Krigshumör gör dagen lite lite sämre

Vissa dagar ska man inte gå upp helt enkelt. Ligga kvar bara och nöjsamt titta på färgen på de spända taken som långsamt krackelerar och spricker upp här och där.

Hade ställt klockan på sex i dag för att ta itu med mängder av punkter på listan. Trodde att jag ställt.

Åtta (!) sätter sig nån rätt upp i sängen och stirrar som en galning. Varför i helskotta har det börjat ljusna, tänker galningen. Nåt är fel.
Enda felet är att jag glömt sätta på alarmet. Blame my self.

Dessutom får man skotta blytung snöhelvete. Shame on you!

När det var utfört ringer det. För fyratusendefemtiofemte gången från det där numret. På hemtelefonen. Knäpper fram samtalet och säger inget eftersom det förmodligen som vanligt inte finns nån där i andra änden av luren. Tröttnade på att svara artigt efter tjugonde gången.
Men nu hör jag faktiskt någon andas.
-- Ja det var Åsa - hallå, skriker jag.

Kors i taket. Nån finns där!!!

-- Hej jag heter bla bla bla, har ett jätte bra erbjudande till dig bla, bla, bla, eller är du nöjd telefonkund i dag?

-- Hejsan svejsan, Sven, eller vad du nu hette. Är jag kund hos dig?

-- Näe, men jag har ett jättebra erbjudande till dig bla, bla bla...

-- Du, Svenne, innan du förbrukat mer syre än nödvändigt - jag är med i Nix, säger det dig nånting.

--Näe.

-- Ok. Ni har ringt mig i runda slängar 4000 gånger, ibland mitt i natten (bl a klockan sex en lördag morgon) där det inte funnits någon i luren. Typ en tjuvringning, sånt som jag ärligt talat tyckte var skitkul när jag var tretton. Tycker du det är kul vid din ålder?

-- Näe.

-- Ok. Du har ett erbjudande till mig och du får gärna upprepa det en gång till om du först accepterar mitt generösa erbjudande: Du får hugga av mig vänster eller höger hand, välj själv, så länge ert bolag respekterar nix-kunder och att ni slutar ringa "in-blanco-samtal" till kreti och pleti. Vilken hand vill du hugga av? När passar det dig att du kommer hit? Eller vill du att jag ska be dig fara åt helvete och du tar bort mitt nummer från er lista?

-- Tar bort.

Tack så jävla mycket.

Minuten efter ringer det igen, precis när jag är i mitt esse av pur ilska. Och det är inget nummer som är inlagt som bekant i telefonen. Vi lever i 2000-talet - kan vi inte få namn och adress på dom som ringer eller?! Hoppas bergvärmekillen ändå kommer och byter kompressorn i morgon som utlovat. Trots allt.

UPDATE 22.45: Lagt mig för en minut sen. Reser mig upp - ut med soptunnan. Halkar. Inne igen. Tar en macka - man blir hungrig av språngmarsch. Borsta tänder. Lägger mig. Skriver på fb. Släcker lampan. Tänder. Öppnar bok. Ny smörgås. Svettas. Av med täcke. Fryser. På med täcke. Uppdaterar blogginlägg. Borstar igen. Kollar fb. Öppnar bok. Stänger ner dator strax.  22.49
Känns som jag kan ha nån form av bokstavskombination faktiskt.


Håller med, nja, kanske inte alls...

Shoot!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0