Ha ha ha

Allvarlig?! Avgift för att ta ut på bankomaten?

Skulle inte tro det va? Då går man väl in och tar ut pengarna på banken? Eller kostar det också nu för tiden?

Allt kostar på banken. Man betalar för att ha ett kort - som man nu tydligen inte ska kunna ta ut kontanter med. Hallå!? 

Och det där med att "tömma spargrisen". Man ska tydligen betala för att sätta in sina sparade mynt för att de ska gå igenom en automatisk räknegrej?
Glöm det! Aldrig i helvete. Ta bara en bunt insättningslappar, ställ dig i kassan, lägg påsen/spargrisen med mynt intill dig och ta upp en krona i taget och skriv 1:- på insättningslappen. Jag har gjort det en gång, vi sparade tid och pengar både banken och jag eftersom kassörskan tröttnade rätt fort. Nästa gång förklarade jag bara förklarade jag bara min intention och hur jag tänkt göra och då var vi överens jättefort. Vi löste det den enkla vägen.

Har man ett konto med "max tre uttag per år" - sen blir det en avgift med viss procent av beloppet vid ytterligare uttag. Då gör vi så här: Vid kris (om du måste ta ut det där sista uttaget - ibland är man ju nödgad vid nån reparation eller så...) tar du ut rubbet på kontot i kassan vid "sista uttaget" samtidigt som du deklarerar att du vill öppna ett nytt konto med samma villkor. Då har du ytterligare tre uttag det året utan "straffavgift". Dom kan ju neka, iofs, att öppna nytt konto med samma villkor, men det är inte troligt. Men förmodligen lägger dom på tre nya fria uttag på befintligt konto för att slippa besväret. Typ.

Tänker man efter lite kan man jävlas med bankernas kåthet på pengar på bekostnad av småspararna.

Om fler kunde småjävlas lite med bankerna för att visa sitt missnöje på alla möjliga upptänkliga sätt man kan komma på så vore det ruskigt bra. Fler idéer mottages tacksamt.



Håller med, nja, kanske inte alls...

Shoot!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0