Nyhetstorka?

Det snackas mycket om nyhetstorka i media under sommarmånaderna. Att man får leta under varje liten sten för att hitta nåt att dra fram...

Men i Skövde råder ingen nyhetstorka - vi har minsann haft en oljekatastrof!

I måndags låg det en hög med sågspån (absorptionsmedel, sa jag till X för att va en sån där besser-vetande människa - tror till och med jag sa Absol för att vara på en riktigt hög kuse) utslängt på parkeringsplatsen utanför tidningshuset  vilket rönte stor uppståndelse.
Högen med sågspån har varit föremål för spekulationer under veckans första del och till slut var det någon som inte kunde bärga sig utan gick till botten med mysteriet - varför ligger det så mycket sågspån på parkeringen utanför tidningshuset?
Sanningen kommer fram: Ett oljeutsläpp! Det är heta news med tanke på dagens miljödebatter.

Här ser ni hur omfattande den stora oljekatastrofen var, som uppdagades i dagens SLA:




Jajamensan - hela tre-fyra liter olja hade läckt ut! Och saneringsplatsen är ju enorm! Man kan bara gissa vilka personalresurser som gick åt.

Frågade X om vi skulle ha en uppföljning om oljekatastrofen i morgondagens tidning. Först fick jag ett dirty finger, men sen fann han sig. Och sa att vi självklart ska ha en bild på en bil som lämnar parkeringen, med rubriken "Folk flyr olycksplatsen". På förstasidan förstås!

Om man ville skulle man nog kunna göra så. Göra en struts av en liten fjäder, som inte ens är en fjäder egentligen.

Ibland känns det som det jobbas så i kvällstidningarnas värld i alla fall. Inte alltid, men då och då och ibland titt som tätt.




Håller med, nja, kanske inte alls...

Shoot!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0