Åtalad?

Den som sköter rutinerna för ett av återvinningsställena här i stan (vet inte om det är likadant överallt, jag åker alltid till samma ställe) borde överväga nåt av följande, eftersom det är överfulla behållare allt som oftast:
... packa ihop återvinningsstället som ser ut som en svinstia.
... ställa dit lite fler containrar för de olika fraktionerna (ja, det heter faktiskt fraktioner i sop-fack-språket) eftersom det alltid är överfullt med råge när man kommer dit på helgerna).
... skicka dit personalen och tömma på helgen så folk slipper ställa högar med kassar utanför containrarna.
... säga upp sig och överlåta ansvaret till nån annan.

Jag drar inte iväg med tidningar, glas, kartonger, plast och annat för i första hand mitt eget höga nöjes skull. Jag gör det för miljön. Sparar kassar med olika fraktioner i källaren och när det till slut blir platsbrist packar jag bilen full och tar svängen förbi containrar och igloos när jag åker och handlar.

Miljön som sagt. Tycker återvinningsställe-ansvarig att jag ska sladda in vid stället och titta om det är nåt av det som finns i bilen som skulle kunna få plats i nån icke-full behållare medans bilen står på tomgång? Ska jag stänga av bilen, kliva ur och reka läget och sen starta upp bilen och åka därifrån utan att lämna nåt för att behållarna är fulla? Eller kanske åka en extrasväng någon annan dag för att se om det möjligtvis finns plats i containrarna? Åka tvärs genom hela stan till ett annat ställe kan vara en annan idé kanske?

Det var fullt vid återvinningen i dag när jag anlände på min väg till Ica Maxi. Fullt i dubbel bemärkelse - fullt med folk och fullt i behållarna.
Jag knökade i lite kartong i ett hörn på en av containrarna, det stack ut lite här och där, men det var i alla fall i kontakt med containern. Pressade in lite mjukplats på den anvisade platsen och glas gick hur bra som helst.
Fem kassar tidningar och broschyrer stod kvar i bilen. Inte det minsta lilla kvitto skulle ens med god vilja kunna pressas in i avsedd behållare.
Så jag ställde helt enkelt kassarna utanför. Japp. Helt fräckt.
-- Vågar du ställa kassarna så där? Hör jag en röst säga bakom mig.
-- Japp.
-- Har du kollat så du inte lagt i nåt så dom kan spåra dig?
-- Näpp.
-- Men man kan bli åtalad.
-- Det åtalet ska jag i så fall bestrida in absurdum om det skulle bli så.
-- Du är modig.

Damen ställde sig vid bagageluckan och tittade igenom sina kassar för att se att ingen adresserad reklam fanns i kassarna för att sen ställa kassarna utanför.
En gubbe resonerade som mig: -- Asch, jag kör ditt race. Lite risker får man ta här i livet, sa han, och ställde kassarn prydligt bredvid mina.

När jag gasade iväg i bilen, anlände fyra andra. Nu stod där sex bilar och lastade ur. Och klockan var tre på söndag eftermiddag...
Undrar hur många fler som ville göra en insats för miljön denna eftermiddag?

Håller med, nja, kanske inte alls...
Morrat av Sofie Rundlöf

Det där är ju helt sjukt, att man skulle kunna bli åtalad för nåt sånt när man faktiskt bara försöker tänka lite på miljön. Det är ju inte ditt fel att kontainrarna inte är tömda. Vi har det nog väldigt bra som har nästan all sortering på parkeringen precis utanför huset och där det aldrig är överfullt. Lite pantflaskor får vi ju försåss ta med oss när vi handlar, men det kan vi ju leva med. Efter att vi satte upp "Ingen reklam, tack!"-lappen är det väldigt sällan vi behöver tömma pappersinsamlingen också. Typiskt bara att Ikea-katalogen kom veckan efter och att vi då inte fick någon :p Men den gick ju å andra sidan smidigt att beställa.

Jag hade också ställt mina kassar där och inte fasiken hade jag tagit mig tid att sortera ut det med mitt namn och adress på.

2008-09-14 @ 23:31:01
URL: http://sofieskrypin.blogg.se/
Morrat av P

Om jag hade varit du hade jag garderat mig med att ta bilder på hur överfullt det var, om de nu tänkte höra av sig med ett litet åtal...

2008-09-15 @ 17:30:33
Morrat av Åsa

Sofie: Hmmm... vart bor ni? Vid Trängen (har jag fått för mig)? Då kanske jag kan svänga förbi där faktiskt? ;-)

Jag har sett många som har "Ingen reklam, tack - men gärna Ikea-katalogen". :-)



P: Bilder! Gud vad jag är korkad! Det skulle jag tagit förstås! Smart-P!

2008-09-15 @ 21:36:07
Morrat av P

Jag vet, jag är genial!

2008-09-15 @ 22:21:36
Morrat av Åsa

Smart-P: Om du försöker kanske du kan fixa till en Einstein-frisyr så behöver ingen tveka på hur bright du är!

2008-09-15 @ 22:37:58
Morrat av Valross

Helt rätt. Har tagit rent löjeväckande proportioner. Och hur ser det ut om ytterligare en månad nu när tidningshämtningen är all?



Konstruktivt förslag: Kan de inte omorganisera sopspiontjänsten till någon som tömmer skiten istället?

2008-09-15 @ 23:14:59
URL: http://valross.wordpress.com
Morrat av Sofie Rundlöf

Hehe jo, skulle väl skrivit dit "..men gärna Ikea-katalogen", men hade faktiskt ingen aning om att det var just den veckan som katalogen skulle komma. Nästa år ska jag inte missa den! :)

Japp, vi bor i Trängen, granne med högskolan. Det är väl Skövdebostäder som ser till att sånt blir fixat, och det sköts riktigt bra! När vi flyttade dit kunde vi slänga soporna direkt i luckan i trappuppgången, gött som bara den. Men det tog de bort, så nu känns det nästan långt att gå de ca 60 metrarna till kontainern :p

Något som dock stör mig väldigt mycket är att vissa ställer allt möjligt bråte där, som tex gamla trasiga elektronikgrejer. Man blr ju förbannad på att någon annan ska behöva ta hand om deras skit. Det är ju faktiskt ingen soptipp ändå.

2008-09-16 @ 11:17:50
URL: http://sofieskrypin.blogg.se/
Morrat av Åsa

Valross: Japp - ge spionen tömtjänst!

Jag fick straff utan åtal - min soptunna är inte tömd i dag! Nedrans.



Sofie: När folk missköter sånt där, ställer annat bråte där, brukar det till slut straffa alla andra. Att det stängs eller så... Alla blir drabbade för en del är korkade! Sånt är dumt.

Nu kan jag svänga förbi era återvinningsbehållare som alltid är tomma... ;-) Det är också sånt som gör att stället stängs! Skojade bara, jag är inte så korkad.

2008-09-16 @ 21:21:36
Morrat av P

Jag har hundfrisyr

2008-09-16 @ 21:58:22
Morrat av Åsa

P: Tsss - det är ingen hundfrisyr har jag ju sagt! Basta!

2008-09-18 @ 21:09:22

Shoot!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0