Ett lokalt inlägg

Här läser man dag efter dag om nya varsel av folk på arbetsplats efter arbetsplats så arbetsförmedlingen kippar efter andan. Och stadens kommunpolitiker lägger huvudet på sned och säger dom ska ta krafttag för att reda ut situationen.

Då är det ju yppterligt läge jag att Anders Hellgren på Krikelin får ha kvar sin utbyggnad? Visst?
(Vad är förresten problemet, vem eller vad står den lilla utbyggnaden i vägen för? Den livliga trafiken på gatan? Fotgängarna?)
Låt Hellgren och personal ha sin verksamhet och sina jobb kvar - släpp prestigen. Något annat än prestige ser inte jag rörande den här frågan i alla fall.
Addera inte fler arbetslösa till den redan digra skaran. Alla jobb som över huvud taget kan uppbringas behövs nog.

Att låta Krikelins "uteveranda" vara kvar - det, kära kommunpolitiker, det vore en del av det där utlovade krafttaget!



Håller med, nja, kanske inte alls...
Morrat av Marie

Ja visst är det underbart?! Såg du vår käre Tord på TV igår morse? Men, undrar en sak, vad menas med "Då är det ju yppterligt läge jag att Anders Hellgren på Krikelin får ha kvar sin utbyggnad?" Yppterligt???? Nytt ord tror jag? Intressant!

2008-11-13 @ 21:58:25
URL: http://sluthandlat.blogg.se/
Morrat av Åsa

Näe tack. Lyckades missa det, så jag var glad hela dagen. (Jag såg honom däremot vid ett annat tillfälle under dagen.)

Jaså, minsann. Det är den tonen vi ska ha! Tittade precis på debatt som handlade om nätmobbing... förstår precis, jag och Schulman är elaka och får elaka kommentarer.

Här försöker man bara utveckla språket lite för att hederliga gamla ord ska användas. Hur många använder ypperligt nu för tiden? Förutom mig? Dom är lätträknade.

Piffade till det lite så det kan byta plats i SAOL - till en mer framträdande plats, tror det kommer på en högersida längst upp med den nya stavningen om jag inte minns fel.

YPPTERLIGT heter det numera. Vilket inom en snar framtid förmodligen kommer att vara frekvent i var mans mun!

Så det så.

Mutter, mutter... ;)



2008-11-13 @ 23:05:25
Morrat av Valross

Jepp, riktigt ruttet case med Krikelin. Något som stört mig hela tiden är att det var först när en ny ägare tog över som den lille prestigestyrde kommunmuppen agerade. Hur kommer det sig? Knappast en slump känns det spontant som.

2008-11-13 @ 23:34:51
URL: http://valross.wordpress.com
Morrat av Marie

Nätmobbing??? Jag var bara ärligt intresserad av damens språkbruk och utveckling!! Känner mig berikad nu!! Yppterligt berikad!!

2008-11-14 @ 12:36:00
URL: http://sluthandlat.blogg.se/

Shoot!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0