Påsk

Då är det påsk. En storhelg.
Förstod i dag när jag lyssnade på Spanarna på radions P1 att det är, i princip, lika stor helg som jul.
Panelen där resonerade i termer att "man bara behöver köpa påskägg istället för julklappar" och "lättare att slänga ut riset, det finns inte barr kvar till midsommar" - annars är det ju samma sak. 
Är det verkligen en så stor grej med påsk?
Samma sak som jul? Jag som julpyntar upp över öronen. Och har jullunchen här hemma. Och uppesittarkväll innan. Med mera.
Men påsk. Vilket ris? Granen från i julas ligger kvar på altanen däremot. Men nå´t ris ser jag inte. Inte påskris i alla fall.
Något påskpynt syns inte heller, förutom en knippe påskliljor (40 stycken... köpte 4 knippor. De ser ju så extremt futtiga ut i sina 10-pack.) i det här hemmet. Orkar inte helt enkelt.

Efter att ha lyssnat på spanarna drog jag mig till minnes min inhandlingsrunda på Maxi tidigt i morse. Jo, men visst var det lite "jul-stämning" över det hela. Träffade B och C vid mejeridisken och utbytte glatt glad påsk. Och diskuterade mängden folk i affären och alla som stod i vägen. Tjafsade vidare och utbytte än en gång glad påsk innan vi gick vidare.
Stötte på varandra fler gånger under inköpsuppdraget och skrattade glatt när vi upptäckte att vi ryckte i samma varor i hyllan.

När jag sen står i kassan och människan bakom mig kört på mina hälsenor med sin kundvagn cirka tio gånger, och dessutom sagt förlåt cirka tio gånger, då förstår jag - det är julstämning så här i påsktider... 
Till vardags brukar den som massakerar hälsenorna bara titta och undra varför jag står i vägen.

Dessutom åker många man känner hit och dit över påsken. Åker skidor, besöker släkten eller tar en långweekend. Eller som U, det lilla stycket, som nyss meddelade att dom åker till "Canarias" strax. Syns om en vecka. Typ.

Tittar i min påskagenda. Matgäster i dag. Påskträna med K klockan elva i morgon bitti. Påsklunch hos pappa på eftermiddagen. Gäster i morgon kväll. Picnic på påskdagen. Bortbjuden på kvällen.
Nåja - ser ut som en julhelg när jag tänker efter.
Umgänge med släkt och vänner. Mat och annat gott i överflöd. Hinner knappt sitta ner för allt man ska hinna med.
Men det är ju det som är själva grejen. Och man är glad och nöjd och tar det som det kommer.

Förutom snön. Den kan jag inte alls förlika mig med. Not!
Frågade P om hon kunde komma med en intelligent förklaring till varför snön skulle komma nu.
Ett test av oss människor, av högre makter som förskjuter årstiderna, tyckte P.
Visst, så är det säkert.
Jag tar hellre en smärre jordbävning (mycket långt ner på Richterskalan, lite lagom kännbar, men utan förödelse) som test. Om jag får välja...

Nu ska jag laga mat och fira påsk som sig bör, även om det sker utan påskpynt!

GLAD PÅSK!

www.vindvirvel.blogg.se



Håller med, nja, kanske inte alls...
Morrat av Anonym

GLAD PÅSK!!!!
Få fler läsare till din blogg!!
http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=capricornia

2008-03-22 @ 20:11:08
URL: http://chivaz.blogg.se

Shoot!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0