Ara

Jag måste! Kommentera Ara Abrahamian... fast jag tänkte skita i det.
Måste, av den anledningen att jag nyss traskade in på studiomannens blogg, som har en åsikt i detta ämne som jag delar, och som länkat till ett inlägg av Blogge bloggelito som är rent infantilt.

Blogge Bloggelito refererar till brottningen som en bögsport i sin första mening. Redan där har han visat vidden av sitt idrottskunnande, vilket gör att resten av inlägget är totalt ointressant. Någon som kan idrott kallar inte brottning bögsport, eftersom dessa killar (och tjejer dessutom, Blogge) är enormt vältränade avseende styrka, smidighet, spänst och kondition bland annat och inte är värda något annat än beundran.
Visst. Hade du gjort en parodi på brottning i ditt inlägg avseende brottning som bögsport hade det kanske varit en annan femma, Blogge. Ironi och parodi kan va kul. Men nu var det inte det ditt inlägg gick ut på.

Ara la väl av att brottas ett tag efter OS 2004? Höll upp i över ett år. Eller liknande. Kom tillbaka och satsade vidare för att ta guld i Peking. En brottare tränar en del. Och en kille som Ara tror inte jag lämnar nåt åt slumpen. Han har slitit. Han har svurit. Han har (kanske) ångrat sin satsning emellanåt när det gjort jävligt ont - för det har det med all säkerhet gjort. Men ett OS-guld har drivit honom, chansen på OS-guld. Inte möjligheten att bli bland de åtta bästa - för då hade Ara aldrig åkt dit.
Då är det väl fan om han inte ska kunna göra sin protest utan att en massa smygrasister (ja, faktiskt) och annat löst folk ska börja tala om att han skämt ut hela Sverige - när domarsnusket är uppenbart?!

Bra gjort Ara! Jag hade gjort precis likadant.
Möjligtvis (och ganska troligt) hade gjort något annat - något som möjligtvis skulle varit värt att skämmas över.


Aftonbladet, DN, DN igen.



Håller med, nja, kanske inte alls...
Morrat av HairySwede

his actions were a disgrace to sweden. he comes across as just another spoiled athlete who didn't get his way.



om man ska spela spelet så ska man tåla spelet

Morrat av Åsa

HairySwede: De flesta vill nog spela spelet med schyss bedömning av domarna, vilket var vad Ara protesterade över.



"... just another spoiled athlete..."

Ärligt talat tycker jag inte man kan prata om bortskämda idrottsmän bland de som är på den nivån att de kvalificerat sig till OS. Den träning och satsning som ligger bakom ett OS-deltagande är inget som kan förknippas med bortskämdhet.

Han fick inte chans att visa vad han gick för p g a felaktig bedömning - klart man blir skogstokig!





2008-08-16 @ 08:43:49

Shoot!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0