Underbar artikel, prova gärna


Studsade upp ur sängen i morse. Pigg som en hyperaktiv mört.
Och har fortsatt dagen med att vara odrägligt pigg, denna dimmiga tisdag mitt i ingen årstid, bara grått.

Kan i och för sig ha något med artikeln jag läste i nån halvtaskig blaska häromdagen. Rubriken var "Så överlever du helvetet" och vände sig till oss som vill gräva ner sig i slutet av september och kravla upp ur gropen runt första maj.
Helvetet syftade förstås på det där ovan nämnda gråa som, när oturen fullständigt rasar över oss, går över i vitt.

Nåväl. Jag läste i alla fall att man varje morgon ska säga något till sig själv i stil med: Kära Åsa, vad glad, rask och munter du är så här på morgonkvisten - hoppas dagen fortsätter likadant.
Framåt fikat upprepar man mantrat men, vilket var extremt viktigt, formulerar om det: Jösses, klockan är 10, sötaste Åsa och du är fortfarande lika allert och energifylld. Vid lunchen. Vid eftermiddagsfikat o s v. Nya formuleringar till sig själv i samma vänliga tonfall. Nya pigghetssynonymer.
Ny dag. Ny egenpepp enligt samma mönster (men hoppas verkligen att gårdagens synonymer får användas - annars anar jag torka rätt snabbt).

Och det viktigaste av allt: Kommunicera din energifyllda, lyckliga, energiska tillvaro med alla du möter.

Körde igång i morse med en fb-status för att visa att jag verkligen tog det hrä med att dela med mig på allvar. Sen glömde jag av all kommunikation. Tills C på jobbet frågade om jag åkt tillbaka ner i dvalan än?
-- Nix. Lika piggelipigg ännu! och log ett varggrin.

Gör man ovanstående beskrivna ritual en, kanske två, veckor kommer man enligt författaren att uppskatta alla årstider lika mycket oavsett ingångsinställning till höst, mörker, vinter och snö.

Visst vi gör ett försök.
(Känns iofs helfånigt eftersom mantrana helst ska uttalas högt. "Befinner du dig i en situation där du inte har möjlighet att prata högt, blunda riktigt hårt och fokusera på din mening i 30 sekunder".)

Slutet på artikeln: "Glöm inte att klappa dig själv på kinden ett par timmar innan du ska lägga dig och högt säga till dig själv: "Ditt namn, i dag har du varit duktig, nu är du förtjänt av att slappna av och känna tröttheten komma smygande." När du lagt dig klappar du dig på kinden igen och önskar god natt. 

Underbar artikel. Nu ska jag fokusera på att inte glömma av klappen på kinden när jag lagt mig, brukar ju somna direkt i själva tillbakalutningen (störtningen) ner till kudden. Klappa, klappa - inte glömma!

Måste säga det en gång till: Underbar artikel. 


Håller med, nja, kanske inte alls...
Morrat av Nollan

Måste erkänna att det låter lite jobbigt att hålla på att klappa sig själv på kinden ett par timmar innan man går och lägger sig. Känns som jag kan ha bättre sakar för mig under de där timmarna - men du har kanske god simultankapacitet ;)

2011-11-08 @ 21:44:33
Morrat av E

Ska bli trevligt att möta dig i spinningsalen på fredag :)

2011-11-08 @ 21:48:03
Morrat av Åsa

Nollan: Om du bara kunde se min aura av energi i dag skulle du bli förvånad. Måste varit klappandet i går, sörru. Diskar med ena handen, klappar med andra. ;)



E: Blir en härlig morgonspinning på fredag. Underbart! Tror till och med jag ska tända några vackra värmeljus så våra morgonpigga ansikten syns riktigt ordentligt! :D

2011-11-09 @ 09:15:50

Shoot!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0