No Tears for Queers

Ångrar inte en sekund att jag gick på föreställningen No Tears for Queers i går. Regionteater Väst och Riksteatern står för uppsättningen där fyra lysande skådespelare gjorde en strålande insats på scen.

Johan Hilton har skrivit boken No tears for queers som dramatiseringen bygger på, en dokumentär om tre hatmord på homosexuella, två utspelar sig i Sverige och ett i USA.

Man fick naket och avskalat se skådespelarna åskådliggöra de tre fallen och att någon lämnade teatern oberörd i går kväll är inte sannolikt.

Helt ologiskt önskar jag ändå att jag inte hade behövt se föreställningen. För grejen att det överhuvudtaget skrivs en bok om hatbrott mot homosexuella gör mig illa till mods. Har väldigt svårt att ta in att det faktiskt finns homofobi både här och där i samhället. Hade det inte funnits rädda, inskränkta och korkade människor hade boken inte behövts skrivas och pjäsen inte sättas upp.

Elisabeth Ohlson Wallins fotoutställning In hate we trust visades i samband med föreställningen. Hon är så enormt duktig.

Pallra er nu i väg och titta på föreställningen. Turnéplan hittar ni på Regionteater Väst.

Håller med, nja, kanske inte alls...

Shoot!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0