Biff

I morgon ska jag köpa en laddning entrecote till fredag-middagen. Och äta så jag kôvnar. (Kôvnar är västgötska från Skaraborgsslätta, betyder storknar fritt översatt).
Jag måste synda av mig, så jag inte blir sugen på en miljöfarlig nötbiff nåt mer.
Därefter blir det bara kycklingfiléer, inte alls miljöfarliga i jämförelse med hemske-biffen.
Fläskfilé är också miljövänlig i jämförelse med min entrecote, men har ändå stor miljöpåverkan. Kanske ska glömma fläsket också för att inte samvetet ska gnaga.
(Ska jag vara riktigt ärlig så visste jag nog om problemet. Känner igen resonemanget. Från mina studier i miljövetarkurser jag tagit förmodligen. Men då nämdes det bara som en parentes i sammanhanget. Togs inte på sånt allvar som Uppdrag granskning gjorde gällande i gårdagens program.)

Suck. 

Jag har dåligt samvete om jag åker bil, duschar för länge, låter tv eller dator stå i standby-läge, slänger en tidning i soporna, tvättar en maskin med en enda yllekofta, råkar använda nåt starkare ogräsmedel än grovsalt, sköljer disken i rinnande vatten, snabbtvättar bilen på min asfalterade garageuppfart, köper en flaska bordsvatten, använder klorin i rengörande syfte, köper en spansk tomat istället för icke-växthus-odlad svensk tomat för de spanska såg finare ut, slänger en osorterad gott-och-blandat-säck i brännbartcontainern på tippen, nyttjar flyget och så vidare.
Listan kan fortsätta i oändlighet.
Samvetet gnager.
Självklart gör jag inte sakerna ovan till vardagsrutiner. Tvärtom. Jag mår dåligt av det dåliga samvetet, så jag undviker näst intill kategoriskt att göra något av ovanstående.
Ibland syndar jag grovt! Det måste jag erkänna.
Med det gnagande samvetet som följd.
(Confession: Bil åker jag varje dag.... vilket stör mig och orsakar ofta samvetsattacker.)

Och nu måste jag också ha dåligt samvete om jag ska tugga i mig en biff också. Jag som kan dö för en saftig biff. Suck. Igen. 

Jag har bergvärme i min fastighet förresten. Där är mitt samvete och jag överens.

www.vindvirvel.blogg.se


Håller med, nja, kanske inte alls...

Shoot!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0