En skrapa

I dag gav jag en arbetskamrat en riktigt skrapa.
Eller, ja, jag sa att jag tyckte det var lite dålig stil och berättade hur "det hela uppfattades".
Man kan inte sätta sina kollegor på "pottkanten" utan att det pratas.
Jag vill inte sälla mig till kören och gå och gnälla bakom ryggen till leda på någon. Det är kanske kul ett tag, men till slut blir det rätt - tja, gnälligt och tjatigt om inte någon står för vad de säger.

Nu vill inte jag tjafsa om det längre, för det är inte mitt problem.
Jag sa vad jag tyckte, har strukit ett streck och det är inte mer med det.

Fick dock lite dåligt samvete naturligtvis. Det gnager... Tror han blev lite ledsen.
Kanske inte så mycket för att jag sa ifrån, utan mer över hela situationen.

Nåväl. Lyckades muntra upp honom lite innan jag gick hem. Tror jag. Och hoppas.
Man vill ju att sina arbetskamrater ska trivas på jobbet, om man kan bidra det minsta lilla till det. 
Eller hur?


Håller med, nja, kanske inte alls...
Morrat av beerbelly

Det är väldigt svårt att säga när man inte vet vad det gäller. Jag gillar inte skvaller/skitsnack så mycket men trots det händer det att jag dras med. Tror det är naturligt att det blir en del sådant i alla grupper av människor. Det som stör är om det är lögner förstås och helst inte allvarliga saker heller..

Tycker därmed absolut inte att det är fel att vara rak och berätta vad man tycker. Det är troligen bäst i längden.

Svårt område som sagt. Både skvaller och att vara rak.

Hoppas det blir/blev bra tillslut. Klart det är roligare om alla trivs.

Hoppas din torsdagkväll blir super!

2008-05-15 @ 15:38:08
URL: http://looser-beerbelly.blogspot.com/
Morrat av Åsa

bb: Jodå, jag skvallrar och pratar också. Visst, gör jag det! Men till en viss gräns och om man åtminstone gör det med lite glimt i ögat...
Ibland är det också skillnad på skvaller och skvaller. Tycker jag i alla fall ;-)

Tack detsamma. Tror det blir en bra kväll.

2008-05-15 @ 16:14:29

Shoot!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0