Frågan är bara när det ska läsas

Jag har en underbar faster som älskar böcker. I mängder. Och prylar. Porslin. Tavlor. You name it.

Då och då får jag en laddning grejor, och vi pratar inte krimskrams. Utan fint ska det va. Rejäla saker.

Hon har dessutom lite av fingertoppskänsla när hon sorterar ut bland sina saker som skänkes bort. Det är liksom utvalt till mig och mitt intresseområde.

Härom dagen fylldes mitt gästrum av kartonger och pappkassar - och jag upplevde en liten julafton i förtid. 

Denna gång, som så många gånger tidigare, hade faster bl a rensat i sitt bibiliotek. 


 
Här är några av böcker. Var ungefär lika många till. Och har typ flera hundra ytterligare liggande. Fin facklitteratur i de flesta fall. Rejäla böcker, som man bläddrar i nästan andaktigt.
Heminredning, både modern och äldre. Gör det själv-teman i en aldrig sinande ström (bland bokskörden på bilden är det möjligt att lära sig dekorativ antikmålning, att måla gammalt på nytt sätt och att torka blommor och växter). Blomsterskötsel. Matlagning.
Längst upp på den vänstra bokstapeln ligger "Rätt sätt". En bok om vett och etikett. Där är ju bara att hoppas att faster la fingertoppskänslan åt sidan där, att boken slank med av en händelse.

Längst ner hittades den här lilla raringen.




Rumfords (men snälla nån, alla vet väl att Rumford var ett bakpulvermärke?) nya bakbok. Åttonde utgåvan. Från 1936. Synd att två sidor var lösa i boken. Annars hade det varit en riktig raritet för samlare. I den lilla receptboken kan man lära sig göra Negerkaka. Det kändes lite bra att det var en av dom sidorna som lossnat.

Sen var det julsaker med också. Nice stuff. Och en servis från Rörstrand. (Fast vid närmare betraktelse så var det "Ella" och "Gurli" i en salig blandning. Ella är en vit variant av Gurli, betydligt finare. Så hallå, ni som är runt på diverse ställen där det säljs gamla saker. Ser ni Ella stå och vila sig på nån hylla nånstans - bring her to me.) Massor av heminrednings-, trädgård- och antikmagasin. Fantastiska dricksglas i diverse olika skepnader. Och... ja, lite annat smått och gott.

Prylar överallt m a o! Nu ska det ställas på sin plats (prio ett är att hitta nånstans att förvara allt förresten). Har lite att stå i. Tjing!


 

Håller med, nja, kanske inte alls...
Morrat av Anonym

Trist att man inte kan läsa hur man gör negerkaka

2012-02-24 @ 15:09:15

Shoot!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0