Nya fälgar, tack

Skönt. Då var ett ok borta från axlarna. Däck är skiftade och Forden är vinterrustad.

Mekanikern:
-- Du är rädd om din bil, va?

Va? Vad då rädd om min bil - klart jag är.

-- Jajamensan, sa jag, den är min ögonsten. Vill ju inte byta den mot en BMW eller nån sån skit. 
Sa jag, och korsade fingrarna bakom ryggen.

Mekanikern:
-- Så bra då. Du kan få ett gott råd av mig. Helt gratis. Bilen tar ingen som helst skada av att tvättas emellanåt...

Tack. Vilket superbra tips! Själv är jag blind på båda ögonen och har inte alls uppmärksammat att bilen är skitig. Inte alls...I mitt vinterland

Folk i mikrobyn är inte kloka. Nu är det bevisat.

Traskar ut från det varma kontoret för att hämta posten. Ut i den frostvita verkligheten där till och med tankarna fryser till is. (Nej, jag gillar inte kylan, nä...)
Det är cirka 10 m till brevlådan så vantar, halsduk och jacka åkte förstås på. Och naturligtvis - naturligtvis! - är låset till brevlådan fruset så jag får stå där och fippla ett bra tag.

-- Hej, hej, hör jag bakom ryggen, visst är det härligt när kylan kommer!
Vänder mig och tar fyra steg bakåt i ren förskräckelse. Den största pälsmössan som någonsin skådats sitter på huvudet på människan som tilltalat mig. En människokropp med en noshörning på huvudet var min första tanke.
-- Hej, sa jag lite avvaktande.
-- Den här mössan värmer minsann, älskar att ha den på mig, därför tycker jag om kylan!
-- Så bra, sa jag.

Undrar vad hon har på sig när det är riktigt, riktigt kallt, i dag var det väl max två minusgrader.

I går slängde jag ur mig en av de där standardfraserna man drar till med allt som oftast, "Allt bra?", till B på jobbet. B är visserligen inte från mikrobyn, men han beter sig som han vore det och det hela utspelar sig faktiskt i mikrobyn.
-- Nej, det är för jävligt, svarar han, men skiner ändå som en sol med hela ansiktet.
-- Jaha, sa jag, vaddå då?
-- Jag hade ställt klockan fel i morse och gick upp en timme för tidigt.
-- Nä, fy vad trist, sa jag med medkänsla, för den hade jag inte nåt svårt att hitta avseende en sån blunder.
-- Och sen satte jag på radion och hörde att Sterling gått i konkurs.
-- NEEEJ, sa jag med ännu mer medkänsla, det är dom ni ska åka med den 12 december. Eller skulle åkt med...
-- Just det... skulle åkt med.

Varför ser karln fortfarande ut som han vunnit en miljon på Lotto efter denna utläggning?
Ett normalt beteende vore att skrika, gapa och först svära över klockan (eller möjligtvis sig själv) och sen skylla allt från andra världskriget till elfte september på Sterling. Det är sunt.
Inte rycka på axlarna, småskrocka och tycka att livet är rätt härligt ändå, trots små motgångar.
Hatar såna människor. Eller så är jag avundsjuk att jag inte är sån själv. Ja så är det nog vid närmare eftertanke...Förr fanns det smällare som hette ryssar

Tack! Rysslandsfonden steg i dag... för första gången sen vi slutade använda papyrusrullar, känns det som. En hel dryg krona. Vilket i och för sig inte gör vare sig till eller från i det stora hela. Det kanske innebär att den totalt 70%-iga värdeminskningen sjönk till 69,98%. Men uppåt är uppåt, och fortsätter i den farten kanske fonden återfått sitt värde runt 2030, och ökat i värde runt 2040. Undrar vad man ska hitta på för kul för vinsten då? Köpa en metallicfärgad rullator och bräcka de andra pensionärerna på hemmet?


Känsliga läsare varnas

Jag säger det rent ut, bara så där, utan att linda in det:

Det är f***ing becksvart när man åker till jobbet, och det är lika f***ing svart när man åker hem därifrån.
Och så ska vi ha det i flera månader.

Hur överlever vi?


Ok, nånstans felar det...

Fick den hedersvärda frågan om jag ville vara fadder åt min brorsdotter E. Fuktig i ögonvrån svarade jag naturligtvis ja. Kan föräldrarna anse mig värdig den "titeln" så är jag väl det. Förmodligen. Eller?

Fadder
(wikipedia.org)

"En fadder, gudfar eller gudmor är ett dopvittne som tar på sig ett särskilt ansvar som förebedjare och kristet föredöme för den som döps. Ursprungligen ingick i fadderskapet också ett uppdrag att gå in som adoptivförälder i händelse av att föräldrarna gick bort eller på annat sätt blev oförmögna att ta hand om det döpta barnet.[källa behövs] När fadderfunktionen infördes på 300-talet var en viktig orsak att kristna martyrers barn behövde tas om hand. Fadderskapet som relation sågs förr som så nära att den utgjorde hinder för äktenskap.[1] Faddern, eller ursprungligen gudmodern var också den som främst under medeltiden bar fram barnet vid dopet, eftersom modern ansågs oren under 40 dagar efter förlossningen[2] och således inte fick beträda kyrkan. Dopet var tvunget att ske senast 8 dagar efter förlossningen, därför krävdes denna ställeföreträdare för modern, en gudmor. [källa behövs] Orenheten var att anse som rituell snarare än moralisk, och detta judiska bruk spred sig alltså även till kristenheten, men all tanke på barnaföderskors orenhet försvann vid Reformationen.

I dag har faddern sin offentliga funktion endast vid dopet, där det är vanligt att faddrarna deltar med textläsning eller bön. Däremot är fadderskapet ett livslångt åtagande, och till påminnelse om detta delas vanligen fadderbrev ut. Faddern ska vara döpt och villig att dela ansvaret för barnets kristna fostran. Tidigare krävdes även att vara konfirmerad vilket numera inte är ett absolut krav men fortfarande rekommenderas."

Jag är döpt, jag är konfirmerad och medlem i Svenska kyrkan. Det senare är jag för att jag tror att många andra blir hjälpta av kyrkan i krissituationer, livskriser och annat, kyrkan fyller sin funktion i det syftet. Inte för att jag är troende på något sätt. Inte nåt. Noll tro.

