Sparvar

Är omgiven av sparvar på jobbet i mikrobyn.
Inte ens med förstoringsglas kan man upptäcka det dom har på tallriken när det är lunchtid.

Jag har vant mig vid kommentarerna vid det här laget:
-- Jaha, i eftermiddag ska du ut i skogen och jobba ser jag?
-- Kolhydratuppladdning? Marathon i morgon?
-- Oj, liten portion i dag? Vänta ska jag hämta en ho och en skyffel.
-- Det där går aldrig, du får dela upp det på två tallrikar.
-- Hahaha, den där portionen väger mer än dig.

Visst. Jag äter mycket, men SÅ mycket äter jag faktiskt inte. Eller? Det kanske jag gör?

 


Håller med, nja, kanske inte alls...
Morrat av P

Dom är bara avundsjuka för att du är vältränad och kan äta i stort sett vad du vill. Om dom också rörde på sig lite, eller det kanske dom redan gör?, så hade de också kunnat äta lite mer vad som faller dem in... Eller jobbar du tillsammans med ett gäng notoriska bantare? Så mycket som du tränar så behöver du ju äta.

2008-10-01 @ 10:56:29
Morrat av Sofie Rundlöf

Folk måste verkligen alltid kommentera vad och hur man äter också, vilket i många fall är rätt irriterande. I alla fall då jag själv valt bort onytta grejer mot bättre alternativ. Det blir ofta komnmenterat.

Vi hade en diskussion på jobbet igår om våra matvanor. De två kollegor (killar båda två, en på ca 75 kg och en på 90-100) jag pratade med åt bara frukost innan de började kvällskiftet (14:54), medan jag hinner med både frukost, mellanmål och en stabbig lunch. Dessutom sover jag längre än dem så jag är uppe färre timmar innan jobbet.

Det är ändå lite kul att se hur olika vi funkar. Hade jag bara ätit frukost innan jobbet så hade jag varken kunnat tänka klart eller stå på benen. Det har hänt förut att jag blivit sjuk då jag inte haft tillgång till mat på 6-7 timmar. Blir illamående och spyr. Så jag måste käka kanske var 3:e-4:e timme, även om portionerna är stora och med lågt GI osv. (Nej, jag har inte diabetes) De andra som jag jobbar med väntar alltså hela 8 timmar till fikat på jobbet, då de bara tar en kopp kaffe. (Själv tar jag en drink med både protein och kolhydrater + en näve valnötter och ibland en frukt) Sen är det ytterligare 2 timmar till lunchrasten. En kopp kaffe på 10 timmar alltså. Jag hade antingen legat på sjukan eller varit död. Hur kan vi vara så himla olika?? Rätt coolt!

Sen visst, både du och jag bör äta mer än andra eftersom vi tränar så mycket. Men jag åt nog nästan lika mycket när jag inte tränade alls som nu när jag tränar, och har nog aldrig käkat så lite som mina kollegor. Eftersom jag också är en storätare så tycker jag också att det är mer konstigt att äta lite än mycket :)



(Har verkligen problem med att korta ner mina kommentarer... sorry)

2008-10-01 @ 11:01:06
URL: http://sofieskrypin.blogg.se/
Morrat av Åsa

P: Det är ett nedrans tjat i alla fall... avundsjuka eller inte. Den ene gubben spelar golf, men är lite rund. De andra killarna är magra som fiolsträngar... :-)



Sofie: Bara frukost innan klockan tre. Då skulle ingen vilja prata med mig för jag skulle fräsa och spotta av irritation.

Skönt en till som inte har en hög mat stor som ett frimärke på tallriken och sen påstår sig vara proppmätta. :-P

Fast jag äter inte alltid nyttigt - det måste jag nog erkänna...

2008-10-01 @ 15:09:11
Morrat av Ninde

Typiskt. När jag tränade som mest åt jag också (volymmässigt) mycket för min storlek. Är ju sjutton att folk alltid ska kommentera det. Hade t om en jobbig tjej som hängde över min mat varje lunch för att hon själv ville gå ner i vikt och inte fattade att jag kunde äta en massa utan att gå upp när hon gick upp trots att hon jämt var hungrig. (Nej, hon tränade knappast 5-6 dgr/vecka som jag gjorde då)Ibland kan det funka att förklara det här med träning och att hålla uppe förbränningen. Men vissa fattar inte ändå...

Morrat av Valross

Så som du tränar & står i vore alternativet vansinnigt.

2008-10-01 @ 21:57:13
URL: http://valross.wordpress.com
Morrat av Åsa

Ninde: Ja, man håller uppe förbränningen om man moffar i sig. Och tränar förstås. Jag har en fördel att jag inte blir speciellt hungrig om jag inte tränar. Tack och lov... Måste ha en inbyggd mat-klocka som ringer när det är verkligt läge att äta. Men tyvärr ringer den för godis, ostbågar och annat smått och gott också emellanåt. ;-) Men gott är det.

Den värsta frågan jag vet är förresten: "Kan vi inte dela en pizza?" Ha, ha! Dela! In your dreams - jag kan ta den halvan du inte äter upp efter min hela. ;-D



Valross: Kanske skulle se ut som ett snöre om jag inte åt så mycket?! :-)

2008-10-02 @ 20:54:19

Shoot!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0