Synd om mig

Nu fick jag ett anfall av tycka synd om mig själv... Lipade lite i min ensamhet.

Hela helgen, näst intill, har jag tillbringat uppe på en j-la byggställning och skrapat färg och målat!
Eller stått på backen och målat vindskivor.
Och förra veckan ägnade jag också rätt många timmar åt kroppsarbete.

I dag skulle jag lägga på ett kol och bli klar tänkte jag, för jag jobbar tisdag-onsdag för att tjäna mitt leverbröd!
Ledig på eftermiddagen i dag. Så det skulle bli jättebra att rusa hem, slänga på sig målarkläderna och dra igång exakt kl 12.30 och jobba effektivt tills solen går ner.

12.30: Knack, knack på dörren! Takläggarna vill låna mikron... Visst. Kom in. 4 man a 3 minuter värmning plus 5 minuter snack per gubbe ger en summa av: 32 minuter.
13.02: Förste takläggare, basen himself, har ätit klart.
-- Har du nån trefaskontakt nånstans?
Letar i källaren och garaget. Vet att jag haft en en gång i tiden - men elektrikern (halvtaskig) jag anlitade en gång tyckte inte man behövde ha kvar den uppenbarligen. Tog 20 minuter att reda ut det.
13.22: Strömmen går. Jordfelsbrytaren har slagit ifrån. Åtgärdat och pratat med takläggarna om varför. 15 minuter.
13.37: Åker iväg och köper mer Demidekkfärg som man blir ruinerad av bara man uttalar. (Svår som satan att måla med också, men den ska ju hålla bra. Gör det inte det ska jag åka upp och stoppa upp trelitersburken någonstans på någon i färgaffären.) ALLA i hela stan är i färgaffären... 24 minuter.

14.15: Uppe på byggställningen och målar. Kommer cirka 3 meter av 12... 30 minuter (!). Då kommer takbyggare M och ska sätta hängrännekrokar. Snacka om att jag var i vägen.
14.45: Bygg-basen kommer och frågar:
-- Har du kollat om vi kan fimpa röret som går från expansionskärlet om det nu inte används längre?
Nej, det har jag inte. Ringer S. Han ska komma förbi vid 16-17-snåret. 3 futtiga minuter.
14.48: Killarna ska hjälpa mig att måla under nocken på gavlarna. För där går gränsen för mig. Hänger mig inte ut över taket med överkroppen och skrapar och målar med nio meter fritt fall under!  Jag har ju höjdskräck. Hämtar skrapor, färg, penslar och diskuterar hur dom ska göra, det är inte ett helt enkelt projekt. 20 minuter.
15.08: Skrapar färg liggande på ställningen på framsidan där kroksättaren inte befinner sig. Byggare A målar gaveln - vi småpratar lite under tiden naturligtvis. Det tar tid för mig. Får ligga på rygg på ställningen med överkroppen utanför och skrapa. Höjdskräck - sa jag det? Hinner ett par, tre meter av de 12. 30 minuter.
15.38: S kommer och ska titta på expansionskärlsröret. Pratar lite, kollar in taket, har lite synpunkter och är lite allmänt social. 20 minuter.
15.58: Elektriker anländer. Ska koppla in trefas-kontakt. Får assistera lite och snacka naturligtvis! 15 min.
16.13: Ber byggare A om hjälp att lyfta fram soptunnan till tömningen i morgon. Går inte att rulla ut för byggställningen är i vägen. 5 minuter.
16:18: Byggarna åker hem, jag är hungrig. Äter. Tittar ut genom fönstret. Teglet anländer. Rusar ut för att det inte ska läggas framför garageporten. Snackar lite. 10 minuter.
16.28: Äter klart, knappar lite på datorn. Andas. 20 minuter.
16.48: P ringer och säger att han är på väg. Fikar, snackar. 30 minuter.

17.30: Uppe på byggställningen, målar resterande 9 meter på baksidan och svär över hängrännekrokarna som är i vägen! Skit! Men blir inte avbruten i alla fall.
19.50: Klar.

Orkade inte fortsätta med skrapning på framsidan - tycker jag varit i farten länge. Men inte fått många knop gjorda, inte alls som jag hade tänkt mig.
Jag måste få jobba i fred. Inte ha en massa muppar runt omkring som ska socialisera hela tiden och fråga en massa saker - fatta egna beslut, gubbar!
(Ja, ja - ni är jättetrevliga allihop. Det är väl det som är felet. Sura små buttra och bittra gubbar skulle istället knalla runt på taket, då skulle det inte så långa konversationer!)
Ser alltså fram mot ännu en helgs kroppsarbete - och tycker synd om mig själv igen. Stackars Åsa!

I morgon klockan sju kommer muraren! Som ska mura om skorstenen som håller på att rasa ner. Då ska jag låtsas att jag inte finns eller att jag är döv.
Lite senare kommer plåtslagaren, med plåten runt skorstenen som ska bytas. Då är jag inte hemma, då är jag på jobb i Tidaholm.

Håller med, nja, kanske inte alls...
Morrat av beerbelly

Verkar körigt ja. Skönt att vara klar med sådant till semestern också. De flesta spar ju allt jobb tills dess och får ingen riktig vila.
Hoppas det går bättre imorgon!

2008-04-28 @ 21:45:32
URL: http://looser-beerbelly.blogspot.com/
Morrat av Åsa

Tack.
Ja i morgon är jag ju inte hemma så då går det väl jättebra! ;-)
På semestern ska jag bara sitta rakt upp och ner i en solstol, en meter från grillen och möjligtvis sträcka ut handen för att fiska upp en öl ur backen, om jag orkar! ;-)

2008-04-28 @ 22:03:46
Morrat av Jerk

*snyft* din beskrivning av semestern gör mig alldeles tårögd, det låter så vackert, så vackert...

2008-04-29 @ 09:36:26
URL: http://dalaibk.webblogg.se
Morrat av Åsa

J: Ja det är ljuvaste poesi!

2008-04-29 @ 19:41:38
URL: http://vindvirvel.blogg.se

Shoot!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0