HIV

Ooops... att en sjukdom skulle vara anledningen till att nekas inresetillstånd i ett demokratiskt land låter som om det vore hämtad från en riktigt skruvad novell.

Men tyvärr är det uppenbarligen den bistra verkligheten.

Andreas Lundstedt som är hiv-smittad nekas visum till USA på grund av sin sjukdom.
Snacka om diskriminering!

Vågar inte skriva mer med tanke på risken för hjärtinfarkt om jag hetsar upp mig mer än den nivå jag befinner mig på just nu.

Skäms!

Håller med, nja, kanske inte alls...
Morrat av Anonym

Måste bara säga att jag tycker det känns skönt att det finns människor som tänker på det här, att det faktiskt går till så här, nu på 2000-talet. Som positiv själv så är det lätt att känna att de "andra" inte bryr sig eller ens reflekterar över det. Men jag är motbevisad, och glad för det :)
Tack så mycket!

2008-04-22 @ 13:03:32
Morrat av P

Jag säger bara nötter! Sicket land! Vad skulle han göra för ont där?!

2008-04-22 @ 15:37:27
Morrat av Kostnad fråga

Jag ger 100% stöd till Andreas och Alcazar. Personligen så tycker jag HIV smittade ska få resa precis som alla andra.

Kanske rädslan i USA är att folk från tredje värden kommer till USA och söker sjukvård? Vilket är ju stor ironi eftersom sjukvården i USA är ju ett skämt. Se på Micheal Moore filmen Sicko.

2008-04-22 @ 17:08:22
Morrat av Åsa

Anonym: För mig är det självklart att en hiv-smittad inte är pestsmittad och inte ska diskrimineras p g a en sjukdom.

P: Nedrans nötter till och med. Dom är väl rädda för ett promiskuöst leverne i sus och dus. Undrar om dom spärrar in "sina egna" amerikanska hiv-smittade?

K f: Skulle ju kunn va en sjukvårdsfråga, men här gäller det ett visum för begränsad tid (vad jag förstår), vi talar ju inte om permanent uppehållstillstånd i landet.
Skälet som angavs var att dom vill skydda sina medborgares hälsa, typ! Hmm - då måste det rimligtvis också innebära utreseförbud för alla amerikaner om man nu ska dra det till sin spets.

2008-04-22 @ 19:08:22

Shoot!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0