Tur ingen hör när man klämmer i med nationalsången

Grattis Sverige!



Det är pampigt med svenska flaggan! I brist på egen flaggstång (åh, vad det skulle vara härligt med en egen - fast jag skulle väl flagga i parti och minut, då kanske det mister sin charm?) tackar jag grannen att jag fick njuta av deras blågula prakt.




Släppte ut de sista egenhändigt uppdrivna plantorna på grönbete på altanen idag (de här har stått ute sen värmeböljan, annars hade de nog inte varit så frodiga). Räknade till 38 (!) krukor. Oj! Fast då har jag fuskat lite. Köpt några färdiga plantor faktiskt. Hela sju petunior är köpta. Dåligt! (Men hittade inga frön som passade till de hängande krukorna är mitt försvar, hoppas det accepteras.)




Det här är fräckt. Gullregnet häver sig in i ena hörnet av altanen. Älskar't! 




 

 Ååh, prästkragar! Underbara! Nu är dom inte på altanen, men väl i trädgården. Funderade på att gräva upp några tuvor och sätta i stora krukor på altanen, det skulle vara skitsnyggt och dom blommar hela sommaren utan uppehåll (och utan skötsel - icke att förglömma). Men sen kom jag på att dom luktar kobajs. Jo, det är sant. Dom luktar verkligen skit. Testa att sätta dit näsan, så blir ni varse!





Liljeknopp! Slå ut nu då... I år ska jag plocka in er och sätta er i en vas. Förra året missade jag att njuta av er, för då var det minusgrader (ja, ni vet ju om min förkärlek för överdrifter vid det här laget så se det som en liknelse).




Nu ett kart, snart ett klarrött klarbär.




I det här stadiet är äpplen inte direkt vackra rent estetiskt, men känslan när man tittar på dom och vet att dom snart är stora saftiga äpplen kan inte riktigt beskrivas om man inte upplever hela kedjan från blomknopp, full blom, kart, snart mogna, första äpplemoset, har inte plats för mer äpplemos, inte en enda äppelpaj till tack, men för helvete hur mycket äpplen kan det finnas på fyra ynka träd, nån som vill ha äpplen till älgarna?, åker väl för fn till tippen med äpplesäckar för 320:e gången då... (och då är vi framme i december).
Just nu är jag i äppellyckofasen alltså, inga svordomar än.

Heja Sverige! Visst känns det som den här nationaldagen är ett förspel till dagen D. Fotbolls-EM. Övar in några kraftfulla svordomar, käcka hejaramsor, väl valda könsord till domarna och exalterade målglädjetjut redan nu för att stå på tå när det beger sig.  

PS. Hej Sverige. Om jag får önska vore jag tacksam om vi har det lite, lite varmare och mindre blåsigare. Åtminstone nu under sommarhalvåret så vi härdar ut eventuell kommande finbulvinter. (Jag kan också tänka mig att bli jättebra omhändertagen när jag blir gammal och skröpplig, men dit har jag ju inte kommit riktigt än - men du kan ändå snabba på med det är du snäll, Sverige, det gör inget om skröppliga har det super redan nu!) Tack på förhand. /En av dina trogna medborgare sen 45 år tillbaka. DS.


Håller med, nja, kanske inte alls...

Shoot!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0