I min värld har jag alltid fått lära mig, i religionskunskap, konfirmationsundervisning och till viss del av föräldrar, att kristna människor är goda. Goda och ser till alla människors bästa. Ju mer kristen, desto mer god, har jag på nåt konstigt sätt fått mig itutat genom åren, även om jag själv aldrig anammat tesen.

Då undrar jag var godheten i denne Christer Åbergs inlägg ligger. Eller när han skriver:

"När jag tog emot Jesus 1984 så kände jag mig inte dömd av honom. Nej, jag kände mig älskad. Jesus kom inte för att döma mig. Han kom för att rädda mig. Det fanns någonting hos mig som inte var bra. Detta någonting åtskilde mig och Gud åt. Det är detta någonting som är synden. På samma sätt är det med homosexuella. Jesus dömer inte den homosexuelle. Han kom för att rädda den homosexuelle på samma sätt som han kom för att rädda den heterosexuelle. Men det finns någonting i den homosexuelle som inte är bra. Och detta någonting är synden. Den homosexuelle behöver göra samma sak som jag och som många andra människor har gjort: Att omvända sig till Jesus och ta emot honom! Då blir man frälst och fri från synden!"

Han räknar sig som en god kristen, och nånstans får han väl sin näring ifrån. Var ifrån? Kyrkan? Läser man lite mer på hans blogg börjar man undra om han är riktigt vid sinna sinnens fulla bruk. Många (ja, de jag orkade läsa) inlägg handlar mer eller mindre om homosexualitet. Är han besatt? Min första tanke är att han är smyghomo. Ursäkta, men det var det jag tänkte...

Sen är vi, som inte har penis, inte fullvärdiga nog att vara präster överallt enligt somliga. Vet inte riktigt vad det är som brister. Jag har aldrig sett nån präst stå och vifta med sina genitalier för att visa sin manlighet och på så sätt kvalificera sig att vara präst.
Och inte heller kan jag tänka mig att bröst på nåt sätt skulle var ivägen för att predika, döpa, viga, läsa Fader vår eller utföra nån annan kyrklig ceremoni? För förutom detta, de rent könsliga olikheterna, så är vi väl människor allihop, med lika värde enligt kristna värderingar? Kvinnor är fullt kapabla överallt annars i samhället,  att utföra hjärtoperationer, släcka bränder, utöva elitidrott, få Nobel-priset - varför i herrans namn kan inte alla tolerera kvinnliga präster? Mansgrisar är vad ni är, ni kvinnoprästmotståndare. (Jag  vet, det finns även kvinnor som är motståndare till kvinnliga präster, det orkar jag inte ens prata om.)

Nåväl, alla företrädare för den kristna tron eller Svenska kyrkan är som de ovan. När jag, allt som oftast, funderar på att gå ur kyrkan, när jag ser nåt korkat uttalande, brukar jag gå in på Karin Långström-Vinges blogg. Då går allt snabbt över. Det finns beundransvärda människor inom kyrkan. Det finns sunt förnuft, acceptans och den där godheten som jag förknippar med kristna människor. Karin är präst, här i stan. Om jag, nån gång, skulle hamna i en krissituation och inte ser nån utväg, vem vet, då kanske kyrkan blir min räddning? Då är jag mycket glad att Karin är präst just här. I Skövde. En fullt normal människa med humor, sjävldistans och verklighetsförankring.

Men tillbaka till mitt fadderskap - kan jag verkligen anta rollen som fadder utifrån definitionen i wikipedia.org? Klart jag kan! Lilla E skulle bara våga bli nåt som inte står för den bild jag har av någon som är kristen. Och strävar jag bara efter att du blir som en god kristen borde vara, som jag blivit lärd, då blir du ett föredöme för alla!
(Den viktigaste frågan är ju trots allt vilken sport vi, du och jag E, ska utöva! Den frågan blir på nåt sätt legal när jag nu (snart) är fadder, då behöver jag väl inte bry mig om föräldrarnas avoga inställning till idrott i alla former? Fadderskapet omfattar väl även kariärsplanering? Eller?)

Läsa bön på dopet? Ah, där har vi ett problem. En text? Från bibeln då eller? Man kan inte få skriva en egen text - den kommer att bli så bra! Ja, ja, ok,  är en egen text utesluten, så visst, vi tar en saga ur bibeln, en del är faktiskt bättre än bröderna Grimms.Vad pratar han om?

Om nån gång uttrycket "män är från Mars och kvinnor från Venus" skulle kunna användas så är det väl  i det här sammanhanget.

Vad säger han? Och vad menar han? Fattar inget.


Ganska fel - men riktigt roligt

Sprang i väg till gymmet för att vara med på spinning.
S hette instruktören, en ny bekantskap.

Kanske inte så bra spinningmusik, men hur kul är det inte när instruktören enbart har valt musik han gillar själv? Helt underbart!
Svensktoppen a la 80-90-tal, Beatles, annat 50-60-tal, Bruce Springsteen och annan skåpmat.

Klockrent!

(S missförstod mig lite när jag innan passet meddelade att jag nog "kör mitt eget race" under passet, så han inte skulle uppfatta det som jag tycker hans pass suger. Uppenbarligen trodde S att jag skulle ta det lite lugnt, förstod jag när han inledde passet med att säga:
-- Alla har rätt att köra sitt eget race, som någon här inne sa till mig, man gör det man mäktar med...
Mäktar med? Snälla du... Jag menade precis tvärtom, jag ville köra skiten ur mig - i dag skulle det göra ont att träna!)

Tack snälla, snälla M för att jag fick ta din spinningplats... Annars hade jag fått vända och åka hem. Skyldig dig en.

Högskoleprovet - matematik

Sammandrag av helgen i bilder:
Så händelselös helg har det varit här...

Men vet ni hur lång tid det tar att snickra? Tänkte väl det. Men jag kan meddela att det man beräknar fixa till på tjugo minuter i verkligheten tar fyra timmar. Själv hade jag kalkylerat med att hålla på tre timmar i går och alltså höll jag på... ja, hur länge då? (Ja, jag fick fortsätta i dag också, annars hade ekvationen inte gått ihop)...

