Behövde ju inte knöcklat ihop den och slängt den

Hatar't. Att göra nytt spinningpass. Nu är jag så trött så jag inte vet vad jag heter och det bara brusar i huvudet av bpm, bryggor, refränger och annat krafs hit och dit (lite fackuttryck om ni inte fattade allt, skit i det ni som inte är nördar på det här att göra pass.)

För mig tar det inte en kvart att slänga ihop ett nytt pass. Det tar en hel jävla evighet. Tänkte lyfta luren och ringa till gruppträningsansvarig och säga att nu får det va nog. Det påbörjade spinningpasset kommer med all säkerhet inte att se dagens ljus, och med all säkerhet inte något annat heller för den delen under resten av mitt liv. (I samma sekund kom jag på att det är rätt lönlöst att ringa till mig själv och lämna så trista besked, hade ju rätt trökigt redan innan menar jag.)

Nu sitter skiten alltihop där i Mixmeister i alla fall. (Fråga inte, tack. Men Mm är ett "hjälpmedel" för att göra käcka justeringar på sin musik - man kan greja med takten, få sån där snygg dj-övergång från en låt till en annan, justera själva ljudnivån på låten, köra lite loops så låtarna blir längre, korta av om det är en grym remix på 17 minuter och man bara vill ha 9, ta bort inget ljud alls i fem sekunder som inträffar mitt i låtarna och annat skit som man egentligen inte borde lärt sig. För man måste bara göra det. För att man kan det liksom. Och. Det. Tar. Tid.)

Innan dess föresvävade tanken mig att jag skulle åka bort till containern vid Arenan och plocka upp cd:n jag vek ihop och slängde i soporna (jag inte vill höra en enda takt på en enda av de låtarna någonsin mer, jag kräks) direkt efter dagens pass. Men med tanke på mitt anseende behärskade jag mig, kan ju gå helt fel rykten om någon ser mig ståendes upp-å-ner med huvudet i en container.

Nåja. När jag började med det här att stå i mitten/längst fram, för att få utlopp för behovet av att vara i centrum i kombination med att träna, spelade jag in kassettband. Man fick leta ihjäl sig för att hitta låtar med rätt takt och längd. Då tryckte man helt abrupt av låten om den var för lång på nåt lämpligt (eller mindre lämpligt ganska ofta faktiskt) ställe. Och nån gång, när låten bara var så där en 2.30 min, spelade man in den två gånger efter varandra helt enkelt. Inga problem, det funkade utmärkt. Ett tag var faktiskt min högsta önskan att få en stereo med två kassettfack. Så man kunde spela av från kassetband till kassettband.
Jag är inte bara gammal - jag är en dinossaurie.





Ja, jisses



 







Håller med, nja, kanske inte alls...
Morrat av Madde

Men du, jag vet en asbra samlings-cd där du kan hitta lite rockig musik!! Jag kan tipsa om den ikväll om du vill ;)

2012-04-25 @ 14:36:24
URL: http://madeleinelindholm.myshowroom.se/

Shoot!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0