Flykting

Efter stort rabalder angående Gunnar Sandells debattartikel i DN den 8/4 "Journalisterna mörklägger sanningen om invandrarna" där han, enkelt och överdrivet uttryckt, hävdar att merparten av våra invandrare som kommer hit gör det för sitt eget höga nöjes skull. Att andelen som får asyl är väldigt liten, resten får stanna av humanitära skäl.

I går svarade Maciej Zaremba med denna replik i samma tidning: Lurade?

Jag vet inte vem som har rätt, jag är för lite insatt, men har två synpunkter ändå:

1) Jag tror, rent instinktivt, inte att någon som inte har riktigt goda skäl lämnar sitt land och sin kultur för att komma hit till Sverige och påbörja den process som flyktingar får gå igenom innan uppehållstillstånd eventuellt beviljas. Inte speciellt många i alla fall.

2) Jag förutsätter (möjligtvis i min enfald, men vill fortsätta göra det) att de myndigheter som är ålagda att avgöra asyl- och uppehållstillståndsärenden kan sina saker.  Och inte fattar "felaktiga" beslut i parti och minut.

Jag har åsikter om invandringspolitiken, visst. Men dom behåller jag för mig själv tills vidare. Här och nu var jag kände jag bara ett behov av att häva ur mig ovanstående. 


Håller med, nja, kanske inte alls...

Shoot!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0