Om man har fyra äppleträd och varje träd ger minst 800 äpplen, hur många äpplen skulle man ha liggande på gräsmattan då om man inte plockade upp dom?  Ovanstående två mosbyttor tog cirka 40 minuter att "tillverka" och jag använde cirka 20 äpplen, hur lång tid tar det att göra äpplemos på alla äpplena och hur många burkar mos får man totalt ?

Fundera inte för länge nu...


Finn fem fel

Åkte och handlade virke till ett snickeriprojekt...

... och råkade snava över en hylla där en massa pyttesmå självhäftande träfigurer reades ut. Köpte åtta små fötter som jag inte kunde motstå även om jag inte exakt vet vad jag ska använda dom till än.

Nyss upptäckte jag att det är nåt som inte stämmer med fossingarna...


Jesus

Jesus Christ Superstar läser jag om i Aftonbladet.

Det kan inte bli fel med Ola Salo i rollen som Jesus. 50 föreställningar ges och jag har ingen biljett till nån av de redan utsålda föreställningarna. Tråkigt, mycket tråkigt.


UPDATE: Hos Nilla hittade jag bilder  från pressvisningen av Jesus Christ Superstar upplagt på tuben. Nåja, vad är väl en bal på slottet, sa jag bittert...


Nu åker du ut

Nu har jag redan hunnit vara nere tre gånger i källaren och gjort en ansats för att börja röja bort en massa skit som inte används, aldrig kommer att användas och som jag inte ens förstår varför jag sparat.

Första vändan ner i källaren: Blev kissnödig. Gick upp på toan.

Andra försöket: Kaffe! Jag behöver kaffe. Gick upp och drack kaffe.

Tredje gången gilt då: Kissnödig igen! För mycket kaffe. Upp från källaren.

Skam den som ger sig, jag gör ett nytt försök.
Strax.
Ska bara...

 


Ursäkta - men framstår jag som handikappad?

Vill härmed komma ut. Komma ut med att jag inte är hörselskadad! Inte alls faktiskt. Jag hör extremt bra vanlig samtalston. Särskilt om samtalet utspelas i runda slängar två meter från mina öron. Just for your information, liksom.

-- Helvete, vi stryker oss va, det är hon som har passet i dag istället för X.
-- Nä, fy fan. Är det hon?
Eftersom jag stod så nära hörde jag dessutom föraktet som det hela uttalades med också. Det var inte med ironi eller humor det sades, utan föraktfullt och nedvärderande. Och riktigt "kände" hur huvudet nickade nedlåtade åt mitt håll när h*n sa "hon som har passet". Jag stod med ryggen emot dom, så jag såg inte...

Säg aldrig så igen! Åtminstone inte så nån annan instruktör får höra nåt liknande. När det gäller mig får ni tala och säga vad ni vill och hur högt ni vill, mig rinner det av. Men det kanske finns andra som inte reagerar som mig, som kanske tar illa upp. Det tänkte ni inte på va? Att nån kan ta illa upp?

Det hade bara varit och gått bort i avskildhet, avhandlat ämnet, kanske viskat fram sina synpunkter till varandra och sen strukit sig på passet. Man får tycka illa om instruktörer, man får gå mitt i passen och man får säga vad man vill till varandra om instruktörerna, men man kan ju göra det lite snyggt.

Vad jag tänkte om er vill ni inte veta. Såna nedvärderande uttalanden säger jag inte högt. Jag viskar och jag tror inte viskningarna hörs här på bloggen eftersom ni som läser inte står tillräckligt nära!

Just for your information, liksom.
Trollen är ta mig f*n inte kloka

Skulle aldrig surfat in på Marcus Birros blogg, vilket jag gjorde nyss. Nu blev jag så upprörd så febern säkert återvände. Min laptop lever farligt just nu med tanke på vilken enorm kraft jag slår ner varenda bokstav för att avreagera mig.

I dagens inlägg från Birro kan man läsa att han slutar blogga efter att ytterligare ett troll varit inne och vräkt ur sig en riktig osmaklig och skrämmande kommentar, jag citerar från Birros blogginlägg:

"Katrin vann över dig din lilla lus och nu gnager du väl på dina döda barns ben igen din snuskige lille italienske dödgrävare. Jag hoppas innerligen att du dör snart och då ska vi pissa på din grav innan vi skändar den fullständigt."

Tidigare i veckan hade någon som titulerade sig "tina" varit inne och skrivt liknande elakheter på hans blogg, kanske inte riktigt så grovt som ovanstående fatala övertramp, men ändå skrämmande fientliga ord.

Vore intressant att se vad det är för människor som döljer bakom såna där kommentarer. Det låter inte som det är fullt friska människor i mina öron. Eller är det helt normala människor som dig och mig? Som tycker dom har rätt att vräka ur sig vad som helst i ett kommentarsfält på en blogg där dom är helt anonyma, förutom ett alias som kan vara Tina, Tjalle eller Fantomen.

Lika självklart som dom tycker det är att få häva ur sig kommentarerna, lika självklart tänker dom förstås att dom aldrig kommer att behöva stå för sina kommentarer vare sig inför den berörda eller någon annan. Vi får hoppas att dom lever kvar i den villfarelsen och inte plötsligt en dag kommer till egen insikt om att de passerat anständighetens gräns. För hur sjutton ska de förklara det hela för sig själva?

Mycket tråkigt att du slutar blogga, Marcus Birro. Även om jag inte alltid (men ibland, kanske ofta) håller med dig och kanske inte gillar ditt sätt alla gånger så står du upp för det du tycker utan att skräda orden. Tror fler som dig skulle behövas i debatterna.

Anledningen till den citerade kommentaren ovan kommer efter att TV4 meddelat att den intelligenta Katrin Zytomierska är tillbaka i Idol. Vilket uselt beslut av TV4. Läs i Aftonbladet.

Och om ni inte hängt med angående Katrina Zytomierskas tillkortakommanden kan ni läsa ett mycket träffsäkert inlägg hos Tyskungen.


Åh vad det är tråkigt

Nu är jag fräschare. Och trummar runt på tårna här hemma och börjar bli riktigt allert och rastlös. Tempen började på 37,6 i morse sen har den dalat under dagen. Nu orkade den sig med nöd och näppe upp till 37,2.

