Fascinerande

Här i stan har precis en ny stor arena byggts där våra mycket duktiga handbollslag kan spela sina matcher. I samma byggnad ligger också stadens badhus, som i skrivande stund håller på att omvandlas till ett äventyrsbad. Och, inte minst, ligger stans bästa gym där förstås (jag kan vara lite partiskt i den bedömningen vilket ni får ta med i beräkningen).
Detta kallas etapp 1
Etapp 2, som då förstås ska ligga precis i anslutning till 1:an, omfattar ett stort hotellkomplex, kongresscenter och diverse andra fasciliteter, är under utredning. Ska etapp 2 fortskrida enligt planerna, eller ska det inte - det är frågan.

Parallellt med kongresshallsplanerna diskuteras en friidrottshall. I dagsläget tränar friidrottarna under läktarna i ishallen. Det låter ju inte som perfekta träningsförutsättningar för att få fram nån ny Carolina Klüft. Ska en ny friidrottshall byggas i "full-format" - d v s så att lite större tävlingar ska kunna hållas där, eller ska det bli en "mini-variant" där man helt enkelt tränar friidrott och möjligtvis kan ha nåt kommunmästerskap om det kniper?

Samtidigt pratas det om en inglasad slalombacke. En del av eldsjälarna för denna inglasade backe tror faktiskt att inte bara skandinaver ska komma hit och åka skidor, utan också stora delar av övriga  Europas invånare. Självklart ska slalombacken kompletteras med likadan inglasning för ett längdskidspår. När man ändå håller på liksom.

Nytt stort köpcentra här och där, nytt handelsområde öster ut, nytt väster. Handeln växer.

Dessutom kan vi skryta med att vi redan har en flygplats! Den har inte direkt utsliten, om man säger så. Men den finns där och nu är det väl, som jag förstått, aktuellt med charterresandet därifrån igen. Hur länge det nu håller den här gången. Sist gick det väl så där...
(Själv har jag flugit till och från Stockholm från Skövde flygplats många gånger, men då pratar vi Hedenhös-eran. Nu finns inte längre några flygturer till Stockholm. Förstås. X2000 fanns inte på Hedenhös.)

Det är inte alls fel att satsa. Inte alls. Det skapar arbetstillfällen om inte annat. Arbetstillfällen föder konsumtion och så vidare - det där kan ni.

Det som inte kan släppa mina tankar är vem det är. Vem som sått fröet på tanken till den inglasade slalombacken? För mig framstår det som om det kommit upp på nån fyllemiddag i kommunalhuset och på nåt sätt har "dagen-efter-snacket" sen blivit en verklighet.
En inglasad slalombacke? Ärligt talat? Va...

Självklart ska inte kommunen finansiera allting, det ska vara privaaata finansiärer oxå förstås. Med vilken kommunal garanti då är tänkt?
Jag förutsätter och hoppas att allt är väl genomtänkt. Och kan väl tycka så här utan eftertanke och närmare studier av finanseringsplaner att det är toppen att Skövde satsar. Kör bara. Bara hoppas att någon tar ansvar om det skulle visa sig vara felkalkylerat. Jag blir nämligen lite illa till mods ibland - tycker alltid det känns som en massa hysch-pysch runt allt som sker i kommunen. Det är ingen bra känsla att ha som kommuninvånare.

Och den där slalombacken... den är ruskigt svårsmält. Nästan osmaklig till och med.





 

Håller med, nja, kanske inte alls...
Morrat av Nollan

Det låter onekligen som ett viss mått av storhetsvansinne - inglasad slalombacke?! Och hela europa ska börja vallfärda till Skövde för att få åka i den där backen. Som antagligen blir lika lång som en blinkning. Men med tanke på alla som vallfärdat dit blir åtminstone liftkön rejäl. Tillåt mig småle :)

2008-11-25 @ 22:12:43
Morrat av Valross

Första gången inglasad slalombacke var på tapeten var väl när turistchefen (& min gamle gympalärare) Rodert drev saken för drygt 15 år sedan?

2008-11-25 @ 23:41:51
URL: http://valross.wordpress.com
Morrat av Marie

Trodde det var Silvester Jellinek som låg bakom...

2008-11-26 @ 10:38:27
URL: http://sluthandlat.blogg.se/
Morrat av Spader Madame

Ja, men det är väl bra -så slipper turisterna komma ändå hit till oss och de oinglasade backarna... Förresten tycker jag att man borde satsa på att glasa in hela staden -så kan man tvärtom slippa snön. Då flyttar jag ner till dig, Åsa! YUP!! Då skippar jag drömmen om Stockholm igen!

2008-11-26 @ 14:59:21
URL: http://spadermadame.blogspot.com/
Morrat av Åsa

Nollan: Lång som en blinkning? Det var nog att ta i, vi pratar om berget Billingen. ;) Kommer du hit och provar liftkön om spektaklet blir av?



Valross: Är det såååå länge sen det startade.. (15 år sen känns som en evighet, men det var ju trots allt 90-tal i alla fall.) Är det Rodert man ska skylla på?

Sitter och plitar ihop ett medborgarförslag på en inglasad golfbana med tropikklimat...



Marie: Det skulle man kunna tro... :)



Spader: Mycket bra idé. Skrev ovan att jag plitade på en idé om inglasad golfbana. Gud vad mesigt. En inglasad stad förstås. Med tropikklimat. Välkommen hit! ;)

(Stockholm - tsss...)

2008-11-26 @ 17:12:46
Morrat av Nollan

Måste erkänna att den tropiska golfbanan låter mer lockande än liftkön :) Men det är klart, en inglasad liftkö måste nog provas ändå!

2008-11-26 @ 22:05:49

Shoot!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0