Trollen är ta mig f*n inte kloka

Skulle aldrig surfat in på Marcus Birros blogg, vilket jag gjorde nyss. Nu blev jag så upprörd så febern säkert återvände. Min laptop lever farligt just nu med tanke på vilken enorm kraft jag slår ner varenda bokstav för att avreagera mig.

I dagens inlägg från Birro kan man läsa att han slutar blogga efter att ytterligare ett troll varit inne och vräkt ur sig en riktig osmaklig och skrämmande kommentar, jag citerar från Birros blogginlägg:

"Katrin vann över dig din lilla lus och nu gnager du väl på dina döda barns ben igen din snuskige lille italienske dödgrävare. Jag hoppas innerligen att du dör snart och då ska vi pissa på din grav innan vi skändar den fullständigt."

Tidigare i veckan hade någon som titulerade sig "tina" varit inne och skrivt liknande elakheter på hans blogg, kanske inte riktigt så grovt som ovanstående fatala övertramp, men ändå skrämmande fientliga ord.

Vore intressant att se vad det är för människor som döljer bakom såna där kommentarer. Det låter inte som det är fullt friska människor i mina öron. Eller är det helt normala människor som dig och mig? Som tycker dom har rätt att vräka ur sig vad som helst i ett kommentarsfält på en blogg där dom är helt anonyma, förutom ett alias som kan vara Tina, Tjalle eller Fantomen.

Lika självklart som dom tycker det är att få häva ur sig kommentarerna, lika självklart tänker dom förstås att dom aldrig kommer att behöva stå för sina kommentarer vare sig inför den berörda eller någon annan. Vi får hoppas att dom lever kvar i den villfarelsen och inte plötsligt en dag kommer till egen insikt om att de passerat anständighetens gräns. För hur sjutton ska de förklara det hela för sig själva?

Mycket tråkigt att du slutar blogga, Marcus Birro. Även om jag inte alltid (men ibland, kanske ofta) håller med dig och kanske inte gillar ditt sätt alla gånger så står du upp för det du tycker utan att skräda orden. Tror fler som dig skulle behövas i debatterna.

Anledningen till den citerade kommentaren ovan kommer efter att TV4 meddelat att den intelligenta Katrin Zytomierska är tillbaka i Idol. Vilket uselt beslut av TV4. Läs i Aftonbladet.

Och om ni inte hängt med angående Katrina Zytomierskas tillkortakommanden kan ni läsa ett mycket träffsäkert inlägg hos Tyskungen.


Håller med, nja, kanske inte alls...
Morrat av Linda

Nickar och håller med.



Tonen bland bloggarna har blivit hård och elak. Inget jag skulle delta i. Mår illa av sånt.



Man måste inte gilla alla och verkligen måste man inte hålla med alla. MEN vanligt folkvett kan man ha. Har man inget snällt att säga kan man hålla mun.



Ha en bra dag //Linda

2008-10-24 @ 11:45:46
URL: http://www.blogg.mustica.se
Morrat av Åsa

Linda: Ja, lite hyfs måste man nog ha. Lite småelaka påhopp kanske man måste tåla som bloggare (särskilt om man sticker ut) men inte vad som helst.

Själv håller jag gränsen vid att det jag inte kan säga face to face till någon, det skriver jag inte heller i någon kommentar hos någon, och inte heller i något inlägg hos mig själv. Då tror jag man håller sig inom rimlighetens gräns.



Ha en bra kväll!



2008-10-24 @ 20:08:54
Morrat av Linda

Japp ungefär så tänker jag med. Tillhör väl nu kanske den typen som är väldigt ärlig. Ibland är man obekväm pga av det. Men jag står för allt jag säger. Och yttrar mig inte i min blogg om någon om jag inte kan stå för det sen.

2008-10-24 @ 21:24:30
URL: http://www.blogg.mustica.se
Morrat av Åsa

Linda: Jag tenderar också att va den där obekväma typen, med att säga vad jag tycker och stå för det.



Vi fortsätter med att va såna, tycker jag! :-)



(Får väl lägga till att allt inte är hugget i sten, jag är inte sämre än att jag kan ändra uppfattning om saker och ting. Och det är ju tur!)



2008-10-25 @ 09:04:42

Shoot!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0