Jag springer ett varv till i huset. Återkommer om jag har ro att sitta still... 


Delikatess

Handen på hjärtat. Visst har det funnits tillfällen när man önskat servera pojkvännen på ett fat med färska örter som tillbehör.
Även om man med all säkerhet, vid just de tillfällena, inte liknat sin pojkvän vid en delikatess.
Inom psykiatrin?

Knack, knack.

-- F-n, vem kommer nu då, tänker jag, och hasar mig långsamt upp ur sängen.
Jag öppnar en 10 cm glipa i dörren och tittar ut. Doktor A. Som vill reglera en hyresskuld.

-- Jag är sjuk, väser jag, genom den lilla dörrspringan.
-- Jag ser det, du ser riktigt vissen ut, säger Doktor A.

Tror inte nån skulle känna sig direkt friskare när någon påstår att man ser sjuk ut (speciellt inte om det uttalas av en doktor), snarare blir man med en gång ännu en gnutta sämre.  Undrar om hon säger så till patienterna på sjukhuset också. Det skulle möjligtvis kunna förklara vårdköerna.


Fototriss - skyltar

Gud vad trist det är att va sjuk. Inget vettigt kan man ta sig för utan att bli genomsvettig och näst intill stupa av utmattning. Ont i kroppen får man när man har feber också. Jo, man får faktiskt gnälla när man är sjuk. Hur mycket man vill. Så det ska jag fortsätta med tills det går över.

I brist på annat har jag surfat lite mellan sömnperioder, bokläsande, alvedonkäkande och varmt respektive kallt vattendrickande, med och utan honung. (Honung är verkligen inte gott...) och hittade veckans Fototriss.

Skyltar.


Jag hittade mina skyltar i köket. Visserligen väldigt små, men visst är det skyltar? (Sa jag att jag är sjuk?)
Bättre begagnade skyltar. Här har vi just den förhatliga honungen. På skylten som skyms
står det syrup.
Här är skyltarna i lite bättre skick - men då är vi också inne på renhållningsavdelningen.
Hoppsan, här är en skylt borta - längst upp i högerraden.
Vad man har skyltarna till? Det är inköpslistan förstås. Röd på ena sidan, vit på andra. Vänd
skylten till rött när varan i fråga är slut.

Förr fick man återbäring på kvittona man samlade i den skyltförsedda kooperations-lådan.
Motsvarigheten till dagens Ica-checkar kan man väl säga. Fast mycket smidigare med
Ica-kortet som tur är. Jag har nämligen ett vagt minne av att både mamma och mormor
satt och räknade ihop summorna på alla kvitton och sen prydligt präntade ner totalsumman
på en talong som man lämnade (eller skickade in möjligtvis) tillsammans med kvittona för att
erhålla sin bonus eller återbäring. En del saker var inte bättre förr.


 

Het

En tagg i halsen och varmare än vad jag borde va.Ingen bra dag.

Om jag bara vore lite mer som...

Är det bara jag som önskar att jag vore nån annan titt som tätt?
Nej - inte avseende större bröst, lite smalare, bättre proportioner, 180 cm lång eller nåt annat kroppsligt attribut- det där har jag för länge sen slutat sukta efter. Min kropp fysiskt sett kommer jag väl överens med, vi är kompisar.

Men egenskaper. Egenskaper som saknas. Åh, vad det saknas bra egenskaper i den här 163 cm långa kroppen som skulle kunna förgylla min tillvaro, inbillar jag mig. Egentligen inte en önskan om att va nån annan, mer en önskan om att ha andras egenskaper.
Bara den senaste veckan har jag träffat hur många människor som helst, bekanta, flyktigt bekanta, arbetskamrater eller vänner vars egenskaper skulle kunna radas upp i en oändlig ström som åtråvärda.

Sen tänker jag efter en gång till - de personer jag på nåt sätt kanske beundrar, ser upp till eller som fångar min uppmärksamhet, är det inte så att de på nåt sätt är lite lika mig i alla fall? Även om jag inte på långa vägar är så "perfekt" som dom förefaller i mina ögon vad gäller de åtråvärda egenskaperna? Men visst har jag en bit av de goda egenskaperna?

Hoppas det är så. Jag ser inte upp till någon som är fördomsfull, elak, falsk, nedvärderande eller dryg. Och inte ser jag upp till någon som tycker människor har olika värde.

Så om jag bara jobbar lite på mina bra egenskaper, och låter de många dåliga egenskaperna blekna, då kanske man slipper den där önskan att vara lik någon annan?

(Jodå, dåliga egenskaper har jag... det vet jag, och det är väl bra om man är medveten om dom åtminstone?)

 

Skjut mig

Himla tur att Sofie upplyste mig om att jag skulle köra pass i dag. Det kom som en fullständig överraskning. Jag har säkert lovat det, men för första gången i världshistorien har jag glömt skriva upp det i almanackan.
Tyvärr faller nu mitt deltagande i femkampen som går av stapeln om ganska exakt en timme. Mina hälsenor är inte mina mest vitala delar just nu. Och att maxa i tre femkampsgrenar innan passen är överhuvudtaget inte aktuellt. Tyvärr.

Söndag eftermiddag är en riktigt värdelös tid för träning förresten. Tror jag sagt det förut, va?

UPDATE: Riktigt gulligt av mina tre med(mot-)tävlare att skjuta upp tävlingen till senare tillfälle, trots en massa fixande och besvär med "utrustning". Ändå erbjöd jag mig att ta en "noll-poängare" i dessa tre grenar. Nu fick dom i och för sig försprång eftersom dom övade på grenarna istället. Hmmm, riktigt bra resultat från alla tre.

Och bästischefen hade tydligen varit nervös att jag inte skulle komma och köra nåra pass i dag.
-- Det är lugnt, chefen, jag hade gjort en tabbe. Men hade pratat med S, så vi hade läget under kontroll... :D


Skambud

-- Jag vill köpa ditt hus. Du får 50 kronor.
Jag lovade S, 4 år, att tänka på saken... sett ur hans perspektiv klämde han nog i rejält när han la budet.Snygg ändå

Mamma var här i går och åt upp resterna från fredagens bjudning.

-- Har inte du varit ute på hela da'n? frågar mamma.
-- Jo, det har jag, sa jag något förvånad över frågan.
-- Med den där frisyren?

Det är inte bara fyllehundar och barn som säger sanningen. Även mammor uppenbarligen.

Hoppsan

Så bra. Att man inte kan bete sig hur som helst.
Aftonbladet berättar att Katrin Z sparkas.

Tja

Nu tror jag att jag på allvar börjar bli gammal. Gick hem innan krogen stängde i går. Halv två redan traskade jag hemåt.
Jag överlevde Barbados även om jag hade starka tvivel innan. Men sångaren var ju söt som socker... det måste ha varit det. Sen var det faktiskt inte riktigt så mesigt som jag trodde - det rockade ju näst intill loss emellanåt när de körde några covers.
 

 


Rökutveckling

När man har ett värmeljus stående intill stereon för att lysa upp tillvaron på spinningpasset är det rätt bra att inte lägga sitt papper med minnesnoteringar på ljuset. Då brinner nämligen papperet upp, kan jag konstatera efter dagens pass.

Skulle det slå ut lågor från Arenan inom de närmaste timmarna, så kan man anta att några flagor singlat iväg och lagt sig att pyra i nåt hörn.
Ingen fara. Brandsoldaterna från räddningstjänsten var med på passet, så dom kan nog lägga ihop två och två om dom får automatlarm "Arenan".

Varför kastade dom sig inte fram när det började pyra förresten? Nädå, jag fick minsann släcka bäst jag kunde.
Hell no

Där tappar dom i alla fall en tittare! Jag som ändå är fan av melodifestivalen.
Carola ersätter Luuk... Tjenare!


Syfte?

-- Vad har du för syfte med din blogg?

Den frågan fick jag förra veckan. Och har undvikit att svara på den.
Jag har ett syfte med min blogg. Även om det inte kommit upp till ytan än.
Jag är en människa fylld med starka åsikter. Dom ska jag dryfta så småningom, men ett tag till ska jag fortsätta som jag gör. Lite vardagligt blajigt, men ändå ha mina känslor, upplevelser och åsikter som grund för inläggen.

Så - mer svar blir det inte på den frågan. Inte just nu.


Höglund igen

Skit!
Fick inte nån tid hos frisören förrän nästa fredag!
Då kan jag gå runt och skriva autografer drygt en vecka till. 
Ja, folk tror jag är Elisabeth Höglund - och det är inte upplyftande vill jag bara meddela...

(Ska åka förbi frisersalongen och hota med att ställa mig på torget under lunchtid och skrika ut att jag brukar klippa mig hos N på salong X, då kanske det dyker upp en tid lite tidigare...)


SOS - tre korta - tre långa - tre korta

Just nu är det lite körigt för familjen X. För att få tummen ur och seriöst arbeta för att hitta en ny villa att köpa, sa dom upp sitt nuvarande boende. (För den som inte känner familjen X kan det låta konstigt, men för oss vänner är det ett helt normalt beteende för familjen i fråga.)Tyvärr har fastighetsmarknaden till och med här i "byn" varit het så det har inte funnits nåt utbud att tala om, åtminstone inte med seriösa priser.
1 november har tidsfristen gått ut.

Tyvärr är tydligen också lägenhetsmarknaden brännhet, det finns helt enkelt inte den minsta lilla etta med kokvrå att få tag på på hyresmarknaden här i stan, så läget är kärvt. Det verkar till och med omöjligt att använda sina "kontakter" vad gäller lägenheter just nu, vilket aldrig tidigare inträffat. Inte sen bronsåldern åtminstone.


Så här kommer ett litet nödrop: Nån som vet nån form av snabbt tillgängligt boende här i Skövde som är ledig inom det snaraste.


Familjen har tak över huvudet i sommarstugan, så det går inte SÅ stor nöd på dom. Med det  finns inte något vatten i stugan, så fem-personers-familjen ska duscha och tvätta här hos mig. Så:


SOS SOS SOS tre korta tre långa tre korta SOS SOS SOS

Lägenhet sökes!


Det skulle i och för sig inte vara nån större belastning för mig att ha familjen X springandes här stup i kvarten. Inte det minsta.
Men tänk på deras tillvaro, gud vad jobbigt...Vild och skild...Hur tänkte jag när jag lovade att gå med på detta? Jag ska lyssna på Barbados
och möta Johanna från "Ensam mamma söker".
Barbados! Bara det gör mig lätt illamående...
Vild och skild - det är nog det sämsta jag hört. Någonsin.
Observera att åldern är 21+. Säkert ruskigt många skilda vildingar som diggar 
Barbados i den åldern, va?

(A, vart tog dom där Chippendale-killarna vägen som skulle uppträda som vi 
pratade om nyss? Står inte ett jota om dom. Är dom utbytta mot ensam-mamma-Johanna?
Gud vad boring...)

Man får aldrig roligare än man gör sig i och för sig.
SkördatDagens skörd. Red hot chilipepper. Stolt? Ja, vad f*n tror du?
Jag har inte gröna fingrar, jag har självlysande neonfärgade!


Kvinnohatare

Som jag sa i föregående inlägg. Tittade på partiledaredebatten.
Och inser att utan att ta parti för någon av deltagarnas politik, retar jag mig på både Marias, Monas och Mauds framtoning. (Alla namn börjar på M - är det ett tecken?) Kan bara inte med dom, oavsett vad dom säger.
Reflekterar över det under debatten. Är jag kvinnohatare - ingen av kvinnorna närvarande ger ett positivt intrycki mina ögon, men det gör däremot resten av panelen. Som består av män.

Funderar lite till - och konstaterar att Monas föregångare var Göran. Som jag i princip varje gång mådde illa när jag hörde öppna munnen. En statsminister som pratar till "sitt folk" som man (jag) vore mindre vetande eller efterbliven är inte nån som inger förtroende.  Göran var ju de fakto man - eller nåja, han tillhörde det könet åtminstone.

Så, nä, kanske inte beror på könet. Kanske bara beror på att de tre M:n helt enkelt är fel för mig. Nåja, Maud är ju rätt käck med sin dialekt, men nu pratar jag partiledare, då räcker inte dialekten för att bli ett ansikte som man kan känna respekt för.

När sen kd´s representant Hägglund öppnar truten i fråga om äktenskapet som i hans tycke är välsignat man och kvinna, som det varit i hundratals år, inser jag att han är totalt fucked up. 2008 skriver jag - vad skriver han på sin datering i riksdagen? Före kristus? Men ändå, sa han det inte med viss pondus i rösten och på ett rättfram sätt beskrev sitt partis skruvade syn på saken? Jodå, det gjorde han. All heder åt det.

Måste fundera på detta. Är jag en del av kvinnoförtryckarsamhället? Har jag svårt för kvinnor i maktposition. Hemska tanke...

Hur sa?
Nej, jag har inte varit på Odd Fellow, jagat älg eller spelat poker med grabbarna i dag.
Jag har kokat äpplemos, gjort äpplepaj och stått vid spisen...Debatt

Jag. Åsa. Tittar. Just nu. På Agendas partiledardebatt. Jag är. Riktigt trött. På Maria Wetterstrand. Som pratar. Stackato hela tiden. Det. Går mig på. Nerverna. Och. Jag hör inte. Vad människan säger...
Lägg av!

Stranger

Har stött ihop med en vilt främmande kille väldigt ofta den sista tiden. På de mest skiftande ställen har vi befunnit oss samtidigt. Säkert tjugo gånger, inom en snäv tidsperiod, säg en månad kanske två.
Även om jag bor i en stad med bara drygt 50 000 invånare, är inte chansen jättestor att man stöter på varandra särskilt ofta. Kan räkna upp minst 100 personer som jag vet bor i stan och känner (men inte umgås med), eller har känt, som jag inte råkat stöta på på flera år.
Nåväl, tidigare i dag möttes jag och killen igen. På Ica Maxi denna gång. Han nickade igenkännande, nån form av hälsning, tror jag det var. Jag nickade en hälsning tillbaka, och traskade vidare.
Vem dyker upp på teatern i kväll? Jodå. Killen förstås.
-- Tjenare! kom det glatt.
-- Hallå igen du, sa jag.

Lustiga sammanträffanden. Ska bli intressant att se om vi stöter ihop fler gånger...

Suck

Var på teatern i kväll igen. Ibland får man inte den där lyckokänslan efter en föreställning, då har inte föreställningen varit bra helt enkelt, och i kväll var det så. Satt absolut inte och kollade på klockan, nä då, men det lilla extra saknades.
Jätteledsen för det, Skövde operettsällskap, men kanske att Little shop of horrors inte är min påse helt enkelt.
Glenn Jonasson, som "spelade" plantan, och satte avslutningsnumret räddade föreställningen för min del. Tack.


Taxering

Ett fastighetstaxeringsbesked låg i brevlådan i dag. Snyggt inplastad och med diskret avsändare.
Ska inte taxeringsvärdet på huset spegla ett någorlunda verkligt värde på huset i fråga? 
Uppenbarligen inte. För SÅ mycket kan mitt hus omöjligt vara värt.
Men jag får säga som Mona Sahlin, det är kul att betala skatt - eller hur det nu var hon sa, och korsa fingrarna bakom ryggen.
Visserligen är fastighetsskatten för närvarande förändrad till det bättre för en del av oss, men det kan vända i ett huj.
Mindre troligt är att husets taxeringsvärde ändras lika fort om det vänder...Hela registret

Nu har jag förbrukat hela mitt register av svordomar. Och dom är ofantligt många. Och grova... Besparar er dom harangerna.
När jag som mest behöver en tv, jag kopplar bort både huvud och kropp när jag sätter mig framför den, har digitalbox-h*****et lagt av!
Stonedead!

Drog ut kontakterna, satte i. Lika död.
Letade fram handhavandeboken och tog fram felsökningsboken, som upplyste mig om att om inte en grön eller röd lysdiod syntes skulle jag se om strömförsörjning fanns.
Idiot som skrivit boken - det fattar jag väl!
Någon annan lösning på just mitt problem fanns inte. Förstås.

Nu började det riktigt jobbiga. Leta fram kvittot och se när jag köpt skiten, hade nämligen för mig att den inte var inhandlad på Hedenhös tid utan rätt nyligen.
Det första stället jag tittade på var förstås i min lilla "pärm", under fliken: Kvitton, garantisedlar och andra köphandlingar. Ja, tjenare - det senaste kvittot som var insatt där var från 2004. Det är skitpräktigt att ha gjort den där nedrans pärmen, och det vore outhärdligt präktigt att också sätta in kvittona där. Eller hur tänker jag?

Jag bor stort - och har mängder med skåp och lådor. Ibland när jag öppnar en låda brukar jag förvånat utbrista: -- Oj, ligger den eller det där! Stänger lådan och glömmer av vad jag sett.
Precis så är det med kvitton, garantisedlar och andra köphandlingar. Dom kan ligga i precis vilken låda som helst.
Det gjorde det här. I köket. I mittenlådan i köksön mittemot skafferiet! Har inte någon bra förklaring till den placeringen.
(Hittade i samma låda ett kvitto på en julklapp som jag gett bort. Från 2002! Då bodde jag inte ens här... kvittot har alltså åkt med i flytten till råga på allt och hamnat i lådan. Varför?)

Digitalboxen inköptes 2007-12-19. Just, det. Den förra gick sönder precis innan jul och jag fick gå ut i julhysterin och köpa en ny. Helt otroligt att jag hade glömt det traumat!
Traumat omfattade också att jag helförbaskad åkte tillbaka till butiken samma kväll och skulle lämna tillbaka den till den skräckslagna killen i returluckan eftersom den inte fungerade.
Killen var schysst, han sa inte att jag i hans ögon var den dummaste människan han någonsin mött, när han väl förstått vad jag hade gjort för fel. Riktigt blåst brud, hade jag tänkt om mig, om jag varit honom.

Undrar om jag har nån kompis som vill åka dit och hävda garantitiden på min box, för tänk om killen jobbar kvar? Att han skulle glömt mig är inte troligt och då hamnar jag i underläge med en gång. Not good!
Men han kanske har slutat. Förmodligen bytte han bransch efter mitt förra besök. Och jag förstår honom...

Box-j***l!

Konstig fråga

Vd:n på företaget i minibyn:
-- Det kanske blir så att du bör hänga med till Polen när vi har slutlämning på svetsarna. Vad tror du om det?
Men herregud. Har påven en konstig luva? Klart jag ska med till Polen, grabben. Självklart.

Tycker gott de kunde jobba upp några projekt i Brasilien, Mexiko och Sydafrika. Så man kan få lite sol och bad också. Australien? Visst. Jag behöver inte mer än en nano-sekunds övertalning för att följa med...

Men... för att jag över huvud taget ska få hänga på till Polen först och främst krävs det att jag ser till att vara på jobbet vid sextiden, senast, i morgon för att hinna klart till deadline ett. Vågar inte ens tänka på när jag måste gå upp...

Robinson

Gääässppp!
Har inte Robinsonprogrammen överlevt sig själva vid det här laget. Orkar folk verkligen engagera sig i utsvultna stollar strandsatta på en öde ö?
TV4 tror tydligen på att dra igång det gamla konceptet igen i alla fall och man kan läsa  Aftonbladet att 1500 pers sökt.

Någon som sett ensam mamma söker och vet vem Rickard som sniffar runt Anette är? För er som vet så befann han sig i alla fall på samma krog som oss i Göteborg i helgen och jag blev stående och pratade med hans kompis.
Kompisen påstod  - jag säger inte att det är sant - att Rickard skulle va med i årets omgång av Robinson. Och även han själv. Påstod han.
Sant eller inte? Nåja. Vi får väl se.
Och att det inte klickade på allvar mellan Rickard och Anette, blev jag också upplyst om. Det kanske inte heller är sant... och skulle det vara sant, var det säkert inte meningen att det skulle sägas högt egentligen. Sånt ska väl va en väl förborgad hemlighet.

Men om det hela stämmer så har jag nu förmedlat lite skvaller från dokusåpans värld. Men jag tar det med en nypa salt, det kanske ni ska göra också...Ladies only

Nu är det så här va... att Ladies night är inte det minsta överskattat. Inte nåt faktiskt.
Skulle man, av nån oförklarlig anledning, åka dit och förvänta sig en fin-kultur-upplevelse så är man förstås rent dum.
Det är en show som anspelar på sex och låga skämt under midjan. Det är kvinnor som skrivit årets manus. Inte ett skit mer finess på det än förra årets, om nu någon hade trott det.
Det är extremt smart upplagt. Tjejerna trivs, arrangörerna tjänar pengar och det ser åtminstone ut som artisterna har det jävligt kul på scen. Det är inte bara huvudpersonerna som ser ut att ha kul, även musikerna - för ett så bra jobb gör man inte som kompband om man inte har en helkväll på scen.

Bara av stämningen i Skandinavium blev man hög, garanterat. Försöker inte ens beskriva, det går inte.

När Stenmarck kör Elvis Suspicous mind och lite senare Purple rain är man rätt nöjd redan där. Och när fyratusen tjejer skriker rätt ut kan man inte annat än att ryckas med. Tro det eller ej...
Stormare är Stormare. Hollywood. I övrigt kanske han inte var så mycket just den här dan, men det spelar ingen roll.
Hjelt är Hjelt. Riktigt kul. Han har sin plats. Gjorde det bra.

På söndagen, på väg till tåget, in i centralstationens fik teaterviskar M som den värsta sufflös: -- Där sitter Stormare! 
-- Och dom andra, viskar hon ännu högre.
Jaha. Vart tränger vi oss ner nånstans? 
Självklart vid ett bord mittemellan hela ensemblen. Hade jag sträckt ut handen fem cm åt höger hade jag kunnat klappa Stormare på huvudet. Men nu gjorde jag inte det eftersom jag är väluppfostrad. 
Men  varför i helvete hade jag stoppat i batteriet i kameran på fel håll dagen innan så jag trodde det var slut på batteri i den samma. Hade varit helt OK att ha ett litet foto på mig och en Hollywoodkändis. Ja, faktiskt. Så löjlig är jag...

Hjelt fastnade i kön fram till kassan, precis som mig och A. Frågade A om jag skulle gå fram och fråga om han ville ligga, eftersom vi nu ändå var så nära varandra. Det tyckte hon absolut jag skulle göra. Men jag fegade ur. Jag är riktigt mesig faktiskt. Och den som inte varit på Ladies night fattar inte det här stycket för fem öre, men det gör vi som varit där.

Här kommer några foton, mest för klubben för inbördes beundran, eftersom det är rätt taskig kvalitet:


Dom där väskorna... har det varit rea eller? Var det nån som inte hade sån?


-- Vart f-n är tåget nu då?


Uppradade på hotellrummet innan nedstigning till baren. Tre av fyra rumskamrater.


-- Ska vi gå eller...? Aha, fel håll? Dörren är åt andra hållet...


-- Spårvagn? Taxi? Spårvagn? Gå? --  Gå, du är inte klok vi ska ju till Avenyn...Undrar vad jag berättar här? Hjärta och smärta förmodligen... ?!  En del gör sig på bild - andra inte...


Here we go...Det här är Martin the man.


Allihop.

Och här tog batteriet i kameran slut. Bytte till det nya. Det var inte laddat! Trodde jag. Satte det på fel håll mitt spån! Så några fler bilder blev det inte den här gången. Det kanske var tur förresten... Det var ungefär sex och en halv timme kvar på kvällen innan John Blund kom med sin sömnpåse.

Pusseldrömmar


Denna pusselbit fick jag med hem från teatern i dag. Utdelad av huvudpersonen själv.


Jag som var så trött innan jag åkte till teatern tidigare i dag.
Nu är jag piggare än piggast... Typiskt. Jag behöver verkligen sova!
Men två och en halv timme med en total galning på scen gjorde att det spritter i kroppen.
Har ont i magen av allt skrattande,
och sitter fortfarande och ler för mig själv lite halvfånigt. 

Se den. Pusseldrömmar med Carl-Einar Häckner.
Vilken glädjeinjektion.
Och karln ser ju bra ut också...


Och stort tack till P som drog med mig, hade förmodligen inte gått utan hennes förfrågan.


UPDATE: Den här bilden missade jag. Carl-Einar kanske inte är fotad från sin bästa sida... tycker han ser grym ut...


Fortsätter...

Fortsätter mitt liv i sus och dus.

Springer ner en sväng till Stadsteatern!

Men i kväll hinner jag nog sätta mig ner framför skärmen lite...


Back in town

Inte heller i Göteborg klarar krogpersonalen av att stänga på egen hand. Jag och A var återigen tvingade att se till så det hela sköttes som det skulle. I går kväll stängde baren klockan tre. Så vi var väl på hotellet vid fyra halv fem nån gång och gick upp vid niotiden i morse.
Frestade kroppen lite extra genom att ta en sväng förbi gymmet nästan direkt efter att tåget stannat till vid Skövde central, och tvingade E och A nr 2 att följa med. Det gick alldeles utmärkt. (Nåja...)

Måste vila lite. Ska luta mig lite framför tv:n.
Återkommer i morgon.

Shopping

Jag gillar listor. Skriva ner saker så man har koll på läget liksom. Det har jag varit inne på förut...
Nu har jag en shoppinglista inför Göteborg i morgon förstås:

- Handboll.
- Fotboll.
- Tennisrack.
- Golfset.
- Boxhandskar.

Fast det är lite skrymmande saker förstås... vi åker ju tåg.
Nä, det får bli en sport-bh!

Ja, till min nya lilla brorsdotter! Som föddes i natt.

En bra sport-bh är a och o när man ska syssla med idrott. Eftersom det nu inte blev en liten kille så konverterar jag till damidrott helt enkelt!
Till storasyster S köpte jag en sportig adidaströja i miniformat när hon var nyfödd för att bana väg, men det var inte tillräckligt tydligt. Fasters idrottspåverkan misslyckades radikalt.

När jag ringde farfar (min pappa då), som var barnvakt i morse när de andra var på BB, frågade jag vad han och S gjorde.

-- Tja, jag grejar lite och S tittar på Animal planet som vanligt.

Animal planet!? Tjejen är 3,5. 
-- Du tror inte du kan växla över till Eurosport? frågade jag försiktigt.
-- Mitt i chimpans-programmet. Du är galen!

En sport-bh är grejen till den nya lilla varelsen. En färgglad. Som hon har hos sig i sängen varje kväll, som ett gosse-djur, då kanske idrotten sätter sig i generna?
Kanske köper ett par såna där pyttesmå söta joggingskor också. Dom kan hon ju få praktisk användning för lite tidigare än sport-bh:n.

Välkommen till världen lilla pyre!
(Det här säger jag bara en enda gång så här utan några vittnen: Det gör inget om du inte tycker sport är roligt, jag älskar dig med all säkerhet ändå!)

Varför?

Smart, Åsa. Jättesmart att låna ut huset i helgen under tiden jag är borta. Bra jobbat!
Det innebär nämligen att man måste städa!
Har lite annat att pyssla med också.
Stod precis med huvudet inkört i garderoben och insåg att jag inte kommer undan strykning. 
Stryka! Suck.
Jerk, strykningens okrönte konung, var är du när jag behöver dig? Strykjärnet är alldeles strax varmt...


Är det bara jag i hela världen?

Av någon anledning råkade jag för ett tag sen kläcka ur mig inför några medarbetare på redaktionen att jag inte tycker om att gå på bio.
I just hate it.

Därmed inte sagt att jag ogillar film. Inte alls. Men biosalong - inte min kasse, helt enkelt.
Folk snorar, dom hostar, skrattar på fel ställe, jag kanske vill snyfta lite, folk prasslar, jag sitter obekvämt, det är varmt, det är kallt, det kan dra (jo, jag har rätt att säga så för jag har nåt drag-åldern), för högt ljud, nån med väldigt hög frilla hamnar framför mig och så vidare i all oändlighet.
Inte nån avsky gällande film i sig alltså, det är bara själva inramningen med bio jag inte gillar.
Kanske är nåt traumatiskt från barndomen som lever kvar i mitt undermedvetna, som jag inte själv minns.
Tja, det blev ett himla rabalder över min uppenbarligen kontroversiella åsikt och dom betraktade mig som ett unikum.

Men... i näst intill samma andetag berättade jag att jag bara ÄLSKAR att gå på teater (genre spelar inte så stor roll, bara det är en scen med agerande). Vilket i det stora hela kan tyckas vara samma sak - åtminstone vad gäller miljön runt omkring, vilket ju är vad jag stör mig på beträffande biosalongen. Men teater är live. Allt kan hända, man är aldrig säker - nästan som ett äventyr. Då spelar omgivningen ingen roll.

Efter det yttrandet blev jag ett ännu större mysterium. Fundera på det ni också. Jag förstår det inte själv. Det bara är så....

Nu har jag tre föreställningar inbokade inom loppet av en vecka. Lyckliga mig!


Stenåldersmänniska, jag?

Slut på frimärken på jobbet!
Måste köpa nya pronto, några fakturor var tvungna att gå i väg. Pratar stora fakturor... inget man ligger och suger på en dag extra för att frimärkena är slut.

In mot centrum i mikrobyn - har nämligen sett att det finns en post precis intill systembolaget, som i sin tur ligger intill apoteket, som i sin tur ligger intill... och så vidare så där en fem, sex gånger till, sen finns det inget mer i mikrobyn.

Så jag köper frimärkena på vägen hem, på den här posten naturligtvis som jag sett, tänker jag glatt.
Men självklart, inte ens i en stor lokal med ett stort post-märke på ytterväggen kan man förstås köpa frimärken. Det fanns bara en lucka för ut- och inlämning.
Vad då ut- och inlämning förresten? Ingen förklaring alls.
Inlämning av kemtvätt och utlämning av begagnade tandproteser?
Eftersom man nu inte kan köpa frimärken på posten, där man borde kunna köpa dom, så skulle ju faktiskt den där ut- och inlämningen innebära precis vad som helst.

Hade någon visat sig när jag ropade hallå in genom luckan, hade jag frågat om jag kunde lämna in Forden på service. Någon personal fanns dessvärre inte i lokalen över huvud taget, denna dag. Ropade två gånger, men det var tyst som i graven, och var tvungen att gå vidare utan nöjet att vara spydig.

Fick gå in till Ica och stå i kö 15 minuter för mina frimärken.

Hade nästan gått fortare för mig att åka ner till Jönköping och lämnat fakturorna personligen. Nästan, sa jag. Jag är inte korkad.


RSS 2.0

BloggRegistret.se

BlogRankers.com

Personligt