Skövde

Det skvallras och skvallras... hit och dit, bort och fram. Visst, det är väl en del av mångas, även min, natur att skvallra lite om folk. Ordet skvaller betyder väl i grund och botten att man pratar om någon annan i lite nedlåtande ton så där. Men frågar jag nån av mina bekanta: -- Har du inget skvaller att komma med? Menar jag inte att jag vill höra några snaskiga skandaler, utan mer att jag vill höra vad som hänt i närmaste bekantskapskretsen? Av ren nyfikenhet eftersom man kanske inte träffar alla gamla kompisar varje dag nu för tiden. Allt man pratar/skvallrar om andra är förstås inte negativt - att prata om andra innebär ju faktiskt många gånger att man säger positiva saker om folk.

Men att fara med direkta osanningar när man pratar/skvallrar tycker jag är rätt oschyst, för att inte säga dumt. Speciellt om man bor i en liten håla som Skövde. Ja, det är en håla avseende aspekten skvaller, även om vi passerat 50000-strecket i invånarantal.
Jag får allt som oftast reda på en massa saker som sägs om mig "på stan". För att stan är liten, och sånt där sprider sig. Speciellt om man har gemensamma bekanta. Jag bryr mig faktiskt inte så mycket om det. Vill ni prata får ni prata, och vill ni säga saker som inte har ett uns med verkligheten att göra så var så god, kunde inte bry mig mindre faktiskt. 
Saker som stämmer får ni också prata om, även om de är negativa eller om ni bara stör er på min person - då bryr jag mig lite mer, men bara om ni står för det när vi ses. Stick inte kniven i ryggen när jag vänder mig om bara, då blir jag arg.

Men nu gäller det inte mig.
Som sagt, det mesta sprider sig på det ena eller andra sättet i den här lilla, lilla stan, och kanske på sätt man inte väntat sig.
Jag blev mycket upprörd häromdagen när jag hörde att "någon" uttalat sig i riktigt nedvärderande ordalag om en vän, uppdiktade historier som absolut inte är sanna. Det var i och för sig inte precis nån blivande Nobelpristagare som yttrat lögenerna, men ändå - blev riktigt, riktigt irriterad och förnärmad å min väns vägnar.
Skövde är en snuskigt liten stad. Undrar om den aldrig någonsin blivande Nobelpristagaren till lögnare (inte ens pristagare i barn-Jeopardy faktiskt, jodå, det kan jag lätt stå för om vi träffas) inte förstått det.
Är lockande att veckla ut lögnerna här på bloggen och vem vederbörande är som sprider en massa skitsnack. Men det gör jag förstås inte.
Men förr, eller kanske senare, kommer jag eller min vän, med största sannolikhet hamna i en situation där vi kan konfrontera lögnspridaren eftersom vi bor i lilla, lilla Skövde - där träffas man titt som tätt, här eller där, på större eller mindre tillställningar.
Lycka till, säger jag, det kan du nog behöva.




Håller med, nja, kanske inte alls...
Morrat av Sofie Rundlöf

Japp, hade folk inte snackat så jäkla mycket skit (som inte stämmer) så hade jag kanske (?) sluppit bli mobbad under min skolgång. Något som jag nog tycker är ännu värre än folk som snackar skit är de folk som tror på allt som sägs. Även en person som man trodde var ens vän kan plötsligt ändra uppfattning om en totalt, för att han/hon hört någonting dumt om en. I vissa fall även vända om helt och bli den som mobbar. Jag vet inte hur många kompisar (eller "kompisar") jag förlorat pga skitsnack. Men de få (men bra!) vänner jag har nu är de som inte lyssnat på skiten utan lärt känna mig och bildat sig en egen uppfattning.

Det här inlägget gjorde mig faktiskt lite arg! :p Nästan så att jag vill skriva ett eget inlägg om det här. Fast tar nog det någon gång när jag är på dåligt humör istället, man skriver bättre då :)

Nu ska jag vara glad för det är step up om en timme!! Wiiiieee ;)

2008-09-19 @ 16:03:35
URL: http://sofieskrypin.blogg.se/
Morrat av Åsa

Sofie: Du, mobbad? Varför i hela friden då för? Det är riktigt tråkigt att mobbing förekommer. Och det värsta är väl att det egentligen inte är någon direkt orsak, det bara "blir så" - kanske genom skitsnack som du säger.

Men tror verkligen folk på allt som sägs? Ja, du har ju erfarenhet av det, så det är säkert så. Jag kan nog lyssna på vad folk säger om någon annan, men är det något negativt tror jag inte på det förrän jag skapat mig en egen uppfattning. Att ta avstånd från någon på grund av vad någon annan sagt ligger inte för mig och borde inte ligga för någon annan heller för den delen.



Jag har många gånger fått höra vad folk säger om mig genom vänner som berättat - hade dom trott på det som sägs hade det nog aldrig nått mina öron...

Folk som inte förstår att det nått mina öron undrar säkert varför jag håller en rätt kylig attityd när de är översvallande hjärtliga när man träffas, för det är ofta det har hänt... ;-)

Jag gör tvärtom, får skriva när jag har stabilt humör, annars går jag nog till överdrift... ;)

Stepa på - Camilla kör i dag! Jag ska snygga till mig nu! Så gott det går... ;-)

Hörs!





2008-09-19 @ 17:02:08
Morrat av Sofie Rundlöf

Oj, jag kan nog räkna upp 100 saker som jag blev mobbad för :p Liten, ful, sent utvecklad, smal, ser yngre ut än vad jag är, fula kläder, "stud", hade inte druckit alkohol eller rökt eller tagit droger när jag började högstadiet (= mesig), blyg, har en pappa som är polis och dessutom överbeskyddande, fick inte vara ute hur sent jag ville på kvällarna... u name it. Jag hade några tjejkompisar som var lika "mesiga" och mobbade som jag och vi hängde ihop. Tills två utav tjejerna uteslöt mig från tjejkvällar och liknande och började snacka en massa skit, och gänget hängde på dem. Det var i högstadiet som jag i princip var helt ensam.



Det var lite svårt att hitta nya kompisar i början av gymnasiet då dessa tjejer fortsatte prata illa om mig med nya klasskompisar och så, men jag lyckades i alla fall lära känna några som inte brydde sig om skitsnacket utan gav mig en chans. Vi hade superkul ihop och dessa personer är mina bästa och enda riktiga vänner idag. Och de är verkligen vänner för livet. Men tyvärr bor ingen utav dem i Skövde längre :p Hehe, surt liksom.



Japp, det är helt sjukt hur man kan lyssna på allt som sägs, tro på allt och välja sina vänner efter det. Men jag tror ju ändå att även om jag hade en förjäklig period då så är det jag som mår bäst idag (?), för jag vet i alla fall att jag är en bra människa. Jag försöker att aldrig ha förutfattade meningar om folk och försöker också vara den motverkar att folk hamnar utanför. Det är helt annorlunda med de folk jag lär känna nu, men det är väl kanske för att folk blivit lite äldre och mognare?



Det blir ju lätt att man blir kylig när man träffar någon man vet pratat illa om en :) Alla kan ju inte gilla alla, och det är ju tyvärr så att folk hellre pratar illa än gott om folk. Alltid detta jäkla fokus kring det negativa.



Oj vad långt det här blev känner jag... men det blev liksom så när du frågade. Svårt att korta ner en livshistoria till två rader :) Men inget tycka synd nu tack, ville bara förklara att jag höll med om det du skrev och lägga till lite :)



Step upen var bra och Camilla är ju så bra! Trodde det skulle bli fullt men vi var bara 8 pers, så det var bra med utrymme! Imorrn ska faktiskt, tro det eller ej, Johan med på 30 min spinning :D Så, vad ska du göra för trevligt då som du snyggar till dig så inför? :) Ha en trevlig kväll!

2008-09-19 @ 20:54:44
URL: http://sofieskrypin.blogg.se/
Morrat av Valross

Hmmm...jag får aldrig reda på vad som sägs om mig. Har ni hört något?



Jag får CD:isarna nu i helgen. Vilket nummer bor du på så knatar jag ner & lägger dom på lådan? Det är väl "sandigt" där lådan är va?



2008-09-19 @ 21:14:30
URL: http://valross.wordpress.com
Morrat av Åsa

Sofie: Nädå - inget tycka synd. Lovar. Men det är nedrans orättvist att dessa människor hade mage att göra som de gjorde. Och det har naturligtvis med oförstånd att göra och det finns säkert nåt litet samvete som gnager hos dom med jämna mellanrum i dag och framöver.

En polis-pappa! Ja, det kanske också var en nackdel. Konstigt.



Du får skriva hur långt du vill. Det är det som är så bra! ;-)



Bara åtta stycken. Trodde det skulle bli många, fredag kl 17 är ju en rätt bra tid.

Var på after work i fredags, som blev väldigt väldigt sent! Och det var trevligt, tack!



2008-09-21 @ 08:34:42
Morrat av Åsa

Valross: Inte hört ett skit faktiskt... men om du vill kan jag prata lite - så kan du få reda på det från säker källa sen! ;-)

Tjoho - CD:isarna. Det är nummer 3. Och kvicksand utanför!

2008-09-21 @ 08:37:41
Morrat av Sofie Rundlöf

Jo, man hoppas ju i alla fall att de har dåligt samvete för det. Främst med tanke på att ingen utav dem ens bett om ursäkt. Men nu lämnar vi det trökämnet :)

Ja, jag tycker det är en superbra tid på en fredag så det var konstigt att så få kom. Men i veckan som kommer är det ju tydligen öppet hus så då lär det bli mycket folk! Jag brukar aldrig boka in mig tidigt på pass utan är lat och gör det precis innan passet, och det kan ju vara lite riskabelt en sån här vecka. Nu har jag minsann redan skrivit upp mig på måndagens aerobic och tisdagens step up och abs. För det tänker jag INTE missa! :) Hoppas att den andra stepinstruktören (Britt-Marie eller nåt va?) också är bra! Ska du dit??

2008-09-21 @ 13:05:38
URL: http://sofieskrypin.blogg.se/

Shoot!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0