av dom mest fysiskt krävande aktiviteterna, mer mentalt påfrestande, så visst är det ganska ironiskt, eftersom jag kör ett och annat träningspass då och då som är betydligt mer ansträngande rent kroppsligt, att jag skadar knät under golfrundan. (Mitt i golfrundan dessutom, och jag gick inte av utan stegar naturligtvis vidare med mitt onda knä i de ytterligare två timmar rundan varade.)

Ännu mer ironiskt kan man tycka det är att det inte var golfen i sig som orsakade knäskadan utan en jättesöt vit liten hund. Vår fyrboll skulle släppa igenom en tvåboll (orkar inte förklara) där det (tyvärr) råkade vara en bedårande charmig hund med som bihang. Under tiden vovvens husse hålar ut väntade jag, sittandes på huk, vid den lilla vita ulltotten och pratade gulligt bäbisspråk och klappade medan den glatt hoppade och viftade på svansen. Så sött!

Tills jag reste på mig. Där tog det söta slut. Det knäckte till i knät, och det gjorde inte bara ont, det gjorde j-gt ont.

Jag traskar vidare. Hål efter hål... Vid 16:e hålet hade jag så ont så hade jag kunnat hade jag sprungit i fatt byrackan och gjort en dörrmatta av honom. Skulle va skitbra att torka av leriga skosulor på den där ulliga pälsen... Snyggt dessutom med en kritvit dörrmatta, om än opraktiskt.

Knät är svullet. Det gör ont. Pappa trodde jag hade fått rabies. Ja, man vet ju inte, men jag är lite osäker på den diagnosen.

Det kan jag leva med...

Vädret kommer snart att visa sig från sin bättre sida. Det kan jag defintivt leva med.

Känns förresten som vädret börjar redan nu... jag planar ut i soffan på altanen! Ny dag, nya insatser

Jodå - midsommar var lugn och sansad!


Glad midsommar!

Håller på och packar utrustningen inför avfärd till Simsjön för traditionellt midsommarfirande. Förutom jordgubbstårta och diverse annat obligatoriskt ät- och drickbart är jag mest fokuserad på att ta med varma, vattentäta och knott- och myggmotståndiga kläder. 
Ah - vänta... 
...
...
Sprang och la ner myggmedel, när jag nu ändå hade det i åtanke. Hade glömt skriva ner det på "ta-med-listan".  
Ska bli intressant att se om jag kommer ihåg att ta med mig gräslöken från trädgårdslandet, trots att det står på lappen.

Jag hörde på radion att Systembolaget slog försäljningsrekord i går. En av orsakerna förklarades med lågkonjunkturen och den svaga kronan - svenskar har helt enkelt inte åkt utomlands för att köpa midsommarsprit och våra nordiska grannar har varit här och shoppat loss. 
Nåja, min teori är snarare, med tanke på det utlovade vädret, att folk vill vara säkra på att få nån sorts värme. Om man nu inte får den i form av sol, få man tillföra den med några extra snapsar.
Men än så länge lyser solen över Skövde! Ska man våga hoppas att man hinner köra små grodorna innan det utlovade regnet och "minusgraderna" anländer? Jajamen - det tror jag med bestämdhet eftersom jag känner  mig midsommaroptimistisk just nu.

Jag är förresten inte överförtjust i snaps, "biter av" den stackars snapsen minst 10 gånger innan den är slut, så just det momentet gör inte mig direkt överhettad. Jag gottar mig i värmen från det trevliga sällskapet istället. Den värmen är mer än tillräcklig och räcker väldigt länge.

Önskar alla en riktigt härlig midsommar!RSS 2.0

BloggRegistret.se

BlogRankers.com

Personligt