Brevbärare är farliga

Höll på att göra en klassiker i dag. Nej, nej - inte Vasaloppet, Vätterrundan med mera. Utan en sån där grej man kan se i Lilla Fridolf eller nåt annat seriealbum.

Svängde ut från parkeringen med destination Maxi. Väl ute på huvudgatan ringde mobilen. Svarade. Pratade på.
(På huvudgatan i detta fall råder 50 km i timmen, annars brukar jag inte prata när jag kör bil.)
Vid gatan jag körde på ligger vår stads postterminal. Stans brevbärare utgår därifrån.
Man ser dom gula postcyklarna i ur och skur, regn och snö, utan att lägga nån större uppmärksamhet på dom.
Jag pratade i mobilen, tuggade tuggummi, kisade mot solen och rattade Forden.
Rätt som det var  dök guds postgåva till kvinnorna upp på en av dom här trögcyklade (ser så ut i alla fall) gula fortskaffningsmedlen på gc-vägen intill körbanan.

Sneglade lite efter post-Adonis, det får jag erkänna. Ingen nackspärr, bara en ynka smärta när jag vrider huvudet åt vänster. Enorm smärta om jag riktigt känner efter...

Vid själva passagen av Adonisbrevbäraren har framförvarande bil börjat blinka och startat inbromsning för en vänstersväng.
Herregud. Han/hon borde väl haft uppsikt på bakomvarande trafik, och sett att jag släpp ratten och hoppat över till baksätet för att hålla kvar skymten av Adonis. Är det inte en skyldighet att vara vaksam på omgivningen när man kör bil? Jag var definitivt uppmärksam på omgivningen!

Hann i alla fall bromsa in med två pickometers marginal från att ramma stolpskottet framför. Det var en tvärnit som hette duga, och jag vet nu att jag har utmärkta bromsar på Forden.
Ja, jag är ju kvinna: För märk väl att jag fortfarande pratade i telefonen. Slukade brevbäraren med blicken. Tuggade tuggummi. (Solen märkte jag inte längre, Adonis bländade mer.) Och klarade ändå inbromsningen.
Lite skakig körde jag vidare.
Med en brevbärare på näthinnan.

Är ledig på onsdag. Då ska jag hänga ut genom fönstret och se vem som delar ut min post för det vet jag faktiskt inte...

Ha en trevlig fredagkväll!



 

Håller med, nja, kanske inte alls...

Shoot